Benarlah kekuatan jalinan cinta dan ikatan dua hati antara dua manusia yang saling mengasihi mampu membuat kita menjadi apa sahaja yang tak pernah kita bayangkan sebelum ini!

Baru-baru ini tular perkongsian jemaah Malaysia yang sedang berada di tanah suci Mekah, yang tersentuh melihat pasangan suami isteri yang mencuri perhatian, apabila sang suami sanggup mengenepikan rasa malu demi keselesaan isterinya melakukan ibadah.

Sang suami sanggup ‘menadah’ bahagian belakang badannya sebagai kerusi agar isterinya dapat melakukan solat sunat tawaf dihadapan Kaabah.

Mungkin Isteri Alami Masalah Lutut, Sukar Solat Secara Berdiri

Perkara berkenaan dikongsikan oleh pengguna Facebook Fetrah Bt Abu Samah menerusi satu muatnaik foto, sejurus menyaksikan babak menyentuh hati berkenaan. Menurutnya, ia merupakan satu pemandangan yang menggambarkan ‘cinta dan kasih sayang’ yang indah.

“Pengorbanan seorang suami. Gambar ini saya ambil di depan Maqam Ibrahim, tempat jemaah melakukan solat sunat tawaf setelah selesai melaksanakan tawaf. Sangat-sangat menyentuh hati.

IKLAN

“Pada hemat saya isteri mungkin sakit kaki atau lutut dan tidak dapat sujud namun tiada kerusi disediakan di dataran kaabah. Atas kegigihan sang isteri melaksanakan tawaf 7 pusingan tanpa bantuan kerusi roda, akhirnya sang suami menghadiahkan belakangnya sebagai kerusi untuk isteri bersolat.

“Sungguh indah dan mengharukan pemandangan. Moga pasangan ini kekal bahagia hingga ke jannah. Juga amalan ikhlas semua jemaah (termasuk saya) diterima Allah saw,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Artikel berkaitan: ‘First Umrah Kami Suami Isteri…’- Eira Syazira, Azad Jasmin Bersyukur Dapat Panggilan Ke Tanah Suci

IKLAN

Perkongsian berkenaan telah menerima sebanyak 10 ribu tanda suka dengan 1.3k dikongsikan di laman Facebook dengan 921 komen telah ditinggalkan oleh wargamaya setelah menyaksikan hantaran berkenaan.

Meninjau komen-komen yang ditinggalkan, Hijabista mendapati rata-rata wargamaya menzahirkan rasa kagum terhadap ketulusan ikatan cinta dan kasih sayang yang ditonjolkan oleh pasangan suami isteri ini.

Berikut merupakan beberapa komen yang ditinggalkan netizen yang berjaya menarik perhatian Hijabista.

IKLAN

Cinta Dan Kasihkan Isteri, Suami Korban Rasa Malu Tadah Belakang Jadi ‘Kerusi’ Untuk Isteri Solat Depan Kaabah!

Sumber: Facebook Fetrah Bt Abu Samah

Artikel berkaitan: Hanya Sempat Bergelar Suami Isteri 24 Jam, Wanita Dijemput Ilahi Sehari Selepas Bernikah

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI