Apabila bergelar public figure, setiap perkara yang dilakukan pasti menjadi perhatian dan ingin diketahui ramai terutama di kalangan peminat-peminat tegar.

Ini termasuklah mengingati tarikh-tarikh penting seperti anniversay dan birthday selebriti kegemaran mereka.

Hijabista senaraikan 10 selebriti jelita Malaysia yang bergelar ‘March babies’ tahun ini. Mana tahu, kebetulan ada antara selebriti-selebriti ini yang sama dengan tarikh lahir sis, kan?

ELFIRA LOY

Kredit Foto: Instagram Elfira Loy.

Pelakon berusia 30 tahun ini dilahirkan pada 8 Mac 1994. Elfira kini ibu kepada sepasang cahaya mata yang sangat comel.

WAWA ZAINAL

Kredit Foto: Instagram Wawa Zainal.

Siapa tidak kenal dengan pelakon cantik yang juga usahawan sukses Wawa Zainal. Wawa merupakan ibu kepada empat anak. Pada 12 Mac 2024 genaplah usia isteri kepada aktor kacak Aeril Zafrel ini yang ke-32 tahun.

IKLAN

FARAH NABILAH

Kredit Foto: Instagram Farah Nabilah.

Biarpun sudah lama tidak muncul di kaca televisyen dengan rangkaian drama terbaharu, Farah Nabilah kini kelihatan semakin tenang dan bahagia bersama keluarga kecilnya. Mencecah usia 32 tahun pada 10 Mac 2024, ibu kepada dua cahaya mata ini kelihatan semakin berseri-seri.

EMMA MAEMBONG

Kredit Foto: Instagram Emma Maembong.

Pelakon berketurunan Melayu-Scotland ini sememangnya memiliki kecantikan yang tersendiri pada usia 32 tahun. Dilahirkan pada 27 Mac 1992, Emma kini merupakan ibu kepada dua ‘hero’ yang sangat comel!

SITI SALEHA

IKLAN
Kredit Foto: Instagram Siti Saleha.

Berusia 34 tahun, pelakon Siti Saleha tetap menawan dalam gayanya yang tersendiri. Pada 14 Mac 2024, genaplah usia Siti Saleha yang ke-34 tahun.

AZAR AZMI

Kredit Foto: Instagram Azar Azmi.

Terdahulu, pelakon berbakat besar Azar Azmi yang dilahirkan pada 13 Mac 1989 ini merupakan seorang model. Azar juga merupakan bekas peserta Dewi Remaja 2009/2010. Mac ini menjadi bulan istimewa buat Azar kerana bakal mencecah usia 35 tahun.

DATIN LISA SURIHANI

IKLAN
Kredit Foto: Instagram Lisa Surihani.

Sweet dan tenangnya apabila menatap wajah Datin Lisa Surihani. Pengacara dan pelakon berusia 38 tahun ini merupakan ibu kepada tiga cahayamata. Pelakon dan pengacara ini dilahirkaan pada 23 Mac 1986.

FASHA SANDHA

Kredit Foto: Instagram Fasha Sandha.

Pelakon yang juga isteri tercinta kepada Aidil Aziz ini nampak semakin glowing dan awet muda! Tahun ini, ibu kepada tiga cahaya mata ini bakal mencecah usia yang ke-40 tahun pada 28 Mac 2024.

NORA DANISH

Kredit Foto: Instagram Nora Danish.

Biarpun usia mencecah 42 tahun, wajah pelakon cantik ini tetap kelihatan baby face!
Nora dilahirkan pada 7 Mac 1982 dan kini ibu kepada dua anak.

ROZITA CHE WAN

Kredit Foto: Instagram Rozita Che Wan.

Kalau tak berfesyen bukan Che Ta lah, kan? Pada usia 51 tahun, usahawan dan pelakon yang berasal dari Kedah ini masih menitikberatkan soal gaya dan kecantikan. Ibu kepada tiga cahaya mata ini dilahirkan pada 9 Mac 1973.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI