Jennifer Lopez atau lebih dikenali sebagai J.Lo, jika dilihat seperti tidak dimakan usia, hampir tidak berumur sehari dalam kerjayanya yang cemerlang. Jika anda sering tertanya-tanya bagaimana bintang kesayangan ramai ini menjaga badan dan kecantikkannya, nah J.Lo mendedahkan bagaimana dia melakukannya.

Jennifer Lopez dedahkan rahsia kecantikannya

J.Lo berusia 53 tahun tetapi nampaknya menentang proses penuaan yang tidak dapat dielakkan. Bercakap dengan pakar tentang rahsia kecantikannya dan cara dia kekal kelihatan muda.

Jennifer Lopez Kongsi Kaedah Percuma Yang Memastikan Dia Langsing Dan Kelihatan Muda.

Seorang selebriti seperti Jennifer Lopez sudah pasti mempunyai akses kepada pakar pemakanan, jurulatih peribadi dan pengamal kesihatan terbaik di dunia sekiranya dia memerlukannya. Walau bagaimanapun, petua utamanya untuk kelihatan cantik dan berasa hebat sebenarnya boleh diakses sepenuhnya oleh orang biasa.

ARTIKEL BERKAITAN: Bentuk Tubuh Masih Kelihatan Hebat Pada 52, Bukan Rahsia Lagi Jennifer Lopez Kongsi 8 Tabiat Makannya

Percuma! Hanya perlu H20

Dia bermula dengan memberitahu pakar hack kecantikannya, untuk kekal langsing dan cantik ianya percuma. Kegemarannya hanya meminum air.

IKLAN
Jennifer Lopez Kongsi Kaedah Percuma Yang Memastikan Dia Langsing Dan Kelihatan Muda.
LOS ANGELES, CA – JULY 10: Jennifer Lopez is seen on July 10, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Bellocqimages/Bauer-Griffin/GC Images)

“Minum banyak air! Percaya atau tidak, ia membantu mengekalkan berat badan anda, ia jelas memastikan anda terhidrat. Bagi saya ia akan berasa baik,” kata Jennifer.

Daripada menghirup kopi, teh atau jus sepanjang hari, air adalah pilihan J.Lo untuk minuman utama. Hebatnya!

Dia menyambung, “Kebanyakannya adalah apa yang saya minum sepanjang masa. Saya hanya minum sepanjang hari, ia adalah perkara yang saya minum.”

Ini adalah sesuatu yang semua orang boleh cuba di rumah untuk bentuk badan yang langsing dan kulit yang lebih bermaya dan tampak muda. Doktor peribadi berkongsi, caranya boleh mengetahui sama ada anda mendapat H20 yang mencukupi atau tidak? Inilah peraturannya.

IKLAN

Tabiat yang diamalkan

Pakar ini kemudian bertanya kepada J.Lo beberapa soalan tentang tabiat gaya hidupnya. Dalam hal ini dia mendedahkan bahawa dia tidak merokok atau minum, kedua-duanya menyumbang kepada penuaan wajah. Mengenai tidur, penyanyi dan pelakon itu mendedahkan bahawa dia mendapat antara tujuh dan sembilan jam tidur setiap malam. Jennifer gemar tidur 11 jam, biasanya bangun antara 6-8 pagi beliau jarang dapat tidur selama itu.

Jennifer Lopez Kongsi Kaedah Percuma Yang Memastikan Dia Langsing Dan Kelihatan Muda.

Bercakap tentang tabiat minumnya, Jennifer menjelaskan: “Saya bukan peminum, saya tidak pernah mulakan.

“Ia adalah salah satu perkara di mana ibu saya hanya berkata, ‘minum dan dadah, anda akan mati’.”

IKLAN

Menurut kajian dalam The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, minum dan merokok adalah penuaan yang luar biasa, tetapi dalam cara yang berbeza. J.Lo juga mengiktiraf menjauhkan diri dari matahari untuk kekal muda.

“Ada masa saya tidak mendedahkan diri pada cahaya matahari secara langsung, semasa melalui usia 20-an dan 30-an dan ia benar-benar menyelamatkan kulit saya.”

Memprogram semula otak untuk berfikiran positif berbanding pemikiran yang mencela diri sendiri dan negatif juga membantu J.Lo mengekalkan minda yang sihat. Menggunakan ikrar membolehkan bintang itu memulakan harinya dengan pemikiran yang positif, mungkin membawanya membuat keputusan yang baik sepanjang hari.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.