Wanita perlu bijak merancang kewangan untuk masa depan. Selain membuat tabungan setiap bulan, anda juga boleh membuat pelaburan dengan cara menyimpan emas. Ya wanita sememangnya ‘cintakan’ emas! Namun ia bukan sekadar hobi dan untuk melaram semata-mata tetapi ia boleh dijadikan sebagai pelaburan untuk masa depan.

MENGAPA WANITA PERLU SIMPAN EMAS?

1. Sebagai Perlindungan Diri

Dari bencana kewangan. Jika kita masih bujang, ia bantu kita sebagai simpanan dan pelaburan. Jika kita dah berumah tangga, jika suami tiada Hibah Takaful atau perlindungan pendapatan. Bila jadi apa apa bencana. Mereka ada emas untuk teruskan hidup di masa depan. Jika suami jatuh hati lagi dan tinggalkan pergi maka emas menjadi talian hayat pelindungan yang abadi.

2. Keyakinan Diri

Wanita rasa lebih yakin dan jelita bila ada barang kemas ditubuh badan mereka. Rasa percaya diri tinggi. Orang Kelantan sebut Pemanis Tubuh.

3. Pelaburan Paling Klasik

Sejak zaman mak ayah kita muda, mereka menyimpan emas sebagai simpanan dan pelaburan yang paling mudah. Selagi ada lebihan duit mereka beli emas untuk simpan.

IKLAN

4. Elakkan Duit Hilang

Semakin banyak duit dalam tangan mereka nak belanja saja. Pantang nampak bag tangan online rasa nak cuba. Bila menyimpan emas perasaan berharta dan kaya itu ada. Jika tidak asyik hendak berbelanja sahaja.

5. Kalis Inflasi yang Baik

Jika kita hendak kekalkan nilai duit yang mereka ada sebaiknya simpan emas dalam tempoh jangka panjang.

6. Emas Tawarkan Simpanan, Pelaburan dan Perlindungan

Jika wanita memiliki emas, mereka dapat 3 Dalam 1 dalam satu masa. Ia mudah dibawa dan dicairkan, wanita tahu tempat selamat untuk menyimpan. Lelaki selalu lupa.

IKLAN

7. Ada Pilihan Barang Kemas atau Bar Emas

Berbanding lelaki hanya boleh simpan dinar, syiling, bar atau jongkong. Wanita boleh menyimpan semua itu dan barang kemas juga. Mereka ada lebih banyak pilihan.

Photo by Pexels.com

8. Kawal Nafsu

Dari beli bag tangan yang akhirnya susut nilai dan dimakan zaman, lebih baik beli emas untuk masa depan. Wanita dan emas sukar dipisahkan. Jika susah menyimpan, belajarlah menabung emas sepanjang zaman.

KOLEKSI ‘AUSPICIOUS BLOOMS’ 2021 HABIB

HABIB sekali lagi tampil kreatif dengan mengolah rekaan klasik sempoa juga lebih dikenali sebagai ‘abacus’ menjadi satu barangan kemas yang bakal menjadi trend pada perayaan Tahun Baru Cina tahun ini. ‘Abacus’ merupakan satu peralatan zaman dulu sebagai satu
alat untuk mengira dan berkait rapat dengan wang dan kesejahteraann serta membawa lebih kekayaan dan kejayaan mengikut kepercayaan masyarakat Cina.

IKLAN

Rekaan ‘Abacus’ ini dihasilkan dengan hasil tangan yang cukup teliti menggunakan teknologi terkini dari Itali. Teknologi yang digunakan ini akan menghasilkan pelbagai jenis kemasan seperti potongan seakan berlian, ‘high-polish’ dan ‘matte’ yang boleh dilihat pada manik yang boleh digerakkan.

HABIB turut melancarkan wafer emas 999 edisi terhad bermotifkan Lembu (0.2g) sempena menyambut ketibaan Tahun Lembu berunsur logam. Barangan kemas Abacus dari Koleksi HABIB Oro Italia 916® boleh didapati dalam pelbagai bentuk untuk mereka yang berbeza pilihan gaya dan personaliti.

HIJABISTA: Sebarang bentuk perniagaan atau pelaburan termasuk pelaburan emas yang ingin dilakukan perlu dilengkapi dengan pengetahuan dan maklumat untuk mengelak pelabur tertipu dan rugi. Oleh itu dapatkan info yang lengkap sebelum membuat sebarang pelaburan. 

Sumber kredit: Azizul Azli Ahmad

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI