Beberapa tahun lalu, K-beauty membawakan trend kulit berkaca, dan semua orang memulakan usaha untuk mendapatkan kulit mereka yang paling bercahaya dan lut sinar.

Walaupun ‘glass skin’ masih ada, trend penjagaan kulit baharu yang dipanggil ” jello skin” sedang melanda TikTok. Dicipta oleh pencipta kandungan dan peminat kecantikan Ava Lee, aka @glowwithava, trend ini memfokuskan untuk mencapai kulit yang bukan sahaja bercahaya tetapi juga sihat dan gebu.

@glowwithava baby cheeks for jello skin baby 💖 #jelloskin #kbeautyroutine ♬ original sound – AVA

 Apakah ‘Jello skin’?

Secara takrifan, ‘jelo skin’ mempunyai kulit yang sangat anjal sehingga apabila anda menggerakkannya, ia melantun semula, sama seperti jelo. Ia bukan sahaja tentang penjagaan kulit luaran tetapi juga kesihatan dalaman. Itu termasuk makan makanan seimbang dan menjalani gaya hidup sihat untuk menyuburkan kulit anda dari dalam hingga luar.

Muncul dengan istilah itu selepas mendapatkan rawatan muka dengan ahli estetik selebriti yang pernah merawat kulit selebriti terkenal seperti, seperti Kim Kardashian, Kate Moss dan Rosalía. Pakar menerangkan bahawa “jello” sebenarnya adalah akronim. “J” bermaksud perjalanan, kerana ia “bukan perubahan semalaman”; “E” bermaksud “makan makanan seimbang”; “L” pertama adalah untuk “gaya hidup, bukan hanya penjagaan kulit”; “L” kedua adalah untuk “ketawa” untuk menggalakkan anda “menggerakkan otot muka”; dan akhir sekali, “O” bermaksud “anggun dengan kulit gebu.”

Persamaan dan perbezaan antara ‘Jello skin’ dan ‘glass skin’

‘Jello skin’ dan ‘glass skin’ mempunyai beberapa persamaan, tetapi terdapat beberapa perbezaan utama. ‘Glass skin’ adalah lebih kepada penampilan luar kulit anda, bagaimana ia sangat lut sinar sehingga kelihatan seperti kaca. Ini hanya dicapai dengan rejimen penjagaan kulit yang baik dan produk yang anda gunakan. Ia hanya sedalam kulit, manakala ‘jello skin’ adalah mengenai apa yang berlaku di bawah permukaan kulit.

IKLAN

‘Jello skin’ adalah lebih daripada penampilan luar. Ia adalah mengenai gaya hidup yang memberi tumpuan kepada kedua-dua khasiat luaran dan dalaman yang membolehkan anda memiliki kulit yang gebu dan anjal, dan ini tidak boleh dicapai dengan hanya produk penjagaan kulit. Jika ada, terdapat kurang penekanan pada produk penjagaan kulit tetapi lebih menekankan pada diet anda, urutan muka dan gaya hidup keseluruhan.

Cara Mendapatkan ‘Jello skin’

@glowwithava can you tell my voice sounds different because im sick? stay safe jello babies! 🍋 #jelloskin #immunitybooster #staysafe ♬ original sound – AVA

Oleh kerana ‘jello skin’ bermula dari dalam, petua utamanya ialah makan diet seimbang yang penuh dengan makanan kaya serat dan kolagen berwarna-warni. Bagi produk, dia menekankan kepentingan senaman muka dan urutan menggunakan sama ada tangan atau alatan anda seperti gua sha. Dan yang paling penting, bersabar dengan keputusan anda – ia bukan perubahan semalaman.

BACA JUGA ARTIKEL INI: Set Kompak Alat Penjagaan Kulit Professional, Yang Diakui Oleh Pakar. Perlu Miliki Di Rumah Tahun 2022!

PRODUK CADANGAN:

SK-II Facial Treatment Gentle Cleanser

IKLAN

Mulakan rutin penjagaan kulit anda dengan membersihkan wajah anda secara menyeluruh dengan Pembersih Lembut Rawatan Muka SK-II yang berfungsi untuk menanggalkan kekotoran di sekeliling dan di dalam pori-pori serta menjadikan kulit anda licin seperti sutera. Lihat bagaimana kulit anda bersinar selepas setiap cucian terima kasih kepada PITERA™ yang terkandung dalam Pembersih. Cubalah dan rasai sendiri perbezaannya!

THE FACE SHOP Rice & Ceramide Moisturizing Toner

Toner ini menyediakan kulit untuk memberikan kulit wajah yang lembap, berseri dan pori-pori yang bersih. Dirumus dengan Ekstrak Beras semula jadi dan Ceramide, ia memberikan kulit dengan dos penghidratan yang sihat dan berfungsi untuk melindungi penghalang kelembapan untuk kulit yang licin dan lembut.

Skin Food Royal Honey Propolis Enrich Essence

IKLAN

Pati berkhasiat penuh yang mengandungi 63% ekstrak propolis lebah hitam, 10% ekstrak jeli diraja. dan 10% ekstrak madu hitam untuk membina penghalang yang kukuh untuk kulit yang berseri dan lembap.

Laneige Water Bank Blue Hyaluronic Cream

Pelembap ini untuk jenis kulit normal hingga kering ialah krim penghidratan yang sangat berfungsi yang melegakan kekeringan kulit dalaman dan membaiki kulit yang rosak untuk kulit yang sangat sensitif akibat kekeringan. Dikuasakan oleh saiz molekul Asid Hyaluronik 2,000x lebih kecil yang memberikan kesan pelembapan dalam 10 lapisan dan mengekalkan kelembapan selama 100 jam. Formula hypoallergenic ini telah terbukti dapat memulihkan penghalang kulit yang rosak sebanyak 62.2%, mengurangkan kemerahan sebanyak 15.9% dan mengurangkan sel kulit mati sebanyak 68.2% sejurus selepas digunakan.

Tatcha Camellia Goldspun Lip Balm

Balsem bibir yang sangat menghidratkan kaya dengan minyak Camellia yang menyerap dengan cepat, menjadikan bibir lembut dan boleh disentuh dengan sedikit kilauan keemasan 23 karat. Minyak bulu ini telah dihargai di Asia selama berabad-abad kerana keupayaannya yang luar biasa untuk membantu mengelak kelembapan.

https://youtu.be/EGii7GcFLQE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI