Pemergian Ustazah Shadiya Abbas begitu dirasai bukan sahaja ahli keluarganya tetapi juga rakan-rakan dan kenalan yang mengenali dirinya. Melalui perkongsian di Facebook suami arwah, Ustaz Khairul Azman Mohd, lelaki ini berkongsi rasa.

Alhamdulillah jenazah isteri saya negatif covid19 setelah 2 kali buat ujian. InsyaAllah jenazah akan di bawa balik ke…

Posted by MK Azman on Sunday, 5 April 2020

PERJALANAN TERAKHIR
====================

Alhamdulillah.. Selesailah sudah urusan pengkebumian jenazah buah hati dan bidadari saya petang tadi jam 4.00 petang di Tanah Perkuburan Puncak Alam.

Segalanya dipermudahkan Allah..

Urusan mandikan jenazah mu sayang dilakukan oleh ibumu, adik beradik perempuanmu, anak² lelakimu dan anak muridmu yang menawarkan diri untuk berkhidmat untukmu sayang.

IKLAN

Abang ambil peluang ini untuk memandikanmu buat kali terakhir. Masih ingat lagi 2 hari sebelum sayang meninggalkan abg, sayang mandikan abg.


Sayang.. Abg imamkan solat untukmu. Sebelum ni sayang berada di belakang sebagai makmum, tapi kali ini sayang di depan abg. Bukan sebagai imam tetapi sebagai jenazah.

Sayang.. Sayang bertuah kerana dihadiahkan Allah kubur yang indah dan liang lahad yang cantik.

IKLAN

Abang perasan hal itu ketika hendak memasukkan mu dalam liang lahad, dalam hati abg menyebut, cantik sungguh liang lahad ini.

Abg bersembang dengan penggali kubur dan petugas pengurusan jenazah, mereka akui kubur itu paling cantik mereka lihat, kata mereka dalam kubur kalau pakai kasut bot pun terasa sejuk, seolah² lantainya dari mar mar..

Kata mereka, bakal kubur siapakah ini. Ternyata sayang adalah pemiliknya. Semoga saya berada dalam rahmat Allah.

Sayang..damailah engkau di sana, abg redha dengan pemergiaanmu. Sayang telah sempurna melaksanakan tugas sebagai seorang isteri, ibu, anak, guru dan sahabat. Insyaallah kita bertemu nanti di alam barzakh, padang mahsyar dan sama-sama masuk syurga.

IKLAN

Terima kasih kepada semua yang membantu urusan jenazah, bantu sediakan makanan, memberi sumbangan, berkongsi perasaan dan mendoakan arwah bidadari saya, jika ada dosanya, mohon ampunkan.

Jika ada hutang arwah pada kalian, maklumkan pada saya.

Jom kita sama² baca doa ini
اللهم اغفر لها وارحمها وعافها واعف عنها

Sumber kredit: MK Azman

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI