Pelakon drama 7 Hari Mencintaiku, Zila Bakarin akui keputusannya untuk berhijab datang dari dirinya sendiri dan tidak dipaksa oleh sesiapa.

Mengimbas kembali detik tersebut, ujar Zila segalanya berlaku secara tiba-tiba sewaktu dia hendak mengambil anaknya pulang dari sekolah dimana dia merasakan seperti tidak memakai apa-apa walaupun berpakaian.

View this post on Instagram

SELAMAT HARI RAYA . @iamkaseh @chintaisme @azridop

A post shared by Zila Bakarin (@zilabakarinofficial) on

IKLAN

“Semasa nak keluar ambik anak dari sekolah, saya rasa macam tiada seurat benang kat badan sedangkan saya pakai sweater dan jeans. Saya pergi kat kereta dan tiba-tiba rasa sejuk.

“Saya ulang alik keluar rumah pun rasa yang sama. Sampailah kali ketiga saya masuk rumah, dan terus terdetik untuk pergi ke laci dan ambik selendang dan terus pakai. Bila keluar rumah terus rasa macam selamat je,” jelas Zila,45.

IKLAN

Kini aktif dalam program “Jom Celik Al-Quran” anjuran Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dan Institut Pengajian Al-Quran (IPAQ), Zila juga turut meluahkan rasa syukur kerana mendapat sokongan daripada para peminat dan mendoakan untuk penampilannya sekarang.

IKLAN

Hijabista: Sememangnya diakui Zila memang nampak makin cantik dari hari ke hari. Mudah-mudahan dia akan terus istiqomah dan dapat menjadi inspirasi buat Muslimah di luar sana. Amin.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI