Segala urusan jodoh, maut dan rezeki itu terletak di tangan Allah. Kita hanya merancang dan Tuhan jua yang menentukan. Namun sebagai hambaNya, kita juga digalakkan untuk berusaha dan selebihnya terpulang pada Maha Pencipta. Begitu juga dengan soal jodoh. Kita boleh mengamalkan beberapa usaha dan antaranya dengan mengamalkan bacaan Surah Yasin potongan ayat ke 36.

Ayat ini jika adalah Doa Pengasih yang diamalkan dan digunakan secara istiqamah bagi mereka yang belum bertemu jodoh dengan niat baik. Insya-Allah dengan izin Yang Maha Esa akan dipertemukan dengan insan yang baik.

 

IKLAN

Bacaan Surah Yasin ini dari potongan ayat ke 36 ini dibacakan oleh Nur’Ain Mahmedkhan dengan bacaan tersendiri sebagai kempen sempena penganjuraWorld #QuranHour oleh Yayasan Warisan Ummah Ikhlas tahun lalu.

IFrameMaksud ayat ini:

IKLAN

Katakanlah: “Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasang-pasangan; sama ada daripada apa yang ditumbuhkan oleh bumi, atau daripada diri mereka sendiri, ataupun daripada apa yang mereka tidak mengetahuinya”.

IKLAN

Wallahualam

p/s: Bacaan ayat Al-Quran oleh model Nur’Ain Mahmedkhan, ini adalah sempena menyokong kempen World #QuranHour yang dianjurkan oleh Yayasan Warisan Ummah Ikhlas. Ustaz Mohamad Amiro yang turut menyokong video ini dan berkata mudah-mudahan memberi semangat kepada orang lain untuk turut mengaji. Salah silap sedikit itu adalah biasa dalam bacaan dan jika sudah belajar, insya-Allah sebutan akan semakin lancar.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI