Ikon hijabi yang dahulunya terkenal sebagai blogger, Hanis Zalikha selebriti yang tidak pernah lokek berkongsi tip-tip rumahtangga mahupun kecantikan dengan pengikutnya di media sosial.

Terkenal dengan jenama hijab Cakenis, teraju hijab tanpa pin. Cakenis menganjurkan satu acara tertutup, Cakenis Cruise Collection, yang diadakan di Four Points by Sheraton Chinatown, Kuala Lumpur. Acara tersebut diadakan untuk memperkenalkan koleksi eksklusif pakaian renang Cakenis, dikenali Cakenis Swimwear.

Acara yang dihoskan oleh Miss Universe Malaysia 2011, Deborah Henry dan dihadiri oleh ramai selebriti terkenal tanah air seperti Izara Aishah, Fouziah Gous, Syatilla Melvin, Jihan Muse, Elra Loy, Erin Malek dan Nadia Nisaa serta turut dihadiri oleh keluarga dan rakan rapat Hanis Zalikha. Pelancaran Cakenis Swimwear ini telah dipersembahkan dengan penuh dramatik dan menakjubkan oleh bekas pasukan renang berirama kebangsaan.

Cakenis Swimwear Hijabi Selesa OOTD selepas berenang.

Cakenis Cruise Collection

OOTD satu kebiasan hijabi yang mementingkan penampilan dan gaya untuk berkongsi di media social setiap momen dan aktiviti. Justeru itu, setiap inci hijab mahupun pemaikaian di titiberatkan. Hanis Zalikha telah bertapak didalam industri fesyen tanah air agak lama dan beliau selalu membawakan sesuatu yang unik, bergaya dan terkini kepada jenamanya. Didalam menghasilkan pakaian renang yang sesuai untuk masa kini, ianya sangat mencabar dimana Hanis menyasarkan untuk memenuhi keperluan pasaran yang praktikal tetapi bergaya melalui koleksi penuh Cakenis Swimwear.

IKLAN

Walaupun penghasilan koleksi pakaian renang bukanlah sesuatu yang baharu, persoalan yang selalu menjadi tanda tanya adalah keunikan yang selalu dibawakan oleh Hanis. “Apa yang saya mahukan adalah ianya berbeza daripada yang lain”, oleh itu rekaan pada setiap pakaian menjadi keutamaan kepada Hanis dalam menghasilkan rekaan renang ini.

Hairul bangga dengan koleksi eksklusif ideal isteri tercinta

Ahli keluarga Hanis Zalikha yang sentiasa menyokong Cakenis.

Majlis yang penuh eksklusif ini, bukan dihadiri oleh rakan selebriti yang menyokong tetapi ahli keluarga dan pastinya suami dan anak-anak tercinta. Hijabista sempat menemubual Hairul, suami Hanis Zalikha mengenai koleksi yang unik ini.

IKLAN

“Saya cukup berbangga dengan hasil kreatif isterinya kali ni lain dari yang biasa. Selalunya topik yang dibincangkan untuk menghasilkan rekaan hijab terbaharu, tetapi lain pula kali ini.”
“Swimwear? Eloklah selalunya seluar saya yang menjadi mangsa.” Seloroh Hairul

IKLAN

Kesukaran mencari pakaian renang dengan ketinggian sendiri, adalah satu inisiatif Hanis melahirkan Cakenis Swimwear. Hanis sendiri tidak berapa gemar dengan pakaian renang yang ada di pasaran yang mempunyai ciri-ciri sporty seperti warna yang terang dan lebih menonjol.

Ketinggian Hanis Zalikha antara kesukaran untuk mendapat pakaian renang yang sesuai dengannya.

Apa yang membezakan Cakenis Swimwear dengan jenama yang lain bukan hanya rekaan yang cantik dan menarik, tetapi setiap koleksi didatangkan dengan Flowy Chion Wrap sebagai pakaian luar yang boleh digayakan bersama. Ini sangat sesuai digayakan bukan hanya dikolam renang, tetapi ia boleh juga digayakan apabila bercuti di pantai.

Koleksi didatangkan dengan Flowy Chion Wrap sebagai pakaian luar

Mengenai Cakenis Swimwear Cakenis Swimwear ini adalah koleksi Cakenis yang eksklusif dan pertama kali diperkenalkan dalam keluaran Cakenis. Ianya direka dan dihasilkan oleh Hanis sendiri. Pakaian renang keluaran Cakenis ini dihasilkan dari kualiti tinggi, ringan dan cepat kering.

Koleksi sulung Cakenis Swimwear, The Cakenis Swimwear S/S 2020 dilancarkan dengan 3 tona warna iaitu Navy & Beige, Olive & Pink dan Black & White. Nilai tambah bagi koleksi Cakenis Swimwear adalah ianya datang bersama Flowy Chion Wrap bagi melengkapi set baju renang. Hijabi boleh memiliki set swimwear dengan pra-tempahan.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI