Sebagai seorang designer yang bagus akan cuba merealisasikan impian pelanggannya untuk terampil cantik walaupun dalam kedaaan berbadan dua. Begitu juga yang pereka tersohor, Datuk Rizalman Ibrahim yang mencipta dress cukup menarik untuk usahawan wanita bumiputera paling berjaya Norhaili Ahmad Mokhtar atau dikenali Elly Billionaire yang sedang hamil 7 bulan. Dress cukup unik ini mengambil masa selama 96 jam untuk dihasilkan.

Menurur perekanya, apabila diberi tanggungjawab membuat persalinan untuk ibu hamil ini, ia merupakan ‘task’ yang paling mencabar dalam menjadikan pemilik baju ini kelihatan berwibawa dan cukup unik dalam masa sama.

Datuk Rizalman yang memuat turun statusnya di laman instagram berkata, mereka di Rizalman selalu memastikan baju yang direka ketika sesi Fitting dapat melepasi ruang pintu serta muat untuk duduk dalam kereta.

Menurutnya lagi, jika tidak muat, memang perlu menyewa bas untuk membawa pemilik baju ini ke destinasi dituju.

Selain itu, Rizalman juga turut meluahkan rasa kagumnya kepada pemilik baju ini, Elly yang juga seorang bumiputera kaum Hawa dalam meneguhkan ekonomi beliau khasnya serta orang bawahannya juga. Elly juga meraih gelaran jutawan ketika usia mencecah 25 tahun.

IKLAN

Dan baju ini direka sepenuhnya untuk wanita ini yang hamil tujuh bulan untuk mengambil anugerah sepanjang 10 tahun pembabitannya.

Menceritakan pengalaman menyiapkan baju ini, Rizalman mengambil masa 96 jam dan beliau juga turut memberitahu tukang jahit yang menjahit baju ini telah mengalami luka-luka teruk di muka serta tangan akibat tercucuk pelbagai net serta boning keras di dalam construction baju berkenaan.

Busana putih yang dihasilkan khas ini adalah sempena Elluie untuk menerima anugerah sebagai penerima anugerah Champion Group Agency Manager (syarikat perniagaan unit amanah saham Public Mutual Berhad) selama 10 tahun pembabitannya. Dan Elly memang meminta Rizalman mereka baju untuk menggambarkan perjuangannya meraih kejayaan dalam tempoh sedekad itu.

IKLAN

Ternyata Datuk Rizalman berjaya menghasilkan busana yang sangat cantik ini dan Elly kelihatan begitu menawan tatkala berjalan di atas pentas untuk menerima anugerah. Apa yang pasti, rekaan indah dihasilkan ini juga tidak menampakkan langsung si pemakainya sedang hamil 7 bulan.

I dedicate this triumphant to my people, my centre of energy, my community, the dedicated @ebwarriors ! I am beyond speechless when we closed the year of 2017 with 228 MILLION total of sales. This is our winning, a testament of our hard work. Allahuakbar, the rezeki is abundance out there. Thank you Datuk, Datin, Mr and Miss for your trust in choosing my agency to manage your future! . . #hautecouturebyrizalman #EBW228jutaTGS2017 #EBWSedekadKemenangan #EllyBaDecade #Uplineaku10tahunno.1 #decadeofGREATNESS #decadeofEXCELLENCE #decadeofWINNING #EBW228jutaTGS2017 #EBWSedekadKemenangan #EBWaDecade #EBW10tahunjuara #EBWagencyNo1diPublicMutual #EBW #ebwarriors #ebc #ebccommunity #publicmutualberhad #publicmutual #unitamanah #dontwastetimechoosingothers #jointhe10yearsno.1agency #2019confirm500juta

A post shared by Norhaili Ahmad Mokhtar (@ellybillionaire) on

Sebelum ini Rizalman memang terkenal menghasilkan busana anggun yang akan diingati ramai seperti untuk majlis pernikahan Izara Aishah ataupun penyanyi Dayang Nrufaizah.

Busana ini juga turut mendapat pujian dari netizen yang rata-rata memberitahu penampilan Elly kelihatan sangat gorgeous dengan dress putih ini.

IKLAN

@naura_cottoncandy Cantikkkk

@kinadlusion.4eva Gorgeous!

@cheputehibrahimreenasoon Design yg cantik,walaupaun berbadan dua,masih lg anggun gan busana rizalman.

@zaidawatismail Tahniah dato , mmg superb baju untuk ellybillionaires

@roswatinoor Cantiknya baju ni…. look likes something different n very unique…

KREDIT FOTO: INSTAGRAM RIZALMAN & ELLY BILLIONAIRE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI