Zaman semua di hujung jari ini menyebabkan ramai antara kita yang senang membeli belah dalam talian sahaja. Terdapat juga faktor lain menyumbang kepada situasi ini seperti malas nak drive, susah cari parking ataupun tidak gemar bersesak-sesak-sesak  dengan orang lain di luar.

Keadaan ini menyebabkan ramai yang hanya membeli belah dalam talian. Selain itu ada juga segelintir yang menjadi Personal Shopper atau PS. Lagi memudahkan urusan untuk mereka yang sibuk dengan kerja dan tidak ada masa untuk bershopping.

ARTIKEL BERKAITAN: Pendapatan Lebih RM10K Sebulan, Personal Shopper Yang Tinggal Di Kanada Ini Tidak Lokek Kongsi Tip

Keyakinan memiliki ‘Handbag’ Berjenama

Setiap wanita mempunyai impian memiliki barang berjenama, apatah lagi handbag yang menjadi simbolik gaya si hijabi. Ada yang merasakan memilikinya satu lambang keyakinan untuk terus melangkah tidak kira apa pun status wanita itu.

Namun buka semua dari kalangan kita mampu menggalasnya di bahu. Seiring dengan tagline ‘Embracing Confidence’ atau meraikan keyakinan, Rafidah berjaya merealisasikan impian ramai wanita serta lelaki untuk memiliki barangan berjenama antarabangsa serta kekal bergaya dan berkeyakinan.

Bermula menggunakan medium Facebook Page – Branded Handbags by Rafidah mengetengahkan perniagaannya pada 2014, Nor Rafidah Khairuddin yang bermula sebagai ‘Personal Shopper’ yang menetap di Montreal, Kanada kemudiannya pulang ke Malaysia membuka butik fizikal di Kuala Lumpur pada 2018 lalu menubuhkan jenama Sellection.

Boxing Day Sales dinanti-nantikan

IKLAN

Mewujudkan domain laman sesawang www.sellection.com, kini, Sellection.com – Branded Fashion Outlet ialah platform beli belah dalam talian pilihan utama dan dipercayai ramai di Malaysia. Menariknya, Boxing Day Sales Sellection, miliki ‘handbag’ berjenama dengan peluang membayar ansuran hingga enam kali!

Bersempena kedatangan tahun baharu 2023, Sellection melancarkan Boxing Day Sellection yang sudah bermula pada 23 Disember lalu hingga 3 Januari 2023. Pengasas dan Ketua Pegawai Operasi (COO) Sellection Sdn Bhd, Nor Rafidah berkata, Boxing Day Sellection menawarkan pelbagai koleksi tas tangan berjenama daripada Coach, Michael Kors, Kate Spade, Fossil dan pelbagai lagi.

Beliau kini berada di New York, Amerika Syarikat aktif membuat sesi siaran langsung di media sosial untuk berkongsi pengalaman ‘winter shopping’ bersama pelanggannya.

IKLAN

“Untuk #SistersdiMalaysia (pelanggan Sellection) saya pelawa untuk beli-belah tas tangan berjenama dari Amerika Syarikat yang diperakui kualitinya sempena musim sejuk ini. Kempen Boxing Day Sellection ini sudah bermula sejak 23 Disember lalu hingga 3 Januari depan. Barang yang dipesan dijangka tiba pada 20 Januari.

“Kempen kali ini menawarkan pelbagai koleksi daripada Coach, Michael Kors, Kate Spade, Fossil, Tory Burch, Tumi, dan Marc Jacobs. Sekarang semua berpeluang untuk memakai tas tangan berjenama dengan harga promosi yang terbaik dan bayaran ansuran tiga hingga enam kali pun disediakan,” katanya.

Menaikkan keyakinan dan personaliti peribadi

Dari seorang freelance translator di Kanada dan secara tidak langsung terus bertindak sebagai PS. Sellection telah membantu ramai wanita dan lelaki untuk memiliki barangan berjenama yang eksklusif pada harga mampu milik dan pastinya menaikkan keyakinan dan personaliti peribadi. Kini tidak lagi hanya dimiliki oleh golongan tertentu sahaja.

“Membeli barangan berjenama ini adalah kerana kualiti dan ketahanan material. Selain dapat meningkat keyakinan diri, boleh menjadikan tas tangan sebagai ‘self reward’,” katanya.

IKLAN

Menurut Rafidah, bukan mudah untuk berjaya dan dia juga tidak lokek berkongsi bagaimana untuk menjadi PS yang berjaya terutama bagi mereka yang berminat dengan kerjaya ini. Berkongsi dengan hijabista dalam temubual terdahulu, Rafidah juga menasihat hijabi yang berminat menjadi Personal Shopper perlu sentiasa berusaha dan mencari idea kreatif untuk mengembangkan bisnes.

ARTIKEL BERKAITAN: Duit Asyik Habis Bila Dah Tengah Bulan, Adakah Berpunca Dari Sakan Berbelanja Waktu ‘Sale’?

Apatah lagi minat dengan urusan jual beli terutamanya barang yang dijual, pandai berkomunikasi dengan pelanggan adalah kunci utama kerana kebanyakan pembeli adalah ‘stranger’ dan punya pelbagai karenah.

Dengan selection semuanya mudah, setiap pembelian dibuat melalui tempahan awal (Pre Order) boleh terus dilakukan di laman sesawang www.sellection.com atau boleh ke Butik Sellection juga terletak di Wangsa 118, Wangsa Maju dan boleh dikunjungi secara ‘walk in’.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/1I1mC1rk-Ao

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI