Semakin hari, debaran bagi rakyat Malaysia dapat dirasakan kerana bakal melaksanakan tanggungjawab yang besar untuk memilih pemimpin yang seterusnya. Pilihan raya kali ini menjadi penentuan bagi masa depan negara ini.

Namun, dalam kesibukan orang ramai dalam mendengar manifesto dan membuat pilihan parti politik, beberapa syarikat makanan sedia memberi manfaat buat anda yang mengundi! Banyak promosi serta diskaun yang diberikan jika ada tercalit dakwat di jari anda!

Jalankan tanggungjawab sebagai rakyat!

Sumber dari Canva

Pemilihan yang tepat sewaktu hari undian pilihan raya yang bakal dijalankan 19 November 2022, Sabtu ini, akan menandakan satu permulaan baru bagi negara Malaysia. Banyak ideologi yang telah tersebar untuk menyakinkan hati memilih pemimpin yang bagus.

Setiap orang pasti ada pemilihan parti politik mereka tersendiri, mengikut faktor-faktor yang mendorong seseorang itu tertarik dan ingin parti itu memimpin di masa hadapan. Apa-apa pun, semua pilihan adalah di atas tangan anda!

Saat ramai yang sibuk untuk mendengar manifesto dan membandingkan ideologi parti politik antara satu sama lain, syarikat makanan sudah mula mengeluarkan iklan promosi dan diskaun bagi rakyat Malaysia!

Artikel berkaitan: Promosi Lagu Di MHI, Netizen Kagum Dengan ‘Glass Skin’ Chombi, Apa Rahsia?

Tujuan sedemikian adalah untuk mendorong rakyat Malaysia supaya keluar mengundi dan jalankan tanggungjawab sebagai seorang rakyat. Dalam masa yang sama, diskaun dan promosi yang tersedia juga ingin menceriakan orang ramai dalam keadaan yang agak gelisah buat semua untuk mengetahui pemimpin yang bakal menerajui negara ini kelak!

Perkongsian oleh pemilik akaun Twitter @ErahSoo telah senaraikan beberapa promosi dan diskaun yang ada pada hari mengundi. Banyak juga manfaat jika anda pergi keluar mengundi! Jadi apakah ia? Jom kita lihat bersama.

Sebelum itu! Pastikan anda baca terma dan syarat yang dinyatakan pada poster atau iklan promosi itu.

#1 Secret Recipe

Diskaun sebanyak 30% untuk mana-mana minuman yang anda beli hanya di Secret Recipe!

IKLAN

#2 Taco Bell

Jika ada yang belum mencuba Taco Bell yang sudah buka di Malaysia, ini peluang anda untuk mencuba! Hanya berharga RM5 sahaja untuk menikmati hidangan di sini.

#3 Old Town White Coffee

Penggemar kopi boleh mendapatkan 1 percuma minuman kopi di Old Town White Coffee. Ikuti sahaja terma dan syarat yang disertakan untuk claim minuman anda!

IKLAN

#4 Tealive

Promosi ini sudah bermula sejak 14 November dan akan berlangsung sehingga 20 November! Jadi bagi mereka yang ingin mencuba minum perisa yang berlainan dari kebiasaannya, bolehlah mencuba di Tealive sementara waktu masih ada!

#5 Hokkaido Baked Cheese Tart

Sedapnya! Tart keju Hokkaido ini sangat popular dan pasti anda inginkannya lagi selepas makan!

IKLAN

Artikel berkaitan: Teknik Pemasaran, ‘Founder’ Promosi Produk Depan Kaabah. Ibarat Tunggang Agama

#6 Beam

Ha…bukan sahaja syarikat makanan malah Beam juga menawarkan promosi bagi anda yang ingin bergerak dengan lebih mudah ke tempat undian nanti. Jadi apa lagi? Segera muat turun aplikasi Beam untuk naiki dan nikmati promosi ini.

#7 Watson 

Bagi anda yang ingin restock semula barangan kelengkapan mandi atau penjagaan diri, segeralah ke Watson yang berdekatan pada hari mengundi. Apa-apa jenis barangan jenama Watson boleh mendapat diskaun sebanyak 15%!

Sumber: Twitter @ErahSoo

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI