Adakah anda ingin kelihatan 10 tahun lebih muda? Nah, anda boleh mencuba solekan mata ini untuk menjadikan wajah anda kelihatan 10 tahun lebih muda.

Tiada siapa yang boleh kelihatan muda selamanya. Pastinya kita semua mengalami fasa penuaan termasuk kulit muka. Ini, sudah tentu, tidak kelihatan bagus dan cantik.Nah, anda boleh mengikuti helah solek mata ini untuk kelihatan lebih muda.

Artikel Berkaitan : Dambakan Kulit ‘Glowing’ Dan Sihat? Mudah Je Sis, Jaga Waktu Tidur!

Gunakan Primer

Ingin Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda? Ikuti Petua Solekan Mata Ini!

Primer mata adalah sangat penting untuk mencipta permukaan mata yang lebih licin supaya solek mata menyerlah dengan lancar dan mudah digunakan. Selain itu, menggunakan primer mata juga boleh menjadikan solek mata anda tahan lebih lama.

Hindari Layer Solekan Yang Tebal 

Ingin Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda? Ikuti Petua Solekan Mata Ini!

IKLAN

Ramai wanita sengaja menyapu lapisan solek tebal pada kawasan mata untuk menutup lingkaran hitam. Ini membentuk mata anda dan menjadikan anda kelihatan lebih tua. Untuk menutup lingkaran hitam dan mata yang bengkak, hanya sapukan concealer dengan jari anda dan tetapkan dengan bedak tetapan.

Menggunakan berus kecantikan untuk memakai concealer hanya akan menjadikan solekan mata anda kelihatan lebih tebal. Juga, pilih concealer dengan pembetulan warna untuk menyembunyikan warna gelap dan kebiruan lingkaran hitam.

Warna Natural dan Nude 

Ingin Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda? Ikuti Petua Solekan Mata Ini!

IKLAN

Pilihan warna pembayang mata sebahagian besarnya menentukan penampilan anda. Pilih warna yang kelihatan semula jadi atau bogel, seperti B. merah jambu lembut, kuning air atau pic untuk kelopak mata dalam dan warna gelap seperti. B. Coklat atau taupe untuk lipatan mata. Jangan lupa blend warna supaya gradasi nampak sekata. Warna-warna semulajadi ini memberi kesan penampilan yang lebih segar dan awet muda.

Pilih pembayang mata yang jelas atau krim

Ingin Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda? Ikuti Petua Solekan Mata Ini!

Gunakan palet pembayang mata dengan warna “tenang” dan kemasan semula jadi seperti matte atau jelas untuk menjadikan mata anda kelihatan lebih segar. Pembayang mata berkrim mungkin juga merupakan pilihan terbaik.

IKLAN

Gunakan pensel eyeliner

Ingin Kelihatan 10 Tahun Lebih Muda? Ikuti Petua Solekan Mata Ini!

Garis mata yang berani dan sengit membuatkan anda kelihatan lebih tua. Untuk melukis garisan yang lebih lembut, kami mengesyorkan menggunakan pensel celak atau pelapik gel. Caranya: lukis titik-titik di sepanjang garis mata dan campurkan dengan berus.Elakkan mata berasap jika anda tidak mahu kelihatan tua.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI