‘Balaclava’ semakin menjadi trend dalam kalangan hijabers Indonesia. Model balaclava yang unik bukan sahaja praktikal, tetapi juga boleh membuat kenyataan dalam penampilan anda. Apakah topeng ski?

Dipetik oleh New York Times, topeng ski itu menyerupai tudung yang dipakai oleh wanita Islam. Tudung kepala Balaclava ialah trend kontroversi dalam kalangan hijaber pada musim sejuk 2022.

Artikel Berkaitan : Dominasi Sukan Pemotoran, Diandra Gautama Pelumba Berhijab Inspirasi Negara Seberang.

Muslimah memakai balaclava sebagai gaya hijab.Hanya menutupi kepala dan leher, balaclava biasanya diperbuat daripada kain rajutan dan mempunyai tali serut supaya anda boleh melaraskannya mengikut keselesaan pemakai.

Bentuk balaclava yang longgar membolehkan hijabers memakai inner hijab supaya bahagian hadapan rambut tidak kelihatan. Topeng ski memulakan trend selepas pengaruh hijab luar negara mempopularkannya dengan foto OOTD.

IKLAN

Sindy Serora selaku pemilik Moccaori Official berkata dia menjual topeng ski berdasarkan pengalamannya sendiri.

“Hijab Knitting datang dari pengalaman peribadi saya sendiri kerana saya sendiri memakai tudung dan adik, adik dan saya keluar pada waktu itu pada waktu siang dan di luar sangat panas dan sebelum itu kakak saya biasa mengait baju sweater. dengan hoodie.

Pada masa itu kebetulan kakak saya tidak memakai sweater hoodie dan dia sangat panas di bawah helah matahari dan idea saya mula muncul apabila saya berkata kepada kakak saya “Kenapa saya tidak cuba membuat versi kasual?

IKLAN

Tidak supaya lelaki boleh memakainya dan wanita juga boleh memakainya,” kata Sindy baru-baru ini kepada salah satu media di Indonesia. 

Dia berkata dia membuat topeng ski daripada pakaian rajut dan satu saiz atau semua saiz. Cara merawatnya juga agak mudah. Sindy menjelaskan bahawa mencuci topeng ski dengan tangan sudah memadai. Jangan berus atau perah dan sebaiknya jangan di dalam mesin basuh untuk mengelakkan kerosakan.Seterika pada suhu sederhana dan gantung stor.

Pada penghujung tahun lalu, topeng ski mula menjadi trend yang pantas di kalangan hijabis. Gaya kreativiti yang berbeza memainkan peranan. Ia lebih sesuai untuk mereka yang tinggal di negara dengan empat musim, tidak seperti Malaysia. Tetapi jika anda ingin menggayakannya, itu tidak menghalang anda. Asalkan mempunyai gaya yang sesuai dan betul.

IKLAN

Senang cakap sama macam tudung sarung yang biasa kita pakai. Perbezaannya ialah kain tebal atau benang kapas yang ditenun dengan teliti digunakan untuk balaclava. Di negara-negara Eropah, ia sering digunakan pada musim sejuk untuk memanaskan badan.

Artikel Berkaitan : Lupakan Seluar Jeans Anda, ‘Sweat Pant’ Gaya Norma Baharu Lebih Selesa 

Lewat tahun lepas, topeng ski mula menjadi trend pantas di kalangan hijabis. Gaya kreativiti yang berbeza memainkan peranan.Ia lebih sesuai untuk mereka yang tinggal di negara dengan empat musim, tidak seperti Malaysia. Tetapi jika anda ingin menggayakannya, itu tidak menghalang anda. Asalkan mempunyai gaya yang sesuai dan betul.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI