Nama Perdana Menteri Yang ke-10, Datuk Seri Anwar Ibrahim, di sebut dalam sebuah program realiti televisyien Who Wants To Be A Millionaire di India baru-baru ini. Ramai yang kagum orang di luar negara juga ketahui apa yang berlaku di Malaysia.

Artikel berkaitan: Anwar Perdana Menteri Ke-10, Ini Ucapan Tulus Izzah-“I Love You Papa, Always Proud of You!”

Rupanya ramai orang di luar negara kenal DSAI…

Rancangan Who Wants To Be A Millionaire sebenarnya pernah popular di negara kita buat seketika dahulu. Ramai yang sudah tahu selok-belok permainan rancangan realiti TV ini kerana memerlukan kepandaian untuk memenangi sejumlah wang yang begitu mudah.

Game show ini juga menjadi salah satu rancangan yang cukup menjadi perhatian orang ramai buat seketika dahulu. Dato’ Jalaluddin bin Tan Sri Haji Hassan juga merupakan hos yang cukup dikenali kerana sangat bagus untuk mengelolakan rancangan ini.

Di India pula, rancangan ini di kelolakan oleh seorang pelakon Bollywood yang cukup terkenal iaitu Amitabh Bachchan. Tular pula baru-baru ini dari klip rancangan itu apabila salah satu soalannya menyebut nama DSAI kepada pesertanya.

IKLAN

Sumber dari Kosmo Online

Wah cukup hebat sekali sehinggakan fenomena pertukaran perdana menteri yang baru dikenali cepat di serata dunia. Min yang tengok pun dah rasa bangga ramai kenali Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Mereka letak dekat soalan senang sebab ramai tahu DSAI” – warganet

Menjadi kepastian ramai yang akan memberikan pelbagai reaksi yang pelbagai apabila klip ini tersebar di Twitter. Ada yang teruja sehinggakan takut di cop fanatik pula kerana pengenalan nama Datuk Seri Anwar Ibrahim di kaca TV negara India.

“PMX Malaysia Memang Popular!” – Nama DSAI Menjadi Salah Satu Soalan Rancangan TV Di India

IKLAN

“Memang satu dunia menunggu dan raikan Anwar Ibrahim sebagai PM,

“Hahaha…hebat wei…sampai jadi soalan Who Wants To Be A Millionaire. Saya gagal menahan diri untuk impressed,

“Diorang letas as level soalan senang tu sebab satu dunia dah tahu,

IKLAN

“Lain macam popular PMX (Perdana Menteri ke-10) Malaysia!.” antara kata-kata yang teruja melihat klip pautan video itu.

Artikel berkaitan: Eratnya Jalinan Ukhwah Keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim Walaupun Telah Terpisah Lama. Alhamdulillah!

Sumber: Twitter @La_FarEast dan Kosmo Online

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.