Apabila kita marah atau pun ketika berhadapan dengan orang yang marah, eloklah kita berdoa untuk meredakan kemarahan itu. 

Berikut adalah lafaz doa orang yang sedang marah, beserta latin dan maknanya.

Artikel Berkaitan : Pandangan Imam Syafi’i Terhadap “Bolehkah Daging Aqiqah Diagihkan Dalam Bentuk Mentah?”

Bacaan Doa Menghadapi Orang Sedang Marah

IKLAN

La ilaaha illalloohul haliimul hakiimu subhaanalloohi robbis samaawaatis sab’i wa robbil ‘arsyil ‘adziimi laa ilaaha illaa anta ‘azza jaaruka wa jalla tsanaa uka

Ertinya: “Tiada Tuhan selain Allah, Yang Maha Pengasih lagi Maha Bijaksana. Maha Suci Allah, Tuhan yang memelihara tujuh langit dan takhta yang agung. Tiada Tuhan selain Engkau, perlindunganMu sangat kuat dan perlindunganMu tinggi.”

IKLAN

Doa di atas dibaca ketika kita berhadapan dengan orang yang sedang marah. Dengan doa kita berharap agar Allah SWT meredakan kemarahan orang tersebut dan melindunginya daripada godaan syaitan.

Demikianlah bacaan penuh doa menghilangkan amarah beserta latin dan maknanya, baik marah pada diri sendiri maupun marah kepada orang lain, semoga dengan membaca kalimat ini akan membuka sifat marah yang ada pada diri kita dan orang lain, dihapuskan oleh Allah. untuk dikeluarkan segera. 

IKLAN

Subhanahu wa ta’ala. Dan semoga apa yang telah dikongsikan di atas dapat membantu.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI