Adik Adam Rayqal kelmarin telah selamat dikebumikan di kampung kedua ibu bapanya di Kuala Terengganu. Namun perjalanan kisah anak syurga ini masih lagi menjadi bualan. Terbaru  polis memberitahu hasil bedah siasat menemui kesan retak di tempurung kepala sebelah kiri dan juga terdapat pendarahan di bahagian kanan otaknya. Ini yang membuatkan netizen marah terhadap pelakunya yang bertindak begitu kejam pada kanak-kanak yang baru berusia 5 bulan.

Menurut Harian Metro, Zian Hafiz Ahamad Zawati, 36 tahun, salah seorang bapa kepada anak asuhan lain yang turut berada dalam jagaan pengasuh,  memberitahu anaknya berkata dia melihat pengasuh mengoncang badan dan ketuk kepala Adam kerana asyik menangis sebelum senyap beberapa minit kemudian.

Kedua-dua anaknya, Ahmad Hayyan Putra 5 tahun dan Nur Imanina Arisa Putri, 3 tahun dihantar ke rumah pengasuh terbabit sejak dua minggu lalu. Menurutnya lagi ketika isterinya mengambil anak mereka, pengasuh berkenaan tidak nampak gelisah atau bingung.

IKLAN

Dan ketika dia pulang kira-kira jam 10 malam isterinya memaklumklan dia terlihat status di facebook berkenaan kehilangan bayi  berkenaan sebelum dikejutkan berita cukup menyayat hati itu.

“Sebaik bangun dari tidur jam 9 pagi, saya bertanya pada anak sulung sekiranya ada melihat sesuatu yang berlaku ketika berada di rumah pengasuh itu.

IKLAN

“Hayyan memaklumkan dia melihat pengasuh berkenaan menggoncang badan dan mengetuk kepala bayi itu kerana Adam asyik menaangis sejak pagi lagi sebelum tiba-tiba senyap,” katanya yang menetap di Bandar Baru Selayang, Gombak kepada HarianMetro ketika dihubungi. Dia juga terkejut dan dalam masa sama takut berlaku kepada anak-anaknya itu.

SUMBER FOTO: FB HISHAMUDDIN ABDULLAH

Ternyata pelaku yang sangat kejam itu menimbulkan kemarahan dalam kalangan netizen. malah ramai yang mahu pengasuh berkenaan dijatuhi hukuman yang setimpal. Ada juga yang mengandaikan mereka seperti Zionis yang membunuh anak-anak Palestin tanpa belas kasihan.

IKLAN

SUMBER: HARIAN METRO

KREDIT FOTO: FACEBOOK HISHAMUDDIN ABDULLAH

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI