Tahap kesihatan semakin merosot, penyanyi terkenal iaitu Elyana ‘menyerah diri’ untuk dimasukkan ke hospital selepas lebih sebulan menanggung kesakitan akibat kanser limfoma tahap empat yang dihidapinya sejak lebih 10 tahun yang lalu.

Menerusi laman di Instagram, pelantun lagu Niat ini menulis ‘Akhirnya saya mengalah’ di hantarannya dan mengakui menahan kesakitan sehingga sukar melelapkan mata selama ini.

‘Akhirnya Saya Mengalah’- Sebulan Tahan Sakit, Elyana Kembali Jalani Rawatan Di Hospital

“Lebih sebulan menahan sakit sampai tak boleh tidur. Hari ini (semalam) masuk ubat tahan sakit, steroid dan ambil darah.

IKLAN

“Ujian Covid-19 memang wajib. Esok (hari ini) pemeriksaan jantung pula. Lusa buat ujian imbasan PET (Tomography Emission Positron) dan seterusnya, kemoterapi.

“Bismillahirrohmanirrohim. ‘You can do it, Nana!’” tulisnya di laman sosial.

IKLAN

‘Akhirnya Saya Mengalah’- Sebulan Tahan Sakit, Elyana Kembali Jalani Rawatan Di Hospital

IKLAN

Elyana sebelum ini merahsiakan keadaannya daripada pengetahuan umum dan membuat pendedahan tersebut ketika tersingkir daripada Gegar Vaganza musim keempat (GV4), pada November 2017.

Sama-samalah kita mendoakan agar Elyana diberi kesembuhan daripada kesakitan yang dialami. Sesungguhnya tiada apa yang mustahil dengan kuasa Allah.

https://youtu.be/0Bd92suInYM

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI