Pelakon juga pengacara popular, Amyra Rosli dimasukkan ke dalam salah sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur selepas suhu badannya mencecah 40 darjah celsius. 

Menerusi laman Instagramnya, Amyra ataupun Nur Amira Izzati Rosli, 35, berkongsi tentang keadaanya tubuh badannya yang demam itu. Melihat dari Instagram Storiesnya, Amyra telah ditahan di wad untuk pemeriksaan selanjutnya.

Berikutan daripada itu, netizen juga rakan selebriti mula membanjiri ruang komen di salah sebuah gambar yang dimuat naik oleh Amyra. Gambarnya yang sedang dimasuki air di bahagian tangan (drip) itu mula mendapat tumpuan ramai dan membuatkan ramai yang bimbang tentang kesihatannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

Well…..selamat berehat Amyra Rosli

IKLAN

Antara yang dikongsikan oleh Amyra menerusi Instagram Storiesnya adalah:

Panadol dah more than 10..Drip pun dah..pegi hospital pun dah.. I lost jap tak tahu nak buat apa ni..sebab without pain killer I tak boleh diri dan duduk lama-lama..help!

Ada petua tak lepas booster if demam dan sakit badan apa nak buat?

IKLAN

Selain itu juga, Amyra turut berkongsikan tentang kejadian rentetang yang terjadi pada dirinya saat dia ditahan di wad hospital.

Semalam (Rabu) malam saya dah datang hospital. Doktor suruh admit sebab dia kata badan saya panas sangat tapi saya cakap saya drip saja sebab saya kena kerja. Dengan yakinnya konon pasti sihat lepas drip. Doktor pun bagi saya balik lepas dua jam mereka pantau saya. Sebelum balik, doktor ingatkan lagi lebih baik saya admit tapi saya nak balik juga.

Lepastu hari ini (Khamis) demam panas yang suhu 39 hingga 40 celsius yang tak berkesudahan. Sekarang ini kat kecemasan dan kena admit la jawabnya. Lain kali jangan degil cakap doktor.

Team Hijabista mendoakan agar Amyra diberikan kesembuhan yang cepat dan dapat melakukan aktiviti seperti biasa serta dipermudahkan segala urusan..InsyaAllah Amin Ya Rabb!

IKLAN

Sumber: Instagram Amyra Rosli

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe