Kehadiran Ramadan memang disambut penuh kegembiraan oleh setiap insan. Malah inilah masalah untuk kita berkumpul berbuka puasa bersama insan tersayang. Tetapi tidak bagi personaliti Intan Liana Saleh yang menganggap Ramadan kali ini agak berbeza seperti sebelumnya. Tiada lagi permintaan dari seorang suami untuk minta itu dan ini tatkala berbuka puasa.

A post shared by doubleA? (@__iiiintan.saleh) on

Ditanya persediaan menyambut ramadan tahun ini, Intan memberitahu semuanya sama macam biasa  kecuali kelainan tiada suami di sisi.

“Ramadan disambut macam biasa dengan keluarga. Cuma bezanya tiada suami di sisi. Kalau dulu saya akan fikirkan untuk sediakan juadah berbuka buat suami, tetapi kali ini hanya akan fikir untuk diri saya dan anak-anak.

IKLAN

“Buat masa ini Intan kena kerja lebih kuat untuk menyara keluarga. Apa sahaja kerja ditawarkan Intan akan terima. Semuanya untuk anak-anak. Mereka masih kecil dan tak tahu apa yang terjadi,” ujar Intan ketika ditemui di majlis pelancaran Inner Sejuk baru-baru ini.

A post shared by doubleA? (@__iiiintan.saleh) on

Intan juga turut mengakui kehidupan yang dilaluinya kini perlu diteruskan macam biasa. Walaupun agak sukar tapi dia mendapat sokongan ahli keluarga yang menjadi kekuatannya selama ini.

IKLAN

“Keluarga banyak bantu saya terutama berdepan saat sukar. Sekarang ini kalu saya kerja pun akan bawa anak kerana tidak ada yang menjaga mereka.

“Tambahan pula anak kedua masih kecil dan menyusu badan. Tidak terfikir untuk tinggalkan anak-anak dengan ‘baby sitter’ kerana mereka tak pernah berenggang dengan Intan. Oleh sebab itu Intan akan terima kerja jika dibenarkan untuk membawa anak,” jelasnya lagi yang selesa lihat anak membesar di depan matanya.

IKLAN

A post shared by doubleA? (@__iiiintan.saleh) on

Menurutnya juga ada masanya anak-anak terutama yang sulung akan diambil oleh ayahnya. Walau apa perkara Intan tidak berhasrat untuk menjarakkan hubungan anak beranak.