Setiap orang mempunyai impian dan cara yang tersendiri untuk membahagiakan kedua-dua ibu bapa mereka bagi membalas jasa-jasa mereka yang telah bertungkus lumus bagi membesarkan kita dengan penuh kasih sayang.

Bagi Dato Alha Alfa pula, tiada apa yang lebih menggembirakan hatinya apabila mampu menghadiahkan orang tuanya sesuatu yang mereka hajati iaitu kereta Mercedes yang dibeli dengan hasil titik peluhnya sendiri. Seronoknya!

Ini semua demi cinta dan kasihnya pada kedua-dua ibu bapanya yang telah banyak berkorban untuknya.

View this post on Instagram

terima kasih atas segala ape yg telah di beri semenjak dlm perut smpi sekarang..sujud syukur padamu ya allah~tarikh lahir ibu dapat hadiahkan ibu kereta yg diminatinya..alhamdulillah.. tapi nmber plate tu nama ayah..sbb nama ibu susah nak dapat..lagipun yg bawak pun ayah kan..?? tataw nak cakap happynya macamana bila ape yg ibu ayah kita inginkan dan kita dapat bagi..sy tau ini hanya sikit xterbalas jasa mereka jaga kite dr kecik.. . . teringat peristiwa nak masuk uitm xde duit nak beli barang2 keperluan n yuran n kos perbelanjaan..ibu pajak gelang perkahwinan mereka..alha bawak ibu nek motor g kedai emas..time tu allah je tau ape perasaan..yg kalau boleh xnak bagi ibu pajak..tapi terpaksa..smpi now rasa terkilan tu..satu2nya pemberian ayah kat ibu time kawen..tapi itu jgak last yg ibu ada utk anaknye smbung belajar ?? maaf ye bu..alha cuba carik kedai emas tu dah xde..? xpelah harap lepasni banyak lagi adiah balim boleh bagi kat ibu n ayah..selagi kuderat ni ada..insha allah..selagi ape balim buat,.niatnya xlain..nak bg ibu ayah senang,lepastu baru diri sendiri insha allah ??‍♂️??‍♂️ nk belikan merz yg canggih2 lagi ayah xnak..tak pandai nak tekan2 button tu katanya ?? semalam pun jenuh call wiper xfunction..arini call kata dah ok..hahaha ayah ni..?? love u forever smpi hujung nyawa..alha xbaik mana,tapi cuma kongsi ape yg boleh semoga jadi inspirasi pada yg mula nak berniaga,start pikir depa ni dlu baru pikir kite insha allah allah bagi semua..kalau buat sesuatu yg susah n rasa xmungkin boleh buat,..call depa ni mntak pendapat..insha allah benda tu dipermudah sbb semangat depa bg kat kite tu adalah “energy” yg allah supply pada kite.. kawan2…gf bf..tunang or wife anytime boleh tggalkn kite..tapi depa akan tetap kat sisi walau kite ada masa terlupa depa.. . . tiap kali nak raya satu benda alha igt time kecik dlu..ayah suka pakai baju melayu yg sama 2-3 tahun,bila tanya nape xbeli..katanya syg baju elok lagi pakai pun time raya je..xlama lepas tu dengar die borak ngn ibu kat bilik..bkn xnk beli,duit xckup..xpe biar anak2 dlu..start dr tu alha akan pastikan tiap kali raya ayah pakai baju baru..☺️☺️ tahun ni ayah pakai @alhaalfa.rtw okehh ???????

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

IKLAN

terima kasih atas segala ape yg telah di beri semenjak dlm perut smpi sekarang..sujud syukur padamu ya allah~tarikh lahir ibu dapat hadiahkan ibu kereta yg diminatinya..alhamdulillah.. tapi nmber plate tu nama ayah..sbb nama ibu susah nak dapat..lagipun yg bawak pun ayah kan..?? tataw nak cakap happynya macamana bila ape yg ibu ayah kita inginkan dan kita dapat bagi..sy tau ini hanya sikit xterbalas jasa mereka jaga kite dr kecik..

Dahulunya tiada duit untuk membayar yuran pengajian

teringat peristiwa nak masuk uitm xde duit nak beli barang2 keperluan n yuran n kos perbelanjaan..ibu pajak gelang perkahwinan mereka..alha bawak ibu nek motor g kedai emas..time tu allah je tau ape perasaan..yg kalau boleh xnak bagi ibu pajak..tapi terpaksa..smpi now rasa terkilan tu..satu2nya pemberian ayah kat ibu time kawen..tapi itu jgak last yg ibu ada utk anaknye smbung belajar ?? maaf ye bu..alha cuba carik kedai emas tu dah xde..? xpelah harap lepasni banyak lagi adiah balim boleh bagi kat ibu n ayah..selagi kuderat ni ada..insha allah..selagi ape balim buat,.niatnya xlain..nak bg ibu ayah senang,lepastu baru diri sendiri insha allah ??‍♂️??‍♂️ nk belikan merz yg canggih2 lagi ayah xnak..tak pandai nak tekan2 button tu katanya ?? semalam pun jenuh call wiper xfunction..arini call kata dah ok..hahaha ayah ni..?? love u forever smpi hujung nyawa..alha xbaik mana,tapi cuma kongsi ape yg boleh semoga jadi inspirasi pada yg mula nak berniaga,start pikir depa ni dlu baru pikir kite insha allah allah bagi semua..kalau buat sesuatu yg susah n rasa xmungkin boleh buat,..call depa ni mntak pendapat..insha allah benda tu dipermudah sbb semangat depa bg kat kite tu adalah “energy” yg allah supply pada kite.. kawan2…gf bf..tunang or wife anytime boleh tggalkn kite..tapi depa akan tetap kat sisi walau kite ada masa terlupa depa..
.
.
tiap kali nak raya satu benda alha igt time kecik dlu..ayah suka pakai baju melayu yg sama 2-3 tahun,bila tanya nape xbeli..katanya syg baju elok lagi pakai pun time raya je..xlama lepas tu dengar die borak ngn ibu kat bilik..bkn xnk beli,duit xckup..xpe biar anak2 dlu..start dr tu alha akan pastikan tiap kali raya ayah pakai baju baru..☺️☺️ tahun ni ayah pakai @alhaalfa.rtw okehh ???????

IKLAN

IKLAN

View this post on Instagram

nampaknya BULAN RAMADHAN semakin hampir!! @alhaalfacosmetics_hq ada banyakkkk event!! ok selalu ramai sgt yg dm2 nak keje kan? nak jadi partimer kan? ok now sape yg lepasan2 spm ke..yg nak carik duit raya, cepat komen! nanti HQ akan DM anda.. kami memerlukan promoter @alhaalfa.rtw dan @alhaalfacosmetics_hq . . ciri2 :- . 1- terer PR (public relation) ?? xpaham google.. . 2- tidak pemalu berlebihan sehingga menyorok di balik kurta @alhaalfa.rtw ? . 3- cantik..kacak..muka manis kira dr org nak beli 1…terbeli 15 (bonus) . 4- berbudi bahasa budaya kita (xnk yg bila penat je emosi terganggu..mula muka jatuh xcukup collagen.??)mula nak marah2.. xmoooo . 5- nk yg ringan tulang selain ringan berat badan ???? . 6- mesra pelanggan (tapi tidaklah sehingga meminta nmber phone customer utk berkenalan atau menggatai) . 7- jujur!!! ini penting..kalau tak jujur macamana hubungan nak berkekalan..tibeerrrr . 8- tak panjang tangan..benda lain nak panjang tu xpe..rambut..kain.. dll ? . . . gaji xpernah menghampakan insha allah..promoter ALHA ALFA semua kaya raya gaji kalah boss..masing2 dah pakai HONDA ???? kalau anda keje bagus..nanti kami tarik keje ke HQ terusss~~ kalau anda nk dapat pahala, tag kawan2 anda yg nak duit raya..yg rajin keje,yg asyik tanam anggur x menjadi tu..mari mari mari jadi @alhaalfacosmetics_hq TEAM!! . . #camnilahraya #alhaalfaraya #alhaalfateam #alhaalfa #alhaalfacosmetics #promoterswanted

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

Alhamdulillah, siapa sangka berkat usaha gigihnya beliau mampu menjadi seseorang yang berjaya pada hari ini. Sememangnya Dato Alha merupakan contoh yang terbaik yang sesuai dijadikan inspirasi buat semua agar tidak pernah mengalah dalam mengejar impian. Moga Dato terus sukses dan menempa kejayaan yang lebih besar pada masa akan datang.