Baru-baru ini kecoh mengenai penyanyi dan pelakon Amira Othman berhubung isu jawapan menahan kentut untuk solat. Jawapan diberi menimbulkan bahan kecaman dan jadi pertikaian netizen hingga menyebabkan berlakunya salah faham di situ. Namun sebenarnya menurut Amira Othman tajuk diberi portal berkenaan mengundang cerita lain. Dan ini jawapan sebenar selebriti bermata cantik berhubung isu tahan kentut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amiraaothman on

Heading cetus cerita lain… tapi sebenarnya

Aduh aduh headline ??Ok bawak bertenang ya semua. Penuh notification ? ni lah bahaya kalau headline mencetus cerita cerita lain. Biar sy explain ye. Tk senonoh ye ckp psl kentut ? kebanyakkan fans yg tanya selain tentang make up, ada juga yg tanya ‘sy ada wudhuk tp kalau nk kentut sy susah nk jaga menyebabkan sy terus tk solat’ soalan ni sy dah refer pada ustaz @syedkadirsebelum sy share dgn awk semua.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amiraaothman on

Jangan ambil yang negatif, lelaki senang jaga wuduk tapi perempuan…

Kalau awk tak tahan kentut menyebabkan awk tk solat, maka WAJIB tahan kentut k! Headline pun kemain ni? sy mohon korg baca isinya. Jgn ambil yg negative. Kalau awk org lelaki mungkin awk lebih mudah jaga wudhuk, utk prmpuan yg kerjanya 24jam make up, sy fhm struggle nya nk ubah diri jd lebih baik. Jd ambil lah yg elok, yg tk elok tk usahlah di ambil.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amiraaothman on

Of course tahan ken tut saja2 tak bagus, tapi dari tak solat sebab tak ada wuduk…


Of course lah tahan kentut saja2 tak bagus. And ustaz kata solat dlm keadaan camtu makruh. Tapi daripada tak solat semata2 sbb wudhuk dah batal and takleh ulang wudhuk, maka baik tahan wudhuk tu.
Sy share bukan sbb sy baik, sy cuma kongsi apa yg anda tanya supaya kte sama sama boleh usaha jd yg lebih baik. Ok dah sabar semua hari jumaat ni jgn rungsing2 k ? benda kecik je jgn stress2 tau!

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amiraaothman on

KREDIT FOTO: INSTAGRAM AMIRA OTHMAN