Pelakon terkenal, Ummi Nazeera berkongsi video bersama pengikut laman sosialnya mengenai ujian saringan covid-19 yang dilakukannya secara pandu lalu sahaja.

Di entrinya, Ummi meluahkan rasa syukur apabila hasil keputusan ujiannya adalah negatif.

Syukur Alhamdulillah … The result is NEGATIVE… Kepada yang pernah ke luar negara baru baru ni .. Saya sarankan untuk buat Covid19 test ni… Walaupun KKM suruh quarantine sahaja.. Kalau ada duit nak travel, apa salahnya keluar sikit duit lagi utk buat confirmation test ni .. Tak susah pun.. Ummi pergi yang Drive Thru punya . Memang pedih sikit.. Tapi berbaloi.. Jangan takut. Kejap je buat! Tak sampai 10 minit siap !

IKLAN

Dia juga turut berkongsikan keputusan ujian itu ada diperoleh dalam masa 24 ke 48 jam dan Ummi telah menerima keputusannya selepas 40 jam melakukan saringan tersebut.

Pada masa yg sama tolong KKM juga .. Sebab result test ni akan di update ke KKM. Kepada travellers yg tak nak buat. Saya mohon sangat sangat untuk Quarantine 14 Hari di rumah… dan JUJUR bila berjumpa staff kesihatan.

Stay safe everyone!!  #StayAtHome #HelpThemToHelpUs PS: Ummi buat di MSU… Kos RM550 . Pencerahan buat yg bertanya .

IKLAN

IKLAN

Untuk sesiapa yang baru pulang dari luar negara jangan lupa melakukan ujian saringan ini ya di mana-mana pusat perubatan yang berkenaan. Ingatlah, mencegah itu lebih baik daripada merawat.

kredit: instagram @umminazeera

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI