Selepas 11 tahun melayari rumah tangga bahagia bersama, pasangan selebriti iaitu Mizz Nina dan Noh Hujan mengumumkan khabar gembira bersama semua apabila kini mereka sudah ada Musa,3 bulan, yang menjadi sebahagian daripada hidup mereka.

Di laman instagram Nina, dia telah berkongsikan rahsia bahagianya dengan kehadiran Malik dalam kehidupan mereka serta perjalanannya untuk membuat keputusan bagi mengambil anak angkat.

Jika Allah berkehendak, pasti tiada kuasa yang dapat menghalangNya.

‘Anugerah Allah Yang Indah’- Ambil Anak Angkat, Mizz Nina & Noh Bahagia Dengan Kehadiran Musa

2+1 = 3

Noh, Nina & Musa الحمد لله

Alhamdulilah sudah 3 bulan sejak kehadiran bayi Musa, kami bersyukur kepada Allah atas kurniaan dan pengabulan doa yang indah ini – Saya dengan ini boleh mengatakan bahawa dia adalah mahram saya sekarang الحمد لله ❤️

IKLAN

Perjalanan yang panjang untuk sampai ke tempat kita hari ini, melalui operasi iui, ivf, selama bertahun-tahun, Allah menganugerahkan kita bayi yang manis ini melalui cara lain, dan itu semua sudah pasti. Jika Allah menghendakinya untuk anda, tiada apa yang dapat menghalangnya daripada sampai kepada anda dan Hanya Dia yang mengetahui masa yang sesuai untuk segala-galanya jatuh ke tempatnya. Segala ujian dan perjuangan adalah bersebab.

‘Anugerah Allah Yang Indah’- Ambil Anak Angkat, Mizz Nina & Noh Bahagia Dengan Kehadiran Musa

Saya masih ingat sewaktu saya mengambil masa lebih setahun untuk membuka diri dan bersedia untuk usaha ini. Noh memulakan idea untuk kami (sudah tentu dalam Islam nama keluarga bayi itu mestilah bin Abdullah atau nama-nama lain Allah & bukan nama bapa angkat) dan kerana dia menginginkannya, ia membuatkan saya ingin tahu.

IKLAN

Perjalanan kemanusiaan kami juga sangat membantu saya dalam membuat keputusan ini, terdapat banyak bayi dan kanak-kanak di luar sana tanpa seorang atau kedua-dua ibu bapa, tanpa cara atau tempat yang boleh mereka hubungi ke rumah dengan keluarga yang menyayangi mereka.

Membuka hati saya untuk sesuatu perkata yang mengubah hidup ini bukanlah mudah dan saya sentiasa berdoa kepada Allah untuk melapangkan hati saya dan memberi ruang di dalamnya, untuk saya menghilangkan rasa tidak yakin saya dan percaya kepada-Nya, rancangan-Nya, jalan-Nya , Alhamdulilah, dengan baby Musa, hati, jiwa, minda dan badan saya sedia menerimanya.

Dia adalah anugerah dan ciptaan Allah yang indah, dan merupakan satu keistimewaan bagi kita untuk memilikinya setakat ini. Menjadi ibu bapa baru adalah satu perjalanan roller coaster yang mengagumkan 😍😅 dan kami menyayangi setiap saat Alhamdulilah ❤️

IKLAN

Semoga menjadi cahaya bagi ummat, Semoga Allah melindungi keluarga kecil kita di dunia dan akhirat serta mengizinkan kita termasuk orang-orang yang diredhai-Nya Aamiin 🤲

‘Anugerah Allah Yang Indah’- Ambil Anak Angkat, Mizz Nina & Noh Bahagia Dengan Kehadiran Musa

Ribuan komen positif menghujani selepas Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman memuat naik hantaran tersebut. Turut menyelitkan ucapan tahniah buat pasangan ini adalah Dato Sri Siti Nurhaliza, Alif Satar dan juga Ummi Nazeera.

‘Anugerah Allah Yang Indah’- Ambil Anak Angkat, Mizz Nina & Noh Bahagia Dengan Kehadiran Musa ‘Anugerah Allah Yang Indah’- Ambil Anak Angkat, Mizz Nina & Noh Bahagia Dengan Kehadiran Musa ‘Anugerah Allah Yang Indah’- Ambil Anak Angkat, Mizz Nina & Noh Bahagia Dengan Kehadiran Musa

Sememangnya ramai yang mengidolakan pasangan suami isteri ini yang sememangnya suka bersederhana dan memberikan aura positif buat semua. Didoakan moga Noh, Nina dan Musa terus bahagia melayari hidup bersama. InsyaAllah.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI