Sejajar dengan wabak COVID-19 semasa, MBO Cinemas telah mengambil langkah tambahan dengan memperkenalkan “Tempat Duduk Jarak Sosial” di panggung wayang MBO. Susunan tempat duduk baru ini telah dilaksanakan sejak  14 Mac 2020.

Untuk mengurangkan kapasiti tempat duduk dan untuk menjaga jarak yang lebih selamat di kalangan pawagam, MBO Cinemas telah menambah jurang antara dua tempat duduk seperti yang ditunjukkan di atas. Ini bermakna jika anda menempah satu atau dua tempat duduk, tidak akan ada sesiapa yang duduk di sekeliling perimeter terdekat anda.

IKLAN

Susunan tempat duduk baru dicerminkan pada kedua-dua laman web dan aplikasi Android mereka, namun, mereka masih berusaha mengemas kini versi iOS mereka. Anda masih boleh menempah dua tempat duduk di aplikasi iOS tetapi anda tidak boleh menempah kerusi tunggal.

IKLAN

 

IKLAN

Di samping itu, pawagam juga mengambil langkah berjaga-jaga tambahan yang termasuk meletakkan hand sanitizer di tempat mereka dan ruang KECIL. Lap tisu antiseptik juga disediakan atas permintaan di titik permulaan atau anda boleh meminta salah satu dari poin pawagam mereka sebelum memasuki panggung. Penonton filem disyorkan untuk mengelap tangan atau tempat duduk mereka untuk langkah berhati-hati.

Keseluruhannya, ia adalah langkah yang baik dari MBO untuk mengurangkan penyebaran wabak COVID-19. Walau bagaimanapun, jika anda menunjukkan tanda-tanda influenza, disyorkan agar anda menjauhkan diri dari ruang awam. Setakat semalam, terdapat 428 kes yang disahkan dan 190 kes baru dilaporkan semalam.

SUMBER: SOYA CINCAU

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI