Beby Tora Tora atau nama sebenarnya, Atierah Zulfatie yang mempunyai lebih setengah juta pengikut di laman Instagram bercerita tentang kisah hidupnya. Berasal dari latar belakang keluarga yang hidup dalam kesusahan, Beby Tora Tora berjaya mengubah taraf kehidupannya.

Meskipun selebriti media sosial yang terkenal dengan video ulasan makanan ini dihina dengan bentuk fizikalnya namun dia tetap tabah. Malah wanita ini punya wawasan yang tinggi dan semakin hampir menggapai apa yang direncanakan.

Ini perkongsian Beby Tora Tora.

Terlebih dahulu ingat meminta maaf jika ada salah silap selama ni. Yang membenci saya, maafkan saya ya. Kalau dengan melihat saya anda rasa tertekan dan tidak suka melihat semua video saya ..alhamdulillah syukur dengan kehidupan yang ALLAH beri pada saya.

Saya hidup susah ..hidup dengan tokwan dan tuk dengan mama saya juga di kampung. Mereka yang menjaga saya, kakak dan adik. Dulu mama saya bertukar banyak keja untuk besarkan kami ..rumah tokwan bumbung bocor sana sini.

Setiap kali hujan tokwan akan tadah air hujan dengan besen ..sedih tengok tokwan ..mama saya berpuluh kali kerja dengan orang tapi orang aniaya .ramai orang mengata keluarga kami susah ..ramai orang pandang rendah dengan mama sebab mama kami janda ..

IKLAN

Tak pernah merasa ada kereta dari kecik sampai la ke besar ..tumpang kereta adik beradik ja setiap kali raya ..tapi rezeki Allah bagi berlipat ganda sejak saya masuk kolej ..saya dapat beli mak saya kereta. Dapat belanja keluarga saya ambik lesen.

Saya dapat perbaiki rumah tokwan saya habis sampai 50k tapi tokwan takdan nak tengok semua tu sebab dia pergi dulu ..saya dapat achieve kereta pertama saya cash pada tahun 2018 ..saya achieve kereta kedua saya pada tahun 2020 ..

Saya memang tak pakai beg mahal, tak bercuti luar negara, tak hidup mewah macam orang kat luar sana ..sebab saya lebih suka menyimpan hasil yang saya dapat dan achieve apa yang saya nak dalam hdup ..saya target 1 juta dalam bank saya dan saya akan achive tak lama lagi.

Sekarang saya tengah menyimpan untuk beli rumah saya sendiri ..sya nak achieve sebuah rumah pulak lepas ni ..saya tak pernah minta duit sesiapa. Saya tak pernah minta orang follow saya.

Saya berdikari atas kaki saya sendiri ..tapi saya berterima kasih kerana tanpa anda siapa lah saya ..Saya berjaya bahagiakan keluarga saya dan keluar dari zon hidup yang susah

Saya belajar ikat perut waktu duduk di asrama dan belajar bayar yuran sendiri tanpa susahkan mama saya ..kalau saya makin gemuk, tolong jangan condemn ..Allah kurniakan rezeki suami yang baik, yang penyayang, bertanggungjawab tapi Allah belum beli rezeki zuriat.

Anda tak tau saya struggle macam mana nak kuruskan badan. Berkatalah yang baik di bulan Ramadan. Maafkan saya. Insyallah saya akan berhenti buat review tak lama lagi.

View this post on Instagram

terlebih dahulu ingat meminta maaf jika ada salah silap slama ni .yang mmbenci saya ,maafkan saya ya .klau dngn melihat saya anda rasa tertekan dn tidak suka melihat smua video saya ..alhamdulillah syukur dngn kehidupan yg ALLAH beri pada saya ..saya hidup susah ..hidup dngn tokwan dn tuk dngn mama saya juga di kampung .mereka yng menjaga saya ,kakak dn adik .dulu mama saya brtukar bnyak keja untuk besarkan kami ..rumah tokwan bumbung bocor sana sini .stiap kali hujan tokwan akan tadah air hujan dngn besen ..sedih tngok tokwan ..mama saya berpluh kali kerja dngn orang tapi orang aniaya .ramai orng mngata kluarga kami susah ..ramai orang pandang rendah dngn mama sbb mama kami janda ..tak prnah merasa ada kereta dri kcik smpai la ke bsar ..tumpang kreta adik bradik ja stiap kali raya ..tapi rezeki Allah bagi brrlipat ganda sejak saya masuk kolej ..saya dpat bli mak saya kreta .dpat blanjaa kluarga saya ambik lesen .saya dpat prbaiki rumah tokwan saya habis smpai 50k tapi tokwan takdan nak tengok smua tu sbb dia prgi dlu ..saya dpat achieve kereta prtama saya cash pada tahun 2018 ..saya achieve kreta kdua saya pada tahun 2020 ..saya mmg tak pakai beg mahal ,tak brcuti luar negara ,tak hidup mewah mcm orang kat luar sana ..sbb saya lebih suka menyimpan hasil yg sayaa dpat dn achieve apa yg saya nak dlam hdup ..saya target 1juta dlam bank saya dn saya akan achive tak lama lagi .skrag sya tngah mnyimpan untuk beli rumah saya sndiri ..sya nak achieve sbuah rumah plak lpasni ..saya tak prnah minta duit ssiapa .saya tak prnah minta orang follow saya.saya brdikari atas kaki saya sndiri ..tapi sya berterima kasih kerana tanpa ada siapa lah saya ..saya brjaya bahagiakan kluarga saya dn kluar dari zon hidup yang susah .saya bljar ikat perut waktu duduk di asrama dn bljar byar yuran sndiri tanpa susahkan mama saya ..klau saya makin gemuk,tlong jangn condemn ..Allah kurniagakn rezeki suami yg baik ,yang pnyayang ,brtangungjwab tapi Allah belom beli rezeki zuriat .anda taktau saya struggle mcmna nak kuruskan bdan .brkatalah yang baik di bulan ramdhan .maafkan saya 🙂insyallah saya akan brhenti buat review tak lama lagi .saya akan stop dn anda pun tak prlu la stress lagi yee ..☺

A post shared by atierah zulfatie (@beby_toratora) on

Sumber kredit: Instagram Beby Toratora

DAPATKAN HIJABISTA E-MAGAZINE DENGAN MEMUAT TURUN APLIKASI EMALL DI GOOGLE PLAY DAN APP STORE.

http://emall.karangkraf.com/Shop/Magazine/HIJABISTA