Serbuk tetapan adalah senjata rahsia setiap juru solek. Ini bukan produk yang paling menarik, tetapi ia sangat menakjubkan untuk meletakkan asas anda di wajah dan menjadikan kulit anda bebas bersinar dan sempurna.

Serbuk ini memberikan kemasan yang hebat untuk aplikasi solekan anda. Kebanyakkan individu melangkau langkah ini, tetapi menggunakan serbuk penetapan memberikan banyak faedah seperti:

  • Memberi asas anda penamat sempurna
  • Solekan kekal lebih kekal lama tanpa memerlukan sentuhan semula
  • Menghalang solekan anda daripada melekat di pakaian

Cara Memilih Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Sekiranya anda baru menggunakan serbuk tetapan, penting untuk memilih warna yang betul. Sekiranya bayangan anda terlalu ringan, ia akan memberikan penampilan yang berkapur, sementara naungan yang terlalu gelap dapat membuat landasan anda kelihatan bergaris.

  • Untuk hasil yang terbaik, serbuk tetapan harus sama dengan warna asas anda.
  • Pilih bedak asas dan tetapan anda dari pengeluar yang sama.
  • Dengan memilih jenama yang sama, boleh memilih serbuk dengan warna yang sama dengan asas anda, dengan jaminan bahawa kedua-duanya akan benar-benar sesuai.
  • Untuk penampilan yang terbaik, bagaimanapun penting untuk memastikan asas dan serbuk ini sesuai dengan warna kulit anda.
  • Sebaiknya bekerjasama dengan perunding solek profesional untuk memastikan anda membeli warna yang betul sebelum anda membeli bedak asas atau serbuk.
  • Tanya perunding solekan profesional anda untuk membantu memilih asas yang sesuai dengan jenis kulit yang dimiliki.

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Bedak asas dan serbuk yang sempurna dipadankan akan memberikan penampilan sempurna yang anda mahukan dalam solekan. Anda akan kagum dengan penampilan solek anda yang lebih baik apabila anda meluangkan masa untuk menambahkan langkah terakhir yang penting ini untuk rutin anda.

10 Jenama Pilihan Setting Powder Terbaik Di Pasaran

1. Hourglass Cosmetics Veil Translucent Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Serbuk yang digiling halus, menawarkan zarah-zarah yang memantulkan cahaya untuk mengaburkan rupa yang ketidaksempurnaan. Rumusannya diselitkan dengan serbuk berlian bias ringan yang memberikan kulit anda kemerahan yang kabur tetapi tidak berkilau. Penggunaanya sesuai pada pelbagai warna kulit dan tidak pernah meninggalkan warna putih.

Beli Di Sini:

2. Maybelline Fit Me! Loose Finishing Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Ini adalah satu-satunya serbuk penetapan dari drugstore yang berjaya menyelesaikan masalah kulit kombinasi. Caranya adalah dengan menekan serbuk ini tanpa menggunakan berus solekan, serbuk yang meninggalkan kemasan yang kabur, kulit anda kelihatan sempurna di luar mahu pun di dalam gambar.

IKLAN

Beli Di Sini:

3. TARTE shape tape setting powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

TARTE selalu menjadi pilihan yang utama untuk jenis kulit sensitif atau berminyak kerana ia dibuat dengan bahan semula jadi dan lembut. Serbuk dari TARTE ini menggunakan tanah liat Amazon untuk mengaburkan garis-garis halus dan liang-liang sambil mengunci foundation dan concealer anda untuk jangka masa panjang. Bekas kecil dan ringkas membolehkan sentuhan cepat dalam perjalanan.

Beli Di Sini:

4. KVD VEGAN BEAUTY Lock-It Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Apabila anda berada di tempat yang panas dan cerah, keadaan berpeluh boleh menyebabkan kemerosotan solekan. Nasib baik, serbuk ini berfungsi dengan baik, jadi anda boleh melupakan cuaca yang panas dan bersenang-senang. Formula serbuk tembus cahaya, sutera dan tidak kering sepenuhnya berfungsi dengan baik pada semua warna kulit.

Beli Di Sini:

IKLAN

5. LAURA MERCIER Translucent Loose Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Laura Mercier terkenal dalam komuniti penjagaan kulit kerana barisan produknya yang menyatu dengan pelbagai warna kulit dan mempunyai daya tahan lama. Serbuk ini lembut dan halus, sehingga tidak kelihatan berat atau padat. Sapukan pada hari-hari yang hangat untuk memastikan solekan anda tidak cair atau gunakan sendiri untuk penampilan solekan semula jadi. Ia juga bagus untuk kulit berminyak.

Beli Di Sini:

6. Fenty Beauty Pro Filt’r Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Jenama ini hadir dengan pelbagai warna kulit untuk dipilih, jadi ia sesuai dengan kulit warna gelap, sawo matang mahupun kuning langsat. Disusun dalam 8 warna tipis untuk menyempurnakan dan mengekalkan solekan untuk kemasan yang matte. Set serbuk longgar yang sangat halus ini mengaburkan liang pori, garis halus, dan ketidaksempurnaan.

Beli Di Sini:

7. Neutrogena Healthy Skin Pressed Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

IKLAN

Bagi seseorang yang baru mula berjinak-jinak dengan solekan, neutrogena adalah pilihan yang terbaik. Rentang warna tidak sekuat seperti beberapa jenama lain, tetapi ia masih merupakan produk permulaan yang hebat kerana serbuk yang ditekan menjadikannya mudah untuk mengawal jumlah yang anda gunakan. Terutamanya untuk kawasan liputan yang lebih kecil seperti di bawah mata anda. Selain itu, bagi individu yang mempunyai kulit kering, ia diformulasikan dengan antioksidan yang menghidrat dan mencerahkan seperti vitamin B5 dan vitamin C dan E.

8. Nars Light Reflecting Loose Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Kulit kombinasi sukar untuk mencari serbuk yang dapat menghilangkan kilauan yang mungkin anda hadapi tanpa menempel pada tompok kering. Sebilangan besar serbuk pelembap terlalu menjadikan muka anda berkilap. Tetapi tidak lagi dengan serbuk Nars ini. Cukup kuat untuk menyerap minyak yang tersembunyi serbuk yang digiling halus ini, menutup pantulan cahaya yang berkilau di permukaan wajah. Mempunyai kemasan yang menjadikan kulit anda segar semulajadi.

Beli Di Sini:

9. Marc Jacobs Beauty Finish-Line Perfecting Coconut Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Serbuk lut sinar ini mempunyai gabungan lima jenis kelapa dan mentega koko. Begitu ringan dan berkrim, formula inovatif berlapis dengan lancar sehingga solekan anda tetap segar sepanjang hari.

Beli Di Sini:

10. Cover FX Perfect Setting Powder

Solekan Sempurna Dengan 10 ‘Setting Powder’ Ini.

Serbuk penetapan longgar yang sangat ringan ini diformulasikan secara sedar tanpa talc untuk kemasan yang sangat lut sinar yang menetapkan solekan untuk pemakaian sepanjang hari dan meminimumkan pemindahan tanpa menambahkan warna pada kulit atau mengatasi kemasan asas anda. Serbuk penetapan ini mengandungi zarah penyebar cahaya yang kabur dan halus untuk kulit menyempurnakan kesan berus udara yang tidak kelihatan berkapur atau kering. Terdapat dalam 2 warna global untuk kemasan yang benar-benar tembus pada semua warna kulit.

Beli Di Sini:

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI