Bukan mudah untuk berjaya tetapi lebih mudah kalau kita laksanakan dengan jaya apa yang kita usahakan. Ramai daripada kita sering tercari kunci kejayaan pada orang lain sehingga kita lupa kunci itu sendiri ada pada kita.

Jom ikuti perkongsian ustaz Don Danial mudah sahaja nak Berjaya, cuma perlu tukar tiga perkara ini:

Tukar cara berfikir

Mudah Sangat Nak Jadi Orang Berjaya, Ustaz Don Saran Tukar 3 Perkara Ini

#OrangBerjaya selalu berfikiran positif. Walau perkara negatif yang datang, terus bersangka baik & anggap ia seperti angin sahaja. Tidak kecil hati tapi terus lapang dada, fikir solusi nak menghadapi, bukan salahkan sesiapa.

IKLAN

“Aku adalah sepertimana sangkaan hambaKu, dan Aku bersama dengannya ketika ia mengingati Aku.

Hadith Qudsi riwayat Syaikhan, Tirmidzi dan Abu Hurairah ra

Tukar kawan

Mudah Sangat Nak Jadi Orang Berjaya, Ustaz Don Saran Tukar 3 Perkara Ini

IKLAN

#OrangBerjaya berkawan dengan orang yang paling tidak, ada pemikiran yang nak berjaya, yang sentiasa bercakap tentang kejayaan, benda positif & kebaikan. Tidak bermaksud tinggal terus kawan yang ada/lama tapi cari kawan baru untuk tambah ilmu agar diri terus berada dalam landasan nak berjaya. Istilah lain, tukaq circle kita.

Perumpamaan teman yang baik dan teman yang buruk adalah seperti seorang penjual minyak wangi dan seorang tukang besi. Adapun, penjual minyak wangi akan memberi kamu (minyak wangi tersebut), atau kamu membeli daripadanya, atau kamu mendapat bau yang harum daripadanya. Sedangkan tukang besi pula, akan membakar bajumu dan juga kamu mendapatkan bau yang busuk.” [Riwayat al-Bukhari (5534) dan Muslim (2628)]

IKLAN

Tukar rutin

Mudah Sangat Nak Jadi Orang Berjaya, Ustaz Don Saran Tukar 3 Perkara Ini

Peliharalah Allah nescaya Allah akan memeliharamu
Hadis riwayat al-lmam al-Tirmizi

Sekiranya selama ini banyak perkara yang menyekat kejayaan kita, cuba saranan ini tukar 3 perkara ini usaha anda untuk berjaya.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI