Seorang organisasi dan guru pembersihan telah berkongsi rahsianya untuk menghilangkan kotoran solekan pada pakaian dan dia hanya menggunakan satu bahan ruji rumah.

Ibu dua anak, Chantel Mila, lebih dikenali sebagai Mama Mila, berkata dia menggunakan krim pencukur untuk menghilangkan kotoran solekan seperti asas dan gincu daripada pakaian.

Video ini tular hack kecantikan menghilangkan kesan kotoran di leher baju tular di APL TikTok

@mama_mila_ The stain removal hack makeup artists swear by ūüôĆ #laundryhacks #hometips #homehacks ‚ô¨ Betty (Get Money) – Yung Gravy

¬†Chantel mula-mula menyapu krim pencukur ke seluruh noda dan biarkan ia meresap selama sepuluh minit. Selepas itu, dia menggunakan berus atau kain untuk menggosok noda dalam gerakan membulat. ‘Anda boleh melihat noda berkurangan serta-merta,’ katanya. Dia kemudian hanya membasuh pakaian seperti biasa di dalam mesin basuh dan kotorannya hilang sepenuhnya.

Video Chantel menerima lebih 40,000 tontonan dan beberapa komen.

IKLAN

Terima kasih banyak dia atas hack mudah dan berkongsi kaedah mereka sendiri untuk menghilangkan kotoran degil.

‘Ini sangat bagus,’ kata seorang wanita. ‘Saya juga membuat pes dengan baking soda dan lemon dan saya sapukan dengan lembut.’

‘Anda benar-benar superhero,’ tulis wanita lain.

IKLAN

Dia menambah, ‘Saya mempunyai begitu banyak kotoran solekan pada pakaian saya tanpa tahu bagaimana untuk menanggalkannya – sehingga sekarang!’

Chantel juga berkongsi formula untuk semburan DIY yang menghilangkan kotoran peluh dari pakaian dalam masa sepuluh minit sahaja. Dia menggunakan campuran hidrogen peroksida dan cecair pencuci pinggan untuk menghilangkan kotoran peluh dari pakaian dengan mudah.

@mama_mila_ The easy way to remove underarm deodorant stains for good ūüôĆ #laundryhacks #hometips #diyspray ‚ô¨ gimme gimme gimme – glwkstrs ‚ĚÄ

¬†‘Ini adalah cara paling mudah untuk menghilangkan kotoran deodoran ketiak selamanya,’ dia menulis kapsyen TikTok tularnya.

IKLAN

Dia mencampurkan dua bahagian hidrogen peroksida dengan satu bahagian cecair pencuci pinggan untuk menghasilkan semburan. Dia kemudian menuang campuran itu ke dalam botol dan menyemburkannya pada pakaian yang bernoda, biarkan ia berendam selama sepuluh minit. ‘Campuran yang kuat akan menghilangkan noda dengan segera,’ katanya. Dia kemudiannya membasuh pakaian dalam mesin basuh seperti biasa.

Walaupun helah biasanya digunakan pada pakaian putih, Chantel berkata 3% hidrogen peroksida dan masa rendam yang lebih singkat sepatutnya berfungsi dengan baik pada pakaian gelap.

Walau bagaimanapun, dia masih mengesyorkan ujian tampalan terlebih dahulu kerana bahan yang berbeza mungkin bertindak balas secara berbeza terhadap campuran DIY. Kedua-dua cara ini boleh juga diaplikasikan pada tudung yang terkesan dengan alat solekan. Selamat mencuba sis!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI