Hebatnya kuasa Tuhan. Syukur padaNya, selepas hampir 10 tahun menanti, pasangan romantis dari Indonesia iaitu Irwansyah dan Zaskia Sungkar mengumumkan khabar gembira apabila Zaskia disahkan hamil anak pertama dan usia kandungan ini kini sudah memasuki lapan minggu.

Berkongsi di Instagram, Zaskia bersyukur kerana perjuangannya bersama suami untuk mendapatkan cahaya mata selama ini tidak sia-sia.

Alhamdulillah , rintangan yang harus kami lewati cukup banyak. Usaha yang harus kami jalani sudah tak terhitung.

Sepanjang hampir 10tahun lamanya kebersamaan ini, akan ada kebahagiaan kecil yang akan hadir menghampiri.

Akhirnyaaa… Alhamdulillah aku hamil.

IKLAN

Perjuangan mendapatkan garis dua ini ga sia-sia

Ini jadi hadiah paling luar biasa bagi kami. Terima kasih untuk kamu @irwansyah_15 yang selalu bersedia menemaniku mewujudkan kehamilan ini. Dan buat kamu yang masih belum dapat ku sentuh, tumbuhlah sehat selalu. 💙

IKLAN

Turut berkongsi di laman sosial, Irwansyah telah memuat naik video reaksi gembira teman-temannya apabila mengetahui mengenai berita kehamilan itu termasuklah rakan akrab mereka,Laudya Cynthia Bella.

IKLAN

Irwansyah juga turut mengucapkan terima kasih kepada mereka semua yang selama ini telah banyak mendoakan kesejahteraan mereka.

Sebagai rekod, pasangan sama cantik sama padan ini telah bernikah pada tahun 2011. Difahamkan pasangan ini telah menjalani proses IVF sejak awal tahun ini. Moga bayi yang berada dalam kandungan itu dapat membesar dengan sihat dan terus membahagiakan kedua-dua orang tuanya. Tahniah Irwansyah dan Zaskia!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI