Krim malam berfungsi mencegah agar essence atau face emulsion yang disapukan ke wajah agar lena ketika tidur. Krim ini juga membantu menjaga kelembapan dan merawat kecantikan kulit sehingga sering dijadikan item wajib oleh sesetengah orang. Namun, banyaknya jenama yang tersedia, seperti tempatan dan international mungkin membuat anda bingung untuk memilih.

Ini cara memilih krim malam dan cadangan produk-produk terbaik untuk panduan anda, termasuk yang memiliki kesan anti-aging. Temukanlah krim malam yang sesuai untuk perawatan kulit anda!

Cara memilih krim malam

Poin yang penting yang perlu anda teliti ketika memilih krim malam. Di antaranya ada penjelasan tentang kesan seperti apa yang dihasilkan, dan ketikat atau tidak suatu produk ketika disapukan di wajah. Pilihlah yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Pilih krim malam yang kesan melembapkan kulit wajah

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Fungsi penting krim malam adalah melembapkan kulit wajah sehingga mencegahnya menjadi kering sehingga tidur. Oleh itu, pilihlah krim malam yang mampu memberikan kesan kelembapan lebih pada kulit.

Apabila anda mencari krim malam yang mampu menjaga kadar air pada kulit wajah, pilihlah produk yang mengandung asam hialuronat dan kolagen. Apabila anda mencari krim malam yang mampu mempertahankan kelembapan kulit, pilihlah produk yang mengandung zat-zat seperti minyak yang berasal dari tumbuhan dan lilin lebah.

Kandungan bahan pelembap pun memiliki khasiat yang berbeza-beza. Misalnya, adakah bahan tersebut mampu meresap sampai ke lapisan kulit terdalam atau tidak, atau adakah bahan tersebut mampu mempertahankan kandungan air pada kulit atau tidak. Periksalah kandungan bahan pada produk krim malam yang hendak anda beli dengan cermat, ya!

Pilih yang mengandung bahan untuk mengatasi masalah kulit

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Krim malam tidak hanya mencegah kulit menjadi kering ketika tidur, tetapi juga memberikan nutrisi yang diperlukan kulit wajah. Oleh kerana itu, pilihlah krim malam yang dapat membantu mengatasi masalah kulit wajah anda agar kesannya lebih terasa.

Pilih yang memiliki kesan whitening untuk mengatasi masalah noda dan bintik pada wajah

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Untuk anda yang mengalami masalah noda dan bintik hitam pada wajah, pilihlah krim malam yang memiliki kesan whitening. Kandungan seperti vitamin C, tranexamic acid, dan kojic acid dapat membantu menekan pembentukan pigmen melanin dan terjadinya peradangan pada kulit. Bahan-bahan ini merupakan bahan alami sehingga anda tidak perlu kuawatir akan kesan negatif yang muncul setelah pemakaian.

Untuk anda yang ingin menyamarkan noda pada wajah, gunakanlah krim malam yang mengandung hidrokuinon. Anda boleh menyapukannya hanya pada bahagian kulit wajah yang ingin disamarkan, ataupun hanya ketika terdedah matahari terik untuk menghindari sinar UV. Pilihlah krim malam sesuai dengan masalah kulit yang ingin anda atasi.

Pilih krim malam dengan kesan anti-aging untuk masalah kedutan, kusam, dan kulit wajah yang mengendur

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Apabila anda memiliki masalah kulit akibat penuaan, pilihlah produk yang mengandung bahan dengan kesan menganjalkan kulit, menyamarkan kedutan serta kusam pada kulit wajah. Di antaranya adalah asam hialuronat dan kolagen yang kuat menyamarkan kedutan dan kusam pada kulit wajah. Selain itu, tambahan kandungan bahan elastin mampu memaksimakan prestasi asam hialuronat serta kolagen. Kandungan vitamin A juga baik untuk kesan anti-aging, Ya!

Dengan memilih krim malam yang memiliki kesan anti-aging, anda dapat merasakan khasiatnya terus pada kulit wajah seiring dengan rutin pemakaian krim seharian. Jom lakukan perawatan kulit wajah ketika tidur dengan rutin menggunakan krim malam!

Pilih aroma yang menenangkan

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Krim malam merupakan produk perawatan kulit wajah yang digunakan paling terakhir sebelum tidur. Oleh itu, pilihlah krim malam dengan wangian yang mampu memberikan kesan relaksi ketika tidur. Untuk anda yang menginginkan kesan menyegarkan, pilihlah produk dengan wangian citrus dan sejenisnya. Sekiranya anda lebih menyukai wangian herbal, pilihlah produk dengan wangi bunga-bungaan seperti lavender dan mawar.

Memilih krim malam dengan wangian yang disukai tentunya akan membuat aktiviti skin care di malam hari menjadi lebih menyenangkan. Namun, tentu sahaja anda juga boleh memilih produk tanpa aroma bila tidak terlalu suka wewangian.

IKLAN

Sesuaikan dengan jenis kulit anda agar pemakaian lebih kerap

Wajar anda ingin merasa ketikat ketika menggunakan krim malam, terlebih produk ini akan dipakai setiap hari. Sebagai contoh, krim malam yang memiliki kesan melembapkan akan memiliki kandungan minyak yang lebih banyak dari biasanya. Untuk anda yang tidak suka akan kesan meleket pada wajah, pilihlah krim malam yang teksturnya lebih berair dan menyegarkan.

Sebaliknya, jika anda lebih menyukai krim malam yang teksturnya lembap, pilihlah produk yang krimnya kental. Kedua jenis krim malam ini memiliki kesan yang sama, iaitu melembapkan kulit wajah. Sesuaikan juga produk face emulsion dan essence yang digunakan sebelum krim malam untuk hasil yang lebih maksima.

10 Cadangan krim malam terbaik

Di bawah ini adalah deskripsi produk krim malam yang kami yang dicadangkan untuk anda. Ketikat memilih!

1. Wardah Essential Intensive Night Cream

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Merawat regenerasi kulit di malam hari ketika tidur

Krim malam keluaran Wardah ini mengandung bahan alami seperti olive oil dan vitamin E, serta tambahan squalene dan microcollagen yang akan merawat regenerasi kulit di malam hari ketika anda tidur. Tidur juga terasa nyaman kerana wanginya yang sedap. Sesuai untuk anda yang menginginkan kesan rilek ketika tidur sehabis seharian beraktiviti.

Hanya di pemakaian awal mungkin kulit akan terasa sedikit panas. Namun, setelah bangun tidur, kulit wajah yang terasa lebih anjal boleh jadi poin pertimbangan bagi anda untuk memilih krim malam ini. Harga yang murah sangat berbaloi dengan hasilnya.

2. Nutox Renewing Treatment Night Cream

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Krim malam sesuai untuk kulit berjerawat

Krim malam ini dirumus khas dengan tekstur yang pekat dan ringan untuk membantu mempercepatkan proses memperbaiki permukaan kulit akibat kesan jerawat. Ia juga dapat menghilangkan kesan parut diwajah dan pigmentasi akibat sinaran matahari sambil melindungi lapisan kulit yang baru.

Kulit akan kelihatan kelihatan halus, licin dan berseri. Dengan ekstrak sarang burung, ia sesuai digunakan untuk semua jenis kulit terutamanya bagi kulit berminyak cenderung jerawat.

4. Olay Regenerist Micro-sculpting Cream Night

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

IKLAN

Menyamarkan garis halus di wajah selepas 2 minggu

Kandungan hyaluronic acid pada krim malam ini membantu menjaga kelembapan wajah ketika tidur. Dengan teksturnya yang seperti gel dan meresap cepat ke kulit, tidur pun akan lebih selesa kerana wajah masih terasa melekit oleh krim wajah.

Tidak hanya itu, krim malam ini juga dapat membuat wajah tampak lebih muda kesan kandungan amino-peptide complex-nya yang membantu menyamarkan garis halus. Kesan anti-aging yang dimiliki krim ini dapat anda rasakan setelah 2 minggu pemakaian secara rutin, sesuai untuk usia 30 tahun ke atas.

5. L’oreal White Perfect Night Cream

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Berkhasiat memutihkan wajah dan menjadikannya lebih bercahaya

Produk dari L’oreal ini menawarkan kesan whitening dan mampu menjadikan kulit lebih bercahaya sekaligus menjaga kelembapannya ketika anda tidur. Pemakaian yang rutin mampu menghilangkan bekas jerawat sehingga kulit akan menjadi cerah. Sesuai digunakan di usia 20 tahun ke atas yang telah melewati masa pubescent yang terdedah dan munculnya jerawat.

Krim ini juga mampu mengawal produksi melanin pada kulit wajah sehingga noda ataupun flek hitam pada wajah dapat berkurang. Bagi anda yang mengutamakan kesan whitening pada krim malam, produk ini boleh jadi pilihan yang tepat.

6. Garnier Light Complete Night Yoghurt Sleeping Mask

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Rasakan segarnya wangian lemon setelah bangun tidur

Light Complete Yoghurt Sleeping Mask dari Garnier ini mengandung prebiotik yoghurt dan vitamin C dari ekstrak lemon yang dapat membantu menutrisi kulit untuk membantu memperbaiki sel yang rosak. Wangi lemonnya juga akan memberikan kesan kesegaran setelah bangun.

Tidak hanya itu, krim ini juga mampu mencerahkan dan menyahkan sel kulit mati di wajah ketika anda tidur. Sesuai untuk yang menginginkan kesan wajah cerah. Saat disapukan ke wajah, krim malam ini terus meresap dengan cepat ke kulit sehingga wajah bebas dari rasa melekit yang membuat tidur jadi tidak selesa.

7. Pixy White-Aqua Gel Cream Night Cream

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

IKLAN

Kandungan menthol untuk sensasi dingin di wajah

Untuk yang memiliki masalah noda bekas jerawat, Anda boleh temukan penyelesaiannya di dalam krim malam Pixy ini. Setelah disapukan, wajah akan terasa dingin kerana kandungan menthol di dalamnya. Bagi anda yang sering merasa tidak selesa kerana sensasi panas yang kerap kali muncul saat menggunakan krim malam.

Selain itu, krim malam ini juga mengandung vitamin E dan Ginkgo biloba yang berperanan sebagai antioksidan. Salah satu manfaat antioksidan bagi kulit wajah adalah meningkatkan produksi kolagen yang memberikan kesan elastis pada kulit wajah sehingga tidak cepat mengendur.

8. Pond’s Age Miracle Wrinkle Corrector Night Cream

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Perawatan anti-aging untuk wajah tampak lebih muda

Krim malam dari Pond’s ini mengandung bahan aktif Retinol-C Complex dengan konsentrasi paling tinggi untuk memberikan perawatan kulit yang lebih maksimal. Teknologi anti-aging mutakhir ini mampu melepaskan retinoid aktif terus-menerus ketika 24 jam untuk khasiat menyamarkan kedutan dari dalam, menjadikan wajah tampak lebih muda dan bercahaya.

Dengan tambahan kandungan vitamin B3 dan E3 di dalamnya, krim malam ini juga dapat membantu memperkuat perlindungan alami kulit agar terhindar dari dampak negatif dari luar. Selain itu, formulasi khusus linoleic acid-nya juga akan mempercepat regenerasi sel dari dalam. Pilihan terbaik bagi anda yang ingin merawat kulit agar terhindar dari dampak penuaan!

9. Hada Labo Premium Hydrating Cream Night

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Krim malam khas dari Jepun – kekalkan hidrasi pada kulit

Krim malam ini mengandungi 5 jenis asid Hyaluronik terbaik untuk membaikpulih kerosakan pada kulit wajah tanpa menyebabkannya iritasi. Dengan gabungan 8 minyak botanikal, krim ini dapat mengekalkan hidrasi sambil melembutkan kulit.

Kulit anda akan terasa segar, cerah dan berseri selepas bangun dari tidur keesokkan harinya. Sesuai untuk yang alami masalah kulit kering, krim antioksidan ini dapat melindungi kulit dari radikal bebas dan bebas bahan kimia merbahaya.

10. SHISEIDO White Lucent Multibright Night Cream

Kulit Glowing Dan Cerah Sebaik Bangun Tidur. Ini Krim Malam Terbaik Sesuai Untuk Kulit Wajah.

Hilangkan parut di muka seperti kesan kehitaman dan jerawat

Krim malam multifungsi ini membantu mengurangkan penampilan bintik atau parut hitam dan kesan jerawat. Diuji melalui teknologi SAKURA Resist dengan formulasi dari ekstrak bunga sakura yang membantu meminimumkan kesan parut serta kemunculan bintik-bintik gelap di masa hadapan.

Formula mencerahkan yang sangat berkesan tetapi lembut boleh digunakan setiap hari sebagai krim malam untuk mencerahkan secara intensif atau sebagai topeng malam untuk rawatan anti-parut dan kelembapan.

Krim malam adalah produk perawatan kulit wajah yang digunakan setiap hari. Pastinya kita ingin memilih krim malam terbaik yang sesuai dengan kondisi kulit serta memiliki khasiat yang dinginkan, bukan? Jadikan krim malam untuk mewujudkan kulit wajah cantik idaman anda!

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI