Walaupun ia adalah masalah yang menjengkelkan yang terasa sukar untuk diatasi, pembentukan kulit kepala boleh menjejaskan kita semua apatah lagi wanita berhijab.

Dan ia mungkin disebabkan oleh sesuatu yang tidak bersalah, seperti terlalu banyak syampu kering. Pembentukan kulit kepala juga boleh disebabkan oleh faktor persekitaran atau minyak berlebihan di kulit kepala. Walau apa pun faktor penyumbangnya, yakinlah ia boleh diperbaiki.

Selalunya mudah untuk melihat dan merasakan pembentukan kulit kepala apabila ia berlaku, tetapi membuangnya tidak selalu semudah itu. Jika anda pernah mempunyai pengalaman mencuci rambut anda, tetapi masih tidak berasa seperti ia benar-benar bersih, pembentukan kulit kepala berkemungkinan penyebabnya.

Lindungi kulit kepala dan rambut

Amat penting memahami bagaimana pembentukan kulit kepala boleh menyebabkan kerosakan yang lebih serius daripada hari rambut yang teruk. Lindungi kulit kepala dan rambut anda di bawah cuaca panas yang digemari oleh pecinta kecantikan K-Beauty. Hanya dua bahan ini mampu kembalikan kesegaran kulit rambut anda.

AROMATICA Rosemary Scalp Scrub

IKLAN

Dirumus dengan minyak pati rosemary, terkenal dengan sifat anti-radangnya, malahan kehangatan semulajadi rosemary melembutkan pembentukan sel kulit mati untuk pengelupasan yang mudah. Bahan semulajadi yang berkhasiat, rosemary juga berfungsi untuk menyuburkan keadaan kulit kepala yang lemah. Nah mampu meremajakan kulit kepala anda, menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat dan memberikan kelegaan kulit kepala selepas terdedah kepada matahari.

Manakala garam semulajadi dari Tasik Andes kaya dengan mineral dan larut dengan cepat di bawah air. Tambahan pula probiotik dan kafein juga membantu membetulkan ketidakseimbangan kulit kepala dan dexpanthenol membekalkan nutrien kepada akar untuk rambut yang lebih sihat dari akar ke hujung.

AROMATICA Rosemary Root Enhancer

IKLAN

Pengubah permainan baharu untuk rutin rambut anda, dengan mengelupas kulit kepala anda setiap minggu, ia membuka liang tersumbat dan meningkatkan ketahanan rambut. Skrub ini membawanya selangkah lebih jauh dengan pengelupasan lembut menggunakan garam mineral yang diperoleh daripada ramuan Tasik Andes dan BHA.

Persekitaran kulit kepala yang bersih dan seimbang, sesuai untuk kesihatan rambut yang optimum. Melengkapkan skrub kulit kepala ialah Rosemary Root Enhancer tanpa silikon, eliksir rambut ringan yang direka untuk menangani masalah kulit kepala dan banyak lagi. Tekanan setiap hari dan pendedahan matahari boleh menyebabkan kulit kepala panas, yang, jika diabaikan, boleh menyebabkan keguguran rambut.

IKLAN

Dengan 7 Kompleks Vitamin* dan 6 Kompleks Makanan Hitam, Penambah Akar memulihkan keseimbangan dan menggalakkan akar rambut yang lebih sihat untuk rambut yang lebih tebal. Teksturnya yang ringan membolehkan pelbagai kegunaan sepanjang hari tanpa membebankan rambut anda. Kedua-dua Rosemary Scalp Scrub dan Rosemary Root Enhancer direka dengan teliti dengan mengambil kira alam sekitar, selaras dengan falsafah AROMATICA untuk menyelamatkan planet ini sambil menjaga kulit anda. Dibungkus dalam botol yang boleh dikitar semula dan tembus, ia memudahkan kitar semula.

BAGAIMANA NAK GUNA:

  1. Setiap minggu, gunakan Scalp Scrub sebelum atau sebagai pengganti syampu. Menggunakan hujung runcing, sapukan terus pada garis rambut anda sebelum mengurut produk dengan teliti dengan jari anda.
  2. Teruskan dengan ritual penjagaan rambut yang tinggal.
  3. Pada rambut basah, sapukan setitik atau dua Minyak Rambut Ritual AROMATIC ke arah hujung rambut. Keringkan dan gayakan rambut anda seperti biasa.
  4. Sapukan Rosemary Root Enhancer terus pada kulit kepala anda dan ulangi langkah yang perlu sepanjang hari.

Bermula dari bulan Julai, anda boleh mendapatkan Rosemary Scalp Scrub dan Rosemary Root Enhancer dalam AROMATICA Summer Essentials Kit, yang juga termasuk sebotol saiz perjalanan Lavender Ritual aromaterapi dan Minyak Rambut Patchouli. Tersedia tidak lama lagi di Sephora dalam talian dan dalam apl.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/-hmBowr-q_E

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI