Kalau dulu ramai hijabi yang malu untuk berkongsi pengalaman mengalami masalah breakout di wajah. Tetapi dunia digital tanpa sempadan kini ramai yang mahu berkongsi cara mengatasi masalah utama wanita ini melalui media sosial salah satunya di twitter. Cara ini lebih berkesan untuk menyampaikan perkongsian ilmu cukup berguna kepada hijabi yang turut mempunyai masalah sama.

Ayuh, ikuti thread dari pengguna yang menggunakan akaun nama berkongsi kisahnya hampir 6 bulan berdepan masalah breakout dan cara untuk mengatasinya.

Dia yang mengalami breakout sejak awal tahun. Berapa kali keluar masuk drugstore untuk mencari produk bersesuaian dengan kulit wajahnya.

Dan setelah enam bulan dia berjaya pulihkan masalah jerawat yang membuatnya stress hampir enam bulan

IKLAN

Siap ada jerawat gajah dan ini balance breakout pada kulit wajahnya bulan lepas.

Akhirnya ini produk yang digunakan setelah mencuba pelbagai item.

IKLAN

Beberapa lagi produk yang digunakan terutama apabila jerawat sudah pecah. Ternyata ia cepat mengeringkan jerawat berkenaan. Dia mendapatkan semua produk ini di drugstore yang dinyatakan.

Dia turut mengingatkan jangan produk yang mengarut kerana boleh rosakkan kulit. Walaupun proses penyembuhan ambil masa dan mungkin ‘menangis’, tetapi hasil selepas itu memang wow. Tetap keluar rumah walaupun kulit wajah berjerawat dan hanya pakai cocoa oil sahaja.

IKLAN

Masalah ini juga membuatkannya benci untuk lihat cermin ketika wajah alami breakout.

Turut menjelaskan kulitnya adalah jenis berminyak.

Selama enam bulan dia mengalami stress berdepan dengan masalah dialami ini.

Selepas enam bulan hasilnya memang amazing dan turut mendapat pujian netizen.