Mungkin anda rasa sudah cukup sempurna bergaya dalam setiap pakaian. Tetapi wanita yang termasuk dalam kategori kecil molek ditakrifkan sebagai 5’4” dan ke bawah bukan mudah untuk mencari gaya dan saiz dengan pakaian sedia ada di pasaran

Namun dari panduan ini, anda boleh mendapat manfaat daripada beberapa garis panduan yang sesuai. Pilihan hijabista petua paling berguna selari dengan trend fesyen terkini.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

1. Boleh tukar labuh seluar

Walaupun labuh sentiasa boleh dinaikkan, mana-mana seluar dengan lutut yang ditetapkan (seluar skinnies atau flare) perlu muat dengan betul, atau lutut akan menonjol di tempat yang aneh jauh di bawah sendi sebenar anda. Cari saiz kecil untuk padanan yang lebih ketat di mana ini adalah lebih penting, ia kurang penting pada yang lebih luas di mana lutut tidak perlu terletak di tempat tertentu.

2. Pertimbangkan gaya ‘French’ dari ‘tuck in’

Melainkan anda mempunyai badan yang panjang berbanding dengan kaki anda, seluar pinggang tinggi boleh berakhir tepat di bawah payudara. Jika anda masih mahu menceriakan penampilan, pertimbangkan tuck ‘french’ kasual yang akan memberikan getaran di pinggang, sambil menarik mata ke bawah pada sisi.

3. Set baju tidur yang sepadan adalah kawan anda

IKLAN

Anda yang bertubuh pendek tahu bahawa memakai bahagian atas dan seluar yang sepadan cenderung untuk memanjangkan badan, tanpa banyak kekecohan mengenai kesesuaian (pinggang elastik bahagian bawah adalah hadiah daripada tuhan).

4. Jangan hanya menggulung seluar denim

Melainkan anda mempunyai sepasang seluar denim ultra-ringan yang tidak akan menjadi pukal apabila menggulungnya, dan itu akan kelihatan sengaja dengan beberapa lipatan. Jangan pakai seluar denim sehingga anda telah mengelimnya dengan betul kira-kira satu inci di atas tanah sambil memakai kasut yang akan anda pakai bersama. Ya, ini bermakna anda perlu menetapkan beberapa seluar untuk tumit dan yang lain untuk kasut.

5. Perhatikan kenaikan seluar

IKLAN

Ketahui sama ada anda berpinggang panjang atau pendek untuk menentukan anda akan lebih selesa memakai seluar tinggi, sederhana atau rendah. Jika anda berpinggang panjang, pilih seluar pinggang tinggi untuk memanjangkan rupa kaki yang lebih pendek. Sebagai alternatif, jika anda mempunyai pinggang sederhana atau pendek, beli seluar pinggang tinggi anda di bahagian kecil molek untuk yang paling sesuai.

6. Seluar yang dipotong perlu kelihatan dipotong secara proporsional

Pastinya mudah untuk bergembira memakai sepasang seluar yang tidak “perlu” dikelim. (Dalam erti kata lain, tidak berlopak di sekeliling buku lali anda.) Tetapi hanya kerana seluar yang dipotong tidak menyeret di atas tanah tidak bermakna ia tidak memerlukan hemming untuk tepat pada panjang yang betul. Sebaik-baiknya, labuh harus jatuh di tengah-tengah antara lutut dan lantai, dengan sedikit kelonggaran ke atas dan ke bawah untuk seluar yang lebih penuh.

7. Jangan menganggap bahawa seluar ultra lebar akan mengatasi anda

IKLAN

Seluar kaki ultra lebar ada di mana-mana hari ini, dan ia bukan hanya untuk mereka yang berkaki panjang. Walaupun banyak fabrik berat tidak akan sesuai dengan wanita yang lebih pendek, aliran seluar bersarung panjang sebenarnya boleh kelihatan hebat dan molek, terutamanya apabila dipakai dengan platform atau tumit, dan dengan labuh meragut lantai.

Suai padan gaya anda dengan evolusi koleksi baharu atas talian

SHEIN, peruncit dalam talian bagi produk fesyen, kecantikan dan gaya hidup, telah mengumumkan pelancaran evoluSHEIN, koleksi terdorong tujuan yang tersedia untuk pelanggan SHEIN di seluruh dunia. Dengan saiz yang inklusif, bahan yang diperoleh secara bertanggungjawab dan koleksi yang menyokong projek pemerkasaan wanita di seluruh dunia, barisan baharu ini akan menjadi pilihan mampu milik untuk pelanggan yang ingin memberi kesan positif dengan pilihan produk mereka.

Dengan membeli-belah barisan evoluSHEIN, pelanggan dengan bangganya boleh mengatakan bahawa mereka menyokong kerja Vital Voices, sebuah organisasi bukan untung antarabangsa terkemuka yang melabur dalam pemimpin wanita yang menghadapi cabaran terbesar dunia, termasuk keganasan berasaskan jantina, krisis iklim, ketidaksamaan ekonomi, dan banyak lagi.

SHEIN melancarkan Jualan Pertengahan Tahun 6.6

Jualan pertengahan tahun terbesar dengan ganjaran yang anda tidak mahu ketinggalan. Anda akan dapat memanfaatkan diskaun besar-besaran apabila anda membeli-belah di tapak web SHEIN yang menampilkan pakaian, pakaian atas dan aksesori tanda dagangan jenama tersebut. Dari 1 hingga 7 Jun, dapatkan diskaun sehingga 90% untuk item terpilih daripada katalog SHEIN besar-besaran dalam talian. Gunakan apl SHEIN untuk menavigasi jalan anda dengan mudah ke diskaun dan pilihan besar yang sukar anda cari di tempat lain.

Keluaran pertama pakaian evoluSHEIN akan menampilkan poliester kitar semula – gentian yang diperoleh daripada sisa plastik. Untuk menghasilkan fabrik, bahan seperti botol plastik terpakai dibersihkan dengan teliti, dicincang menjadi kepingan, dicairkan, dan dipintal menjadi gentian poliester. Mengurangkan sisa dan memperkenalkan bahan kitar semula adalah tonggak utama visi SHEIN tentang ekonomi bulat dan masa depan yang mampan untuk fesyen yang boleh diakses. EvoluSHEIN akan berfungsi sebagai medan ujian untuk inovasi terdorong tujuan baharu yang akan diterima pakai oleh SHEIN sepanjang koleksinya yang lebih besar.

https://youtu.be/L51Bmg4enGw

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI