Dua tahun yang lalu rakan-rakan blogger menerima berita sedih atas kehilangan salah seorang blogger fesyen yang cukup aktif di media sosial, Shearasol atau nama sebenarnya Farah Syahirah Rasol. Kehilangan dalam usia masih muda meninggalkan kesan pada teman-temannya yang rapat.

Ini kerana sifat arwah ketika hayatnya dikenali sebagai seorang sahabat yang periang, aktif, baik hati dan mesra dengan semua orang. Oleh sebab itu kehilangannya pada Jun 2017 disebabkan kanser mengejutkan ramai.

Heliza Kongsi Amalan Dilakukan Blogger Shearasol Sebelum Bertemu Allah 2 Tahun Lalu. Moga Pahalanya Berpanjangan!
Hanya tinggal kenangan.

Salah seorang yang cukup terkesan dengan kehilangan Shearasol adalah penyanyi popular Heliza Helmi. Dalam postingnya di laman sosian Instagram Heliza atau mesra dipanggil Kak Ja mengenang dua tahun pemergian arwah.

Menurut Heliza dia rindukan sahabatnya itu yang kini berada di taman-taman syurga dan berharap akan bertemu kembali nanti.

Tambah Heliza, sebelum meninggal dunia, adik kepada Shearasol terjumpa catatan arwah seperti perancangan sebelum bertemu Sang Pencipta. Dan Heliza begitu kagum dengan sahabatnya itu yang dianggap sebagai seorang yang berhati bersih dan mempunyai perancangan harian sebegitu.

IKLAN
Heliza Kongsi Amalan Dilakukan Blogger Shearasol Sebelum Bertemu Allah 2 Tahun Lalu. Moga Pahalanya Berpanjangan!
Catatan arwah sebelum pemergiannya.

Penyanyi yang juga salah yang aktif menjalankan tugas sukarelawan kerja-kerja amal ini turut berkongsi kembali amalan yang dilakukan Shearasol sebelum bertemu Allah.

Menurutnya semoga dengan perkongsian ini di media sosial, Allah terus memberi rezeki kepada kita yang masih hidup untuk terus beramal soleh dan pahala dikongsi oleh arwah Shearasol akan berpanjangan.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?H E L I Z A H E L M I ? (@nurhelizahelmi) on


IJA RINDU @shearasol, moga Shea sekarang sedang berada dalam taman taman Syurga Allah. Moga kita dapat berjumpa kembali di Syurga Allah. Aamiin…

Selepas @shearasolmeninggal dunia, adik shea terjumpa satu catitan Shea , sepertinya perancangan sebelum bertemu Sang Pencipta , ALLAH . Ija kagum MasyaAllahhh dengan @shearasol, hati bersih, dan mempunyai perancangan harian seperti ini

IKLAN

Kakja kongsikan kembali amalan @shearasolsebelum bertemu Allah, moga Allah berikan kita rezeki untuk terus beramal dengan amal soleh, moga apa Shea tulis ini , pahala berpanjangan buat Shea. Aamiin

Jom kita sama sama hadiahkan Al Fatihah buat sahabat yang Ija sangat rindui…. @shearasol

#shearasol
#sheabeatscancer

KREDIT FOTO: INSTAGRAM HELIZA HELMI