Penjagaan kulit muka yang betul memerlukan rutin pembersihan dan lembapan yang kerap. Walaubagaimanapun toner muka juga memainkan peranan penting dalam memastikan anda mempunyai kulit wajah yang sihat dan bersih selalu.

Penyegar Kulit atau toner merupakan skin care yang diperlukan semua wanita. Kita memakai toner selesai mencuci wajah dengan tujuan agar kulit lebih segar ketika bersolek. Nsmun toner jua menjadi salah satu rutin wajib wanita korea

Kecantikan ala Korea banyak diimpikan oleh para wanita di berbagai belahan dunia. Maka dari itu tidak hairan jika produk kecantikan dan skin care dari Korea jadi buruan masyarakat. Dengan memakai skin care dari Korea, para wanita berharap boleh memiliki kulit seindah dan secantik ala artis Korea.

Tren skin care Korea ideal dengan rutin perawatan kulit yang sangat mendalam. Hal ini dilakukan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan cerah berseri. Salah satu produk yang menjadi faktor wanita Korea mendapatkan kulit yang cerah dan halus ialah melalui produk penyegar mereka.

Toner dari Korea mengandung bahan-bahan aktif tertentu yang dapat mengatasi masalah kulit yang spesifik. Dalam toner Korea, ada aneka jenis zat seperti AHA, BHA, salicylic acid, dan hyaluronic acid. Di samping itu, toner Korea juga mengandung bahan alami seperti witch hazel dan rose water. Aneka bahan tersebut membuat kulit makin cantik dan sihat. Jom semak senarai toner terbaik dari Korea.

1. LANEIGE Essential Power Skin Refiner Light

Berkesan untuk kulit berminyak dan kombinasi

Kandungan Dervatif Vitamin B3 di dalam toner ini menggalakkan kulit menjadi lembab di dalam dan kekal matte di luar dan bertindak secara berkesan bagi membuang kulit-kulit mati pada wajah.

LANEIGE Essential Power Skin Refiner Light ini sangat bagus untuk kulit yang kelihatan berkilat dan membosankan serta kulit yang kering. Produk ini mampu melembabkan kulit wajah sehingga ke bahagian dalam kulit.

IKLAN

Tekstur toner ini ialah jenis pelembab, susu dan likat yang mampu melembabkan kulit yang kering secara perlahan-lahan. Air mineral di dalam penyegar ini mampu memberikan proses yang pantas bagi melembabkan kulit wajah.

2. Yadah Anti-Trouble Toner

Membantu menghilangkan jerawat

PIC: Nichi & Cult

Yadah Anti-Trouble Toner ini merupakan produk bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat dan bermasalah. Ekstrak akar Rubus Coreanus membantu untuk mengawal sebum pada kulit wajah dan mempunyai antibiotik yang berlebihan dan mempunyai kesan anti-radang untuk menghilangkan jerawat pada wajah. Organic Opuntia dan Aloe Vera membantu untuk menenangkan kulit wajah dari masalah dan meninggalkan kulit kaya dengan nutrisi untuk melembutkan kulit wajah.

3. Klairs Supple Preparation Toner

Memulihkan kulit yang kusam & kulit kering

Penyegar yang menyenangkan dan mengembalikan serta memulihkan penghidratan bagi kulit kusam, iaitu Klairs Supple Preparation Toner. Toner ini mampu memberi penghidratan dan menenangkan kulit yang sensitif serta membersihkan tekstur kulit wajah untuk menjadi licin, dalam masa yang sama mengimbangkan suhu PH kulit dalam keadaan optimal.

4. MIZON Dust Clean Up AHA Daily Peeling Toner

Toner exfoliating terbaik

IKLAN

MIZON Dust Clean Up AHA Daily Peeling Toner merupakan penyegar harian yang membersihkan kulit wajah secara lembut dari kulit mati. Produk ini diformulasikan dengan AHA yang mampu menghilangkan kulit mati secara berkesan dan melembutkan kulit yang kasar.

5. Benton Aloe BHA Skin Toner

Toner Korea yang murah dan tanpa alkohol

Benton Aloe BHA Skin Toner ini diformulasikan dengan bahan-bahan natural yang tidak mengandungi alkohol. Sodium Hyaluronate dan Glycerin sayuran membantu untuk memberikan kelembapan pada kulit. Kandungan BHA Aloe Vera mampu menyingkirkan Blackhead dan kulit mati. Aloe Vera juga mampu untuk mengecilkan liang-liang pori.
Terbaik untuk mengecilkan pori

6. Etude House Wonder Pore Freshner Toner

Terbaik untuk mengecilkan pori

Etude House Wonder Pore Freshner Toner ini merupakan penyelesaian bagi mereka yang mempunyai masalah liang-liang pori. Toner ini sangat berkesan untuk membersihkan sehingga ke dalam liang-liang pori kulit wajah dan luar dengan esktrak peppermint. Malah, mampu memberikan kelembutan pada kulit wajah seperti kulit bayi dan mencegah kulit dari sebarang masalah pH tidak seimbang.

IKLAN

Selain itu, ia juga sangat bagus bagi membersihkan kulit secara mendalam, mengawal sebum, mengecilkan liang-liang pori, untuk mendapatkan kulit yang bersih dan lembab.

7. Hada Labo Blemish & Oil Control Hydrating Lotion

Toner yang mempunyai dual fungsi

PIC: beautiful.me

Penyegar yang mempunyai fungsi 2 dalam 1 ini mengandungi bahan seperti hatomugi, houttuynia cordata dan bunga chamomile yang membantu melawan kerosakan kulit, kulit kemerahan dan menenangkan kulit yang iritasi. Selain itu, ia turut membantu memberi kelembapan pada kulit wajah agar kulit kekal lembut dan licin.

Anda tidak perlu risau tentang penyegar ini kerana ia bebas dari bahan wangian, pewarna dan minyak mineral. Cuba penyegar ini untuk mendapatkan kulit yang licin berseri.

8. SYAHIRAH Korean Secret Hydrasoft

Toner memenuhi keperluan dan bajet

PIC: Watsons

Penyegar wajah tanpa alkohol dengan bahan kandungan yang diimport khas daripada Korea ini bukan sahaja membantu memberi 3 kali ganda hidrasi pada wajah, malah ianya juga membantu mengecilkan liang pori supaya dapat mengawal pengeluaran sebum dan minyak. Kulit wajah juga anda berasa segar dan bermaya dengan memudahkan penyerapan produk selanjutnya.

Siapa saja yang tidak suka dengan produk berkualiti setaraf produk Korea namun berharga rendah seperti ini!

9. Nano White Refining Treatment Toner

Kulit bebas minyak dan jerawat

Pic: Nanowhite

Toner ini membantu mengecilkan liang dan menghilangkan sebum yang berlebihan. Ia mempunyai omega putih-C, allantoin, ekstrak jeruk, ekstrak lemon dan ekstrak bilberry untuk mengimbangi dan menghidrat kulit. Ia juga mengandungi witch hazel yang berfungsi sebagai astringen bagi meminimumkan liang-liang dan mengeluarkan minyak yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit. Memastikan kulit bebas minyak dan menghindari kulit dari jerawat.

10. Nature Republic Bee Venom Toner

Mudah menyerap dan tidak melekit

PIC: Nature Republic

Toner bee venom ini digunakan selepas pembersihan untuk membuang sebarang sisa lebihan dan kotoran pada wajah yang boleh menyumbat liang-liang pori anda. Toner ini akan membantu mengawal sebum, kulit berminyak dan kulit bermasalah agar kulit lebih sihat. Toner ini juga sesuai bagi yang berkulit sensitif kerana fungsinya untuk merawat pori-pori dan membuang sel kulit mati di wajah. Formulasi air glasier (mineral, oksigen aktif) mampu melindungi kulit daripada persekitaran yang berbahaya dan memastikan tiada minyak berlebihan pada kulit wajah. Toner yang pasti disukai oleh anda kerana ia jenis air yang menyerap ke dalam kulit dengan cepat dan tidak melekit.

Sumber: productnation

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI