Masalah utama kaum wanita yang boleh turunkan tahap konfiden adalah kenaikan berat badan yang mendadak. Lebih-lebih lagi selepas melahirkan anak. Tetapi usah risau kerana tetap ada jalan penyelesaiannya. Seperti perkongsian kakak kepada justawan kosmetik, Yatie Sendayu Tingggi yang pernah mengalamai pertambahan berat badan selepas melahirkan anak. Beratnya ketika itu 80 kilogram tetapi dalam masa empat bulan berjaya turunkan hingga 45 kilogram.

Namun berkat kesungguhhannya, Yatie berjaya mendapat berat badan ideal. Menurutnya tidak perlu berlapar, cuma perlu pandai kontrol makan dan yang paling penting disiplin.

Ayuh ikuti perkongsiannya dalam posting di laman sosial instagram.

Sejak anak dara memang badan jenis berisi. Sekitar 58-60 kg.

Yang masih tak berjaya turunkan berat badan jangan kecewa !

Kak Yatie mmg dari anak dara jenis berisi. Berat dlm 58-60kg since bujang lagi. Lepas kawen agaknya, berat mendadak naik sbb happy 

Lepas kahwin biasanya badan akan naik berkilo-kilo.

Org cakap biasanya perempuan lps kahwin mmg akan naik berat badan. Jadi Kak Yatie buat kira2 kalau biar je setahun naik 2kg, kalau 5 tahun dah 10kg. Kalau beranak, mau tmbh 5kg minima. @ady_sendayu.tinggi pulak jenis susah naik berat badan since bujang. Pastu suka menyakat picit2 lemak blkg leher cakap byk daging. Terasa tau bila badan nak naik start diet. Malam tak hamah makanan berat.

Berkobar-kobar untuk kurus.

Itu lah reason utama nak kurus & sihat. Sbb lps bersalin berat 79kg. Berkobar2 nak kurus. Malam tak jamah makanan berat dah even dlm pantang. Last makan jam 6.30ptg. Kalau kebulur ambil Easyfull je 2 scoop

Tapi jenis kuat makan. Masa kecik-kecik keluarga hidup susah jadi susah nak kontrol bab makan.

Kak Yatie jenis kuat makan sbb dulu masa kecik2 mak abah susah, jadi bila bab makan ni pantang nampak .. jadi nak kontrol makan mmg payah. Mcm memanggil2 tau. Sbb tu mesti ambil Easyfull segelas dlm 15 minit sblm mkn berat. Mesti nasi x abis. If uols jenis pandai kawal sendiri tak perlu la ambil pun. Plus Easyfull ni kontrol craving pd makanan manis, berminyak & crunchy

Buat detoks sebagai amalan harian.

DTox tu Kak Yatie mmg consume harian sbb jenis susah ke tandas walau dah balun pisang, betik, minum air bagai. Skin mmg nampak beza lps amalkan ni. Blh tgk dlm video tu masa lps pregnant ke 2. Masa pregnant 1st DTox xde lagi .

Amalkan makanan seimbang, lebihkan sayuran, ikan bakar, nasi tak lebih secawan & workout yang simple.

Kak Yatie juga mengamalkan makanan seimbang, lebihkan sayuran, ikan, bakar2, nasi tak lebih secawan & mesti makan 3 kali sehari. Kudapan buah2an dlm 2 kali sehari. Workouts yg simple je mcm crunch, treadmill, weight lift utk bagi toning dlm 30 minit sehari. Tp crunch tu dlm 200 kali sehari shb perut flabby sgt lps bersalin. Body Contour Kak Yatie pakai 1 tiub utk 3 hr 

Pjg sgt dah ni taip. Nak detail blh tgk kat Youtube channel Kak Yatie ya penjagaan dlm pantang etc. Tq sudi baca sampai abis .

KREDIT FOTO: INSTAGRAM YATIE SENDAYU TINGGI

Tinggalkan Komen