Sebagai ibu bapa, Hanis Zalikha dan Hairul Anuar sentiasa mahukan sediakan Yusuf Iskandar dengan sajian pemakanan yang lazat. Pengasas tudung CAKENIS ini tidak pernah lokek kongsi cara membesarkan anaknya, malahan Hanis Zalikha juga tidak segan silu untuk bertanyakan sebarang kemusyikilan tentang anaknya di laman sosial.

Yusuf Iskandar Hilang Selera Makan

 

View this post on Instagram

 

Benda paling happy semalam, Yusuf nak makan sayur favourite dia dua tahun lepas! Sebenarnya kitorang hampalah sebab dia bukan ke dulu brokoli boi, tapi bila dia makin besar dia start pilih makan.

 

Dua tahun lepas Yusuf Iskandar digelar brokoli boy oleh pengikut Hanis laman instagram  kerana kekerapan makan sayuran kegemarannya berkenaan. Namun begitu, pada satu tahap Hanis dapati, Yusuf kurang berselera makan makanan favourite.

Minta Pandangan Pakar Nutrisi

Bersama pakar nutrisi di pelancaran Toujours Kids

Positifnya tentang Hanis Zalikha membesarkan anak penuh teliti walaupun sekarang berbadan dua. Hairul sendiri akur bahawa Hanis sendiri yang akan menguruskan segalanya tentang Yusuf Iskandar.

Merujuk pakar nutrisi adalah salah satu jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah kenapa Yusuf Iskandar mula tidak gemar makan sayuran lagi. Menurut Hanis, Yusuf paling suka minum susu dan itu adalah salah satu punca dia hilang selera untuk makan sayur.

IKLAN

Pernah terlintas dalam fikiran Hanis untuk mengambil beberapa vitamin bagi mengembalikan selera Yusuf makan sayur. Merujuk pada pakar pemakanan transisi anak-anak berumur 4 tahun untuk berubah dari pengambilan susu ke makanan amat sukar dan ini akan membuat mereka kurang zat.

Fruit & Vege Blend Solusi Terbaik

Mereka juga mula perasan betapa sukar dan rumitnya ibu bapa untuk mendapatkan jumlah makanan dan nutrien yang mencukupi bagi anak-anak setiap hari. Terutamanya apabila anak-anak menjangkau usia tertentu yang sudah bijak membuat pilihan sendiri.

Melalui fasa pencarian makanan yang berbeza bersama Yusuf telah memberi inspirasi kepada mereka untuk mencipta jalan penyelesaian mudah menyediakan makanan. Ini adalah untuk kebaikan anak-anak dengan pengambilan nutrien yang mencukupi sambil menerokai pencarian rasa yang lebih menyeronokkan.

IKLAN

Toujour Kid Fruit & Vege Blend merupakan produk kisaran buah-buahan dan sayur-sayuran yang enak. Produk ini kaya dengan vitamin dan kalsium yang diperolehi secara campuran brokoli, tomato, habbatussauda dan pelbagai jenis buah-buahan terpilih.

Hanis rasa teruja apabila pertama kali memberi Yusuf  Toujour Kid Fruit & Vege Blend, anaknya sudah mula berselera makan nasi dan ada ketika selepas minum susu Yusuf meminta nasi.

IKLAN

Sejak dari itu Hanis akan pastikan Yusuf mengambil Toujour Kid Fruit & Vege Blend. Dan selepas dua minggu pengambilannya, alhamdulilah perlahan-lahan Yusuf kembali berselera untuk makan makanan kegemarannya.

 

 

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI