Terdahulu wajahnya sering nampak imejnya yang memakai topi dan pakaian yang menutupi seluruh wajah dan badan. Kini, Ustaz Kazim Elias tampil dengan keadaannya seperti biasa tanpa berselindung.

Artikel berkaitan: Baca Surah Al-Fil 1000 Kali Untuk Sembuhkan Penyakit Kanser. Perkongsian Ustaz Kazim Elias

Di khabarkan lagi, keadaan kesihatannya kian pulih selepas menjalani satu rawatan alternatif di Madinah, Arab Saudi. Orang ramai juga bersyukur keadaannya semakin pulih dan boleh berdakwah seperti biasa.

Semakin pulih dan tak perlu lagi ‘tutup’ wajah

Kembali Sihat Seperti Sediakala, Ustaz Kazim Buat Rawatan Dengan Air Telaga Nabi

Penceramah bebas terkenal, Datuk Mohd Kazim Elias atau gemar dikenali sebagai Ustaz Kazim kini tampil dengan keadaannya seperti terdahulu tanpa berselindung di sebalik topi dan pakaian yang menutup badan. Beliau kelihatan semakin sihat dari sebelumnya.

Terdahulu, Ustaz Kazim menghadapi masalah penyakit kulit yang menyebabkannya mengalami kondisi alah pada sinaran matahari. Beliau juga terpaksa menutup keseluruhan wajah dan badannya supaya keadaannya tidak lebih mudarat.

IKLAN

Kini, beliau juga menjelaskan keadaannya semakin pulih sejak melakukan rawatan alternatif di Madinah, Arab Saudi. Usahanya itu membawa hasil dan tidak lagi perlu bersusah payah untuk berselindung.

“Alhamdulillah saya punya wajah ok, sudah tidak lagi luka, tidak lagi berdarah,

“Kalau tidak, saya kena pakai topeng, saya jumpa orang pun saya segan sebab dia boleh berdarah secara tiba-tiba.” katanya.

IKLAN

Beliau juga akui telah mendapat beberapa tawaran doktor pakar daripada beberapa buah negara seperti England, India, dan Madinah untuk membantu mengubati penyakitnya. Di Madinah, beliau telah mendapat dua lokasi oleh pakar di kawasan Badar, Madinah.

“Saya menerima rawatan alternatif menggunakan air dari telaga Nabi Muhammad S.A.W yang masih wujud di Badar.” ujarnya.

Artikel berkaitan: Ustaz Kazim Kongsi Kelebihan Amal Surah As Syura Untuk Lembutkan Hati & Berzikir Supaya Dimurahkan Rezeki

IKLAN

Ustaz Kazim juga turut memberitahu dia memaafkan bagi mana-mana pihak yang mencerca serta memburukkan namanya dengan isu perlantikan calon. Tiada tersemat dendam atau terasa di dalam hati, cuma meninggalkan sedikit nasihat kepada mereka.

“Cercaan dan makian tak menjejaskan saya dan saya tak simpan dalam hati. Saya dah faham. Cuma saya harap jangan cerca sangat, gunalah bahasa yang baik.” nasihat Beliau berkenaan isu yang terbangkit.

Sumber: Sinar Harian

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI