Daripada aksi mencabar hingga berkayak di laut dan lawan pedang, dia adalah legenda di dalam dan di layar besar.

Apabila bercakap mengenai seorang pelakon yang cergas dan segak, ya sudah pastinya Tom Cruise. Dia seorang yang kebanyakannya semua peringkat umur ingin tahu, apa rahsia kekal cergas. Pelakon itu kelihatan hebat dan sangat cergas apabila dia membintangi Top Gun pada tahun 1986 dalam usia 20-an, dan dia menunjukkan kepada dunia dia masih mendapat perhatian sepenuhnya dengan filem terbaharu Top Gun: Maverick baru-baru ini.

Aktiviti harian yang luar biasa Tom Cruise

Jurulatih Peribadi Tom Cruise Dedah Tabiat Kecergasan Untuk Kekal Muda Dan Segak Pada Usia 59 Tahun
Tom Cruise plays Capt. Pete “Maverick” Mitchell in Top Gun: Maverick from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films.

Bagaimanakah seseorang selebriti masih kekal di puncak kehebatannya  selama hampir 40 tahun? Tom Cruise nampaknya tidak bertambah tua, dia sebenarnya nampak bertambah baik seiring dengan berlalunya usia. Meneliti tabiat sihat dan rahsia kecergasan yang diikuti bintang untuk kekal muda, pasti ramai yang terkejut, jom ikuti perkongsian Jurulatih peribadi selebriti ini.

Jika anda belum lagi menonton filem terbaharunya, Maverick aka Tom Cruise berkongsi treler baharu Top Gun Maverick dengan pengikunya 7M  di Instagram, bersama dengan kapsyen, “Treler baharu untuk #TopGun ada di sini. Jumpa anda di teater.” Peminat membalas dengan penuh cinta untuk Top Gun yang asal dan sudah tentu gembar-gembur utama untuk filem terbaru, Top Gun: Maverick. Terdapat ulasan seperti, “Tidak sabar (emoji api,” “Berbaloi untuk ditunggu—Tom #mightywings yang hebat,” dan “Legend kembali.”

Jurulatih Peribadi Tom Cruise Dedah Tabiat Kecergasan Untuk Kekal Muda Dan Segak Pada Usia 59 Tahun
Tom Cruise plays Capt. Pete “Maverick” Mitchell in Top Gun: Maverick from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films.

Tom Cruise tahu cara menggunakannya di dalam dan di luar skrin besar. Rahsianya untuk kelihatan seolah-olah dia tidak pernah tua? Nah, dia mendedahkan dengan tepat bagaimana dia kekal cergas. “Berkayak di laut, gua… berpagar, treadmill, beban… panjat tebing, mendaki… Saya berjoging… Saya melakukan banyak aktiviti yang berbeza.”

IKLAN

Menurut saintis sukan di Universiti Middlesex, Anne Elliott, “Cara kita bergerak menyampaikan tenaga dan keremajaan bukan betapa hebatnya kita. Sentiasa menukar kardio dan kekuatan berfungsi dengan sesuatu  seperti Cruise yang Berjaya mengekalkan fleksibiliti dan keseimbangan: dua perkara pertama yang menghilangkan umur anda.”

Dia terkenal kerana melakukan aksi mencabarnya sendiri

Jurulatih Peribadi Tom Cruise Dedah Tabiat Kecergasan Untuk Kekal Muda Dan Segak Pada Usia 59 Tahun

IKLAN

Cruise juga berkeras untuk melakukan banyak aksi sendiri. Menurut Insider, dalam Mission: Impossible-Fallout, ketika memainkan watak Ethan Hunt, Cruise melompat keluar dari pesawat sejauh 25,000 kaki dari tanah. Manakala dalam filem Mission Impossible yang lain, watak Cruise terpaksa membuka peti besi yang sudah tentu tenggelam sepenuhnya di dalam air. Cruise melompat 120 kaki ke dalam tangki air sedalam 20 kaki dan menahan nafas selama empat hingga enam minit untuk merakam adegan itu. Dia bersedia untuk aksi sukar ini bersama pakar selam Kirk Krack dalam “program operasi khas menahan nafas” yang dicipta khusus untuk individu dalam tentera. Dan senarai itu diteruskan!

Ini yang menarik tentan seorang pelakon aksi Hollywood, Cruise mempunyai berapa banyak lesen seperti kapal terbang, lesen komersial, jet, sekumpulan kapal terbang yang berbeza, motosikal, payung terjun, bot, dedahnya di rancangan The Late Late Show.

IKLAN

Susun rejimen selari dengan tuntutan filem

Cruise malah menyusun rejimen latihan penerbangan untuk filem terbaharu dalam francais Top Gun, Top Gun: Maverick, yang memerah persediaan penerbangan selama dua tahun ke dalam tiga bulan yang singkat. Pelakon Glenn Powell (“Hangman” dalam filem itu) menyatakan tentang Cruise, “Setiap kali kami naik ke sana, anda perlu bersedia dari segi mental untuk berlawan. Anda naik ke tanah dan anda letih. Itulah yang mengagumkan tentang Tom. Dia terbang lebih daripada sesiapa dalam filem itu-dia akan terbang tiga kali sehari.”

Jurulatih Peribadi Tom Cruise Dedah Tabiat Kecergasan Untuk Kekal Muda Dan Segak Pada Usia 59 Tahun

Tom Cruise mempunyai beberapa tabiat yang cukup mengagumkan, minat yang jelas untuk berlakon dan semangat yang luar biasa serta dedikasi sepenuh hati terhadap banyak perkara yang dilakukannya. Sikapnya cukup memberi inspirasi dan motivasi, tidak hairanlah mengapa dia masih muda dan cergas pada usia 59 tahun. Malah, dia menjadikan misi itu kelihatan sangat mungkin!

Daftar sekarang, anda bakal memenangi cabutan bertuah!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI