Wanita memang obses dengan dunia kecantikan. Pantang dengar ada promosi menarik atau jualan murah akan cepat-cepat mendapatkannya. Sebenarnya tidak perlu berbelanja mahal untuk kelihatan cantik kerana kebanyakan barang penjagaan dan kecantikan wajah boleh didapati di drugstore. Bukan sahaja harga mampu milik, malah stok juga banyak dan terdapat pelbagai pilihan produk dan jenama popular.

Perkongsian seorang pengguna Herry Rozular di laman sosial facebook menyenaraikan beberapa barangan dari drugstore yang setakat ini paling okay dan bagus.

Menurtnya pengguna boleh mencarinya di drugstore popular dengan harga yang berbeza-beza, lebih-lebih lagi jika ada membuat tawaran sale.

Pilihan produk ini adalah berdasarkan apa yang pernah dia cuba dan pengalaman teman-temannya sendiri yang memakai produk berkenaan.

Product drugstore yang so far okay and best gila !!

Semua product dekat bawah ni boleh cari dekat guardian, watson, caring. Harga of course la lain2 sbb kadang2 if diorang ada sale so agak berbeza. Bawah ni alternatif utk korang ya if buntu dah nak pakai apa. Saya share berdasarkan apa yang saya penah cuba and berdasarkan kawan2 saya dah pakai n dorang cerita best.

Sila baca caption gambar ye untuk details semua product bawah ni. InsyaAllah next post banyak lagi product best2 saya review ya

1. Simple Kind To Eyes Revitalising Eye Roll-On
Mata panda? Lebam macam kena tumbuk je kan? Okay nah cari product ni. Tak mahal bawah 25 if tak silap. Lupa. Tapi if ada masalah eyebag tu boleh la pakai yang ni. Serius mmg best. Sejuk je mata.

2. Blackhead/whitehead.
Sape je kan suka tengok hidung tu ada blackhead. Nampak kotor sgt. Nah cuba pore pack ni. Guardian pun ada pore pack ni. Cara pakai dia, WAJIB BASAHKAN HIDUNG DULU. Pastu tempek je benda alah ni. Biarkan sampai pelekat tu dah mengeras then cabut je. InsyaAllah mencanak2 blackhead keluar melekat kat pore pack tu.

Harga of course la lain2. Dulu saya pakai biore tu. Tapi skrg pakai guardian punya sbb nya guardian time tu sale, RM6 je utk 10 sekeping if tak silap. Biore punya dlm RM13 camtuu. Selamat mencubaaa

3. Ni pulak hand lotion. Kalau rasa kuku tak cantik tu boleh pakai la yang ni. Ni siap boleh kuatkan kuku lagi. Kalau keliling kuku2 tu mcm skin tak sihat sgt then haa ni la makan dia. Harga bawah RM10.

IKLAN

4. Haa this one utk orang yang oily skin. Apa ni? Ni sunblock. Percayalah sunblock ni mmg terbaik, pakai mmg tak berminyak pun. Mmg elok utk orang yang oily skin. So lepas ni jangan salah beli dah ya. Beli yang ni. Sebab Biore ni ada banyak jenis. So this one utk oily skin. Harga tak sure tapi dalam bawah RM40 je. Yang best nya boleh pakai kat badan n muka. Jimatsss!

5. This one pulak sunblock jugak, and yang ni untuk normal skin. Pun sama, boleh pakai kat badan n muka. So jangan malas2 sapu ye kalau nak keluar tu ? pun sama harga bawah RM40 je.

6. Haa yang ni serum. Serum untuk mencerah dari NANO White. If akak ada jeragat ke parut ke boleh la cuba yang ni. If tak silap harga dia bawah RM70. Bleh survey ya nnt.

7. Yang ni PALING BEST !! Lotion untuk skin kering. Mmg dalam masa 4 hari skin akan lembap gila2 wehh. Tak tipuuu. Bau dia tkda la wangi, mcm ubat2 sikit tapi takda la busuk pun. Tp serius if skin kering pakai la. Dulu tgn saya kering, pakai bnda ni alhamdulillah smpai skrg okay dah. Harga bawah RM20.

IKLAN

8. Haa ni untuk akak2 make up tu kalau nak solat, beli benda ni buat lap make up tu. Simpan dalam beg. Kenapa saya suka brand simple ni? Sbb dia pnya no perfume, chemical. So good for skin !

9. Haaa ni untuk yang ada jerawat. Apa ni? Saya panggil “ubat jerawat” hahaha. Nak tdo mlm, cuci muka bersih2 then sapu je nipis2 benda ni kat cik jerawat. InsyaAllah mujarab. Brand cosmoderm ni. Harga bawah RM25. Cuba lah yg ada jerawat tu. Biasa kalau sapu dlm 2 3 hari dah kecut dah.

10. Ni pulokk hair vitamin. Saya pakai yang kanan tu ha. Best. Tu harga kat situ. Mmg rambut lembut sangat2 lepas pakai.

11. Loreal Elseve Extraordinary Oil. Yang ni best jugak, bau dia pehhh wangi gila okay. Yang ni pulak saya pakai kalau nak tido malam. Contohnya la kan, esok tu kalau plan nak shampoo, malam ni saya pakai then tido. So mcm dia merawat masa tido la haa.

IKLAN

12. Yang ni pulak clay mask. Yang cari clay mask tu boleh cuba yang ni. Ada tiga jenis. Illuminating, hydration and anti pores. Contohnya kalau skin oily, then ambik yang anti pores tu. Kalau dry ambik hydration. Kalau nak glow2 ambik illuminating tu. Tu harga diskaun tau. Yang tak pernah cuba ber-clay mask ni patut cuba. Then nnt berterima kasih la kat saya sbb dia mmg best

13. Selain Cetaphil, yg oily n acne skin tu boleh cuba pakai yang ni. Ni pun okay utk skin berjerawat n berminyak. If cetaphil habis or takda, ambik yang ni. Hrga tak pastii

14. Ni pulak kalau dry skin, boleh pakai hydrating lotion ni. Kalau oily jgn pakai. Tak sesuai. Makin berminyak nanti skin tu. Yang ni mmg elok utk orang yg dry skin tu.

15. Khas utk akak2 abang2 oily skin. Beli la benda ni. Tak tipu mmg hilang terus minyak kat muka. Dia jenis mcm kertas tp lagi lembut dari kertas. Ambik then dab dab slow2 kat muka, lepastu sila lah terpesona tgk minyak muka masing2 tu ? harga bawah RM15.

16. Selain scrub st ives, scrub ni pun not bad okay. If selalu habis st ives tu, boleh la cuba yang ni. Siap ada vitamin E lagi. Vit E tu elok utk halang skin dari berkedut. Harga tak sure. Bawah RM25 rasanya.