Banyak jenama terkenal sering dipalsukan. Ia bukan sahaja merosakkan kewangan dan reputasi kepada syarikat, tetapi juga membahayakan pelanggan. Barangan berkualiti rendah, diperbuat daripada bahan murah, cepat haus dan mungkin memberi kesan negatif kepada kesihatan orang ramai.

Jom lihat beberapa jenama terkenal, yang produknya sering dipalsukan. Dan butiran kecil ini yang perlu anda lihat semasa membeli produk tersebut.

Seluar denim Levi’s

Poket belakang Levi mempunyai reka bentuk jahitan arkuate yang membentuk berlian. Jadi, jika arkanya tidak betul, tiada berlian di bahagian bawah, atau ia kelihatan berbeza, seluar denim itu mungkin palsu. Jeans asli juga mempunyai label Levi’s merah, kuning, hijau atau putih dengan “R”. Jika seluar jeans dibuat selepas tahun 1971, “e” dalam logo hendaklah huruf kecil, bukan huruf besar.

Rivet harus mempunyai “L.S. & CO. S.F.” dicop pada label. Ia bermaksud “Levi Strauss & Co., San Francisco.” Jika huruf ini hilang sepenuhnya atau hanya sebahagiannya sahaja, denim itu adalah palsu.

ARTIKEL BERKAITAN: Jenis-jenis Jeans Dengan berlainan Istilah Mengikut Kesesuain Dan Kegemaran Anda

Pakaian Ralph Lauren

Untuk memberitahu yang palsu daripada sekeping sebenar, perhatikan label di bawah kolar. Dalam versi lama syarikat, nama itu dibuat dalam benang kelabu atau perak dan dalam versi baharu berwarna dengan kuning. Satu lagi perkara yang perlu diperhatikan ialah logo penunggang kuda. Penunggang boleh dikenal pasti daripada kuda dan kekang kuda, ekor dan telinga semuanya kelihatan. Di bahagian belakang, logo hendaklah dijahit dengan kemas dan siap. Tidak boleh ada dakwat atau hujung longgar yang berlebihan.

Jam tangan Tissot

Mahkota atau pemegang penggulungan pada jam tangan asal mempunyai huruf besar “Т” terukir. Jika ia hanya dilekatkan pada bahagian atas atau dilukis dengan cat, jam tangan itu adalah palsu.

IKLAN

Kasut converse

Kasut Converse asal mempunyai lidah dengan semua butiran tentang model, termasuk nombor siri, bahan dan saiz. Lajur terakhir sentiasa diberikan dalam sentimeter. Jika ia tentera mm, ya Nampak sangat ianya palsu. Kasut Converse palsu selalunya tidak mempunyai bintang kecil yang boleh anda temui di tengah-tengah tapaknya. Selain itu, kasut asli mempunyai berlian seperti wafel dengan garis menegak dan mendatar.

Jaket The North Face

Pengeluar palsu sering mengabaikan butiran kecil, jadi lebih baik untuk memeriksa zip. The North Face menggunakan zip YKK secara eksklusif. Jaket asal mempunyai logo YKK pada zip dan mekanisme. Zip harus bergerak dengan lancar, walaupun pada produk baru.

Crocs

Sandal tulen sentiasa mempunyai logo syarikat iaitu Duke buaya, dinamakan sempena salah seorang pengasas syarikat. Buaya asli mempunyai tepat 6 bonggol di belakang dan 3 jari kaki. Jika salah satu daripada butiran ini berbeza, ia adalah produk palsu.

IKLAN

Topi New era

Topi tulen sentiasa mempunyai reben khas di bahagian lain. Di sana, anda boleh menemui 2 logo. Sentiasa ada tanda dagangan New Era dan logo model tertentu.

ARTIKEL BERKAITAN: Tip Pilih Kaca Mata Ikut Bentuk Muka, Supaya Tudung Tak Kembang, Wajah Tak Nampak Pelik. Barulah On Point!

Cermin mata hitam Ray-Ban

Untuk membezakan cermin mata Ray-Ban palsu daripada yang asli, anda boleh lihat pada penutup hidung. Perlu ada tanda “RB” yang dicetak. Selain itu, penutup hidung biasanya lutsinar atau warna pic terang. Engsel dipasang pada bingkai cermin mata dengan dua rivet logam di hadapan dan dua di sisi.

Pengawal Хbox

IKLAN

Untuk memberitahu pengawal Xbox yang sahih daripada yang palsu, lihat wayar. Pengawal asal mempunyai benjolan khas di bahagian atas wayar. Dan palsu tidak memilikinya.

Sandal Birkenstock

Sandal Birkenstock tulen boleh dikenali dengan insolenya. Di sinilah semua maklumat tentang produk diletakkan. Mereka menggunakan hitam, hijau, biru dan emas (bergantung pada model). Maklumat tersebut termasuk logo syarikat, frasa “Dibuat di Jerman”, dan gambar kaki, serta saiz dalam 3 ukuran berbeza.

Kasut Adidas

Terdapat beberapa cara untuk membezakan Adidas sebenar daripada palsu. Periksa lubang renda. Kasut Adidas asli jarang mempunyai cincin logam di sana. Jadi, semak tapak asal untuk melihat rupa model yang sepatutnya.

Mainan Lego

Untuk memberitahu Lego palsu daripada yang asli, lihat dengan teliti mainan itu. Mainan sebenar mempunyai garisan yang lebih bulat dan licin. Setiap elemen mempunyai logo syarikat padanya. Di kepala, ia berada di bahagian atas. Pada badan, ia terletak di leher, dan anda juga boleh menemui satu di kaki. Logo berada di atas seluruh permukaan, dan ia bukan sahaja dilukis, jadi sukar untuk dialih keluar.

Adakah anda mempunyai kaedah sendiri untuk membezakan yang palsu daripada yang asli? Jika anda jom kongsi dengan hijabista di ruangan komen bersama bukti.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/1I1mC1rk-Ao

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI