“Kadang tu rimas tau bila pakai foundation. sebab rasa melekit, berat dan tak selesa. nak-nak time ada event, hari raya dalam sejam macam tu dah rasa nak remove je makeup”.

Penggunaan rona dan formula asas yang betul melalui teknik yang betul adalah cara terbaik untuk menjadikan kulit kelihatan sempurna. Oleh itu, menjadi penting untuk mengetahui cara mencari foundation yang tepat supaya anda tidak terkeliru dengan rangkaian produk menakutkan yang terdapat di pasaran.

Manakala bedak asas datang dalam pelbagai warna, dan setiap rona memenuhi ton kulit yang berbeza. Walaupun asas boleh menjadikan anda sempurna jika digunakan dengan betul, ia juga boleh merosakkan solekan anda sepenuhnya apabila digunakan secara tidak betul.

ARTIKEL BERKAITAN: Cara Salah, Teknik Pun Tak Kena! Betulkan Seperti Profesional Untuk Elak Foundation ‘Cakey’,

Flawles di pagi raya

Pagi raya penampilan yang paling sempurna yang anda perlu untuk rakam sebagai memori terindah. Enggan solekan nampak bercapuk dan merekah, hijabi perlu tahu memiliih asas yang betul. Perkongsian Nur Sumayyah, senarai foundation yang anda boleh dapati di drugstore berbaloi dan tak rabakkan poket.

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

“Sampailah jumpa foundation yang betul-betul selesa dan tekstur sangat ringan. paling best muka rasa fresh jee dan tak rasa apa apa pun dekat muka, nah beberapa foundation yang rekomen untuk korang try,”

Loreal True Match

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Untuk solekan yang kelihatan semula jadi, tiada padanan seperti True Match™. Dengan rona unik asas liputan sederhana, anda boleh mencari kombinasi sempurna untuk tona kulit dengan mudah. Solekan muka yang sangat boleh dicampur, dalam warna yang benar kepada anda membantu anda mencapai penampilan solekan yang sempurna setiap masa!

BELI DI SINI:

Rimmel Lasting Matte Foundation

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Cipta kanvas solekan paling sempurna dengan asas matte ini dengan liputan penuh, asas ringan yang mengawal kilauan untuk memastikan kulit anda matte dengan selesa. Formula mousse berubah menjadi kemasan serbuk, serta memastikan kulit anda berasa terhidrat dan seimbang sehingga 12 jam, jadi anda boleh menikmati kemasan yang tahan lama.

IKLAN

BELI DI SINI:

Silkygirl Matte All Day Serum Foundation

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Dapatkan kulit yang sempurna dengan asas serum ringan ini yang memberikan perlindungan sepanjang hari. Walaupun asas ini memberikan kemasan matte, ia mengekalkan kulit anda terhidrat dan dilindungi dengan Asid Hyaluronik dan Vitamin E.

BELI DI SINI:

Revlon Colorstay Foundation

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Asas yang bernafas, boleh dibina, bebas minyak ini menawarkan pemakaian 24 jam tanpa cela dan membantu meningkatkan penampilan kulit anda hari demi hari, malah mampu menentang haba, peluh dan kelembapan. Bahan-bahan penjagaan kulit termasuk Vitamin E antioksidan untuk membantu menyuburkan dan melindungi kulit daripada bahan pencemar, manakala serbuk berbilang mineral yang berasal dari bumi membantu mengawal penembusan minyak untuk kemasan matte tanpa liang. Tahan pemindahan, kalis air dan mesra topeng.

ARTIKEL BERKAITAN: 7 Peraturan Cara Aplikasi Foundation Nampak Seperti Kulit Kedua Paling Sempurna

IKLAN

BELI DI SINI:

Wardah Colorfit Foundation

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Dengan SPF 30 PA+++ yang ringan dan memberikan pelindungan tahan lama serta tidak transfer. Diformulasikan khusus dengan SkinMatch Technology untuk dapat menyatu sempurna dengan warna natural kulit dan memberikan efek oil control pada wajah.

BELI DI SINI:

Loreal Paris Infallible

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Bedak asas yang bernafas, boleh dibina, bebas minyak ini menawarkan pemakaian 24 jam tanpa cela dan membantu meningkatkan penampilan kulit anda hari demi hari. Bahan-bahan penjagaan kulit termasuk Vitamin E antioksidan untuk membantu menyuburkan dan melindungi kulit daripada bahan pencemar. Tahan pemindahan, kalis air dan mesra topeng.

BELI DI SINI:

IKLAN

Catrice True Skin

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Tingkatkan kulit sebenar anda dengan Catrice True Skin Hydrating Foundation! Asas vegan yang dipakai lama ini mempunyai liputan sederhana dan boleh dibina yang memberikan kulit anda kemasan “kulit sebenar” semula jadi.

BELI DI SINI:

Rimmel Lasting Finish 25 Hour Liquid Foundation

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Perlukan foundation yang tahan lama? Rimmel London Lasting Finish 25 Hour Foundation dengan Comfort Serum boleh membantu anda. Menampilkan formula cair yang tahan lama dan sebati dengan kulit, ia juga tahan peluh, haba dan kelembapan serta kalis pemindahan. Ya, masih flawless.

BELI DI SINI:

Maybelline Fit Me Foundation

Rimas Pakai Foundation Rasa Melekit, Hijabi Ini Syorkan 9 Asas Mekap. Berbaloi Beli!

Asas yang ringan ini mengkilap dan menghaluskan liang roma serta meninggalkan kemasan semula jadi yang lancar. Sesuai untuk kulit normal hingga berminyak, formula asas matte eksklusif ini menampilkan serbuk mikro untuk mengawal kilauan dan mengaburkan pori.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/_rGxtfENf2g

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI