Dengan begitu banyak pilihan yang tersedia, sukar untuk menentukan multivitamin yang paling sesuai untuk anda. Baca panduan ringkas ini untuk mencari pilihan terbaik.

Dirumus untuk menggabungkan pilihan vitamin dan mineral yang dipilih dengan teliti, multivitamin boleh membantu anda memenuhi keperluan nutrien harian yang penting.

ARTIKEL BERKAITAN: Rasa Membazir Buang Vitamin Yang Luput. Betul Ke boleh Makan?

Tetapi bagaimana anda tahu multivitamin mana yang terbaik untuk diambil?

Peraturan praktikal yang baik ialah mengambil multivitamin yang sesuai dengan peringkat kehidupan anda, atau yang paling menyokong kesejahteraan atau keperluan khusus. Sebagai contoh, jika anda ingin mengambil multivitamin semasa hamil, terdapat multivitamin khusus untuk menyokong keperluan anda. Ini kerana kehamilan datang dengan keperluan unik mengenai nutrien tertentu, seperti asid folik dan Iodin.

Ia adalah cerita yang serupa untuk peringkat kehidupan dan jantina anda juga. Bukan sahaja lelaki dan wanita sering memerlukan kuantiti nutrien tertentu yang berbeza, keperluan pemakanan seseorang yang menyambut ulang tahun ke-50 mereka akan berbeza dengan keperluan seorang remaja.

Temui rangkaian multivitamin Blackmores

1. Blackmores Cal+D3

Suplemen kalsium yang membekalkan 600 mg kalsium unsur dengan 500 IU vitamin D3 dalam setiap tablet yang mudah ditelan. Vitamin D3 berfungsi untuk menyokong ketumpatan mineral tulang dan membantu penyerapan kalsium. Malah membantu mengekalkan tulang yang sihat dan mengekalkan ketumpatan tulang.

Kalsium juga terlibat dalam pelbagai peranan metabolik. Keperluan kalsium wanita meningkat selepas menopaus kerana tahap estrogen menurun mengakibatkan penyerapan kalsium berkurangan.

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 tablet mudah telan sekali sehari dengan hidangan, atau seperti yang ditetapkan oleh profesional.
 • Kanak-kanak di bawah 12 tahun – Tidak disyorkan.

2. Blackmores Lecithin 1200mg

Lecithin adalah komponen penting dalam semua sel dalam badan dan membantu dalam metabolisme lemak, membolehkan ia digunakan oleh sel-sel badan. Blackmores Lecithin 1200 berasal daripada kacang soya. Lecithin adalah komponen penting bagi semua sel dalam badan. Tiada tambahan yis, gluten, gandum, derivatif susu, pengawet, perisa tiruan atau pemanis.

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 – 2 kapsul setiap hari dengan hidangan

3. Blackmores CoQ10 50mg

Blackmores CoQ10 telah direka khas untuk meningkatkan pengeluaran tenaga. Blackmores menggunakan Coenzyme Q10 berasaskan minyak daripada sumber semula jadi untuk memastikan penyerapan nutrien penting ini secara optimum. Mengandungi ubidecarenone 50mg.

Koenzim Q10 didapati secara semula jadi di dalam badan dan memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga. Oleh itu ia penting untuk kesihatan. Keupayaan badan untuk mensintesis CoQ10 berkurangan dengan usia.

IKLAN

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 hingga 2 kapsul sehari dengan makanan.

4. Blackmores Omega- fish oil 1000mg

Minyak Ikan Blackmores 1000 adalah sumber semula jadi asid lemak omega-3 marin. Untuk memastikan anda boleh mengambil Blackmores Fish Oil 1000 dengan yakin, Blackmores hanya menggunakan minyak ikan berkualiti tanpa tambahan surfaktan tiruan untuk menyamarkan bau hanyir. Diuji untuk sisa racun perosak. Minyak ikan adalah sumber asid lemak penting omega-3.

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 kapsul 3 kali sehari dengan makanan, atau seperti yang ditetapkan oleh profesional.
 • Kanak-kanak di bawah 12 tahun – Tidak disyorkan.

5. Blackmores Executive B

Gabungan vitamin kumpulan B yang dirumus khas dan mineral magnesium dan zink untuk membantu memenuhi keperluan harian orang yang sibuk. Formula ini sesuai untuk mereka yang menjalani gaya hidup sibuk dalam dos sehari yang mudah. Beberapa vitamin kumpulan B, seperti asid folik dan vitamin B6, terlibat dalam mengekalkan tubuh yang sihat.

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 tablet sehari dengan hidangan.

ARTIKEL BERKAITAN: 8 Cadangan Vitamin Terbaik untuk Daya Tahan Badan Lawan Virus. Pastikan Ada Dalam Simpanan!

6. Blackmores Vitamin C 500mg

Blackmores Vitamin C 500 adalah makanan tambahan yang membekalkan vitamin C dalam bentuk asid askorbik. Tablet yang mudah ditelan ini sesuai untuk mereka yang memerlukan vitamin C tambahan untuk kesihatan umum dan kesejahteraan badan. Tubuh manusia tidak menghasilkan vitamin C sendiri dan oleh itu ia mesti diperoleh daripada diet kita.

IKLAN

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 tablet setiap hari dengan hidangan.

7. Blackmores Evening Primrose Oil 1000mg

Mengekalkan kesihatan kulit melalui menyokong penghidratan kulit, Blackmores hanya memperoleh minyak terbaik yang ditekan sejuk dan diuji dengan teliti untuk kualiti dan sangat disucikan.

Asid lemak omega-6 yang penting ini hanya boleh dihasilkan dalam badan dalam jumlah yang kecil dan sebahagian besarnya mesti diperoleh daripada diet. Suplemen ini bermanfaat untuk kesihatan dan kesejahteraan wanita.

Tahap GLA yang rendah didapati pada wanita dengan sindrom prahaid (PMS). Penambahan EPO, yang meningkatkan prostaglandin yang dikenali sebagai PGE1, boleh membantu dalam kesihatan dan kesejahteraan wanita.

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 hingga 3 kapsul sehari dengan makanan, atau seperti yang ditetapkan oleh profesional.

8. Blackmores Bio Zinc plus

Menggabungkan zink dengan nutrien utama termasuk magnesium, mangan dan vitamin A dan B6 dalam dos sehari yang mudah. Zink dan vitamin A adalah nutrien penting terutamanya untuk kesihatan dan metabolisme karbohidrat, lemak dan protein. Zink juga merupakan mineral penting untuk kesihatan.

Zink adalah penting untuk kesihatan yang baik kerana ia terdapat dalam setiap sel badan dan terlibat dalam banyak tindak balas enzim. Ia penting dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein.

IKLAN

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 tablet setiap hari dengan hidangan.

9. Blackmores multi-vitamin mineral

Blackmores Multivitamins + Minerals mengandungi vitamin dan mineral penting untuk membekalkan tubuh dan minda anda dengan sokongan nutrisi menyeluruh dan membantu mengekalkan kesihatan setiap hari. Ia membantu menambah diet tidak seimbang dalam dos sehari.

Suplemen harian dengan rangkaian luas vitamin dan mineral boleh menyediakan insurans pemakanan dengan membantu menyediakan pengambilan optimum untuk mengekalkan kesihatan yang baik.

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 tablet sehari dengan hidangan.
 • Tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun.

10. Blackmores grape seed forte 12000

Blackmores Grape Seed Forte 12000 ialah suplemen standard yang menyediakan bersamaan dengan 12 g biji anggur setiap tablet. Biji Anggur ialah sumber semula jadi yang kaya dengan flavonoid dan ekstrak biji anggur ini adalah antioksidan dan oleh itu memberikan perlindungan terhadap kerosakan oleh radikal bebas.

Kebanyakan radikal bebas ini ditangani oleh radikal bebas badan sendiri, pertahanan antioksidan. Beberapa radikal bebas bagaimanapun melarikan diri dari pertahanan ini, dan membahayakan tubuh.

Dos

 • Dewasa – Ambil 2 tablet sehari dengan hidangan, atau seperti yang ditetapkan oleh profesional.
 • Kanak-kanak di bawah 12 tahun – Hanya seperti yang ditetapkan oleh profesional.

11. Blackmores Multi-B

Suplemen pemakanan yang telah dirumus khas untuk menyediakan kumpulan vitamin B-kompleks yang diperlukan untuk penukaran makanan kepada tenaga. Formula ini sesuai untuk orang yang cepat berasa letih.Vitamin kumpulan B memainkan peranan penting dalam metabolisme karbohidrat, protein dan lemak untuk menghasilkan tenaga.

Dos

 • Dewasa – Ambil 1 tablet sehari dengan hidangan.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/4fax4pyQvRY

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI