Yoga adalah salah satu seni senaman yang bukan mudah untuk dilakukan tetapi sekali buat terus ketagih. Efek yoga kepada badan tidak boleh disangkal cuma kebolehan untuk meliang liukkan tubuh kita yang membuatkan kita berfikir banyak kali untuk mencuba yoga.

‘Power’ yoga mampu menurunkan berat badan anda dengan pantas. Syaratnya, anda konsisten dan cuba buat sedekat mungkin dengan gaya yang sepatutnya. Di waktu pandemik tidak perlu sertai kelas hanya dengan melalui aplikasi sahaja.

Aplikasi Terbaik Untuk Anda

Transformasi digital di Asia Tenggara dan India (SEA & I) dengan pelancaran Nike App memberikan akses peribadi kepada ahli Nike yang terbaik. Aplikasi Nike percuma dilancarkan hari ini di Singapura, Thailand, Filipina, Malaysia, India, Taiwan dan Vietnam.

Kandungan inspirasi: Ahli akan mempunyai akses kepada cerita, panduan dan kandungan inspirasi lain yang hanya terdapat di Aplikasi dan menariknya lagi anda bersenam tanpa peralatan hanya merujuk pada aplikasi Nike. Mudah bukan! Power! Yoga Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Melalui Aplikasi Ini, Lakukan Di Rumah Sahaja

Paling menarik prhatian, pengguna boleh berbelanja di kedai Nike dan kedai rakan Nike, serta dalam talian melalui Aplikasi Nike, Nike.com, Web SNKRS dan kedai rasmi Nike dengan rakan digital, seperti Lazada. Nike juga membantu anda menjadikan sukan sebagai kebiasaan harian melalui aplikasi aktiviti Nike Run Club (NRC) dan Nike Training Club (NTC).

Terdapat sebilangan faedah ahli melalui Aplikasi Nike, termasuk:

Akses eksklusif: Ahli akan berpeluang mendapatkan produk terbaru, awal dan eksklusif dalam aplikasi, termasuk diskaun mingguan setiap hari Jumaat dengan gaya utama seperti Air Jordan 1, Air Force 1 dan Air Max. Untuk memulakan pelancaran, ahli memperoleh akses awal ke produk Space Jam, secara eksklusif di Aplikasi Nike.

IKLAN

Ganjaran ahli: Ahli akan membuka ganjaran menarik melalui “member wallet” yang diperibadikan di mana mereka dapat mencari promosi eksklusif, akses ke acara dan banyak lagi. Mulai 12 Julai, ahli dapat menyelesaikan cabaran mingguan di Aplikasi NRC atau NTC untuk mendapatkan akses ke Locker Champions di Aplikasi Nike – buka kunci eksklusif dengan akses khusus untuk produk dan kandungan dalam Aplikasi. Tunggu apalagi jom bersenam sambil shopping!

Power Yoga Bersenam Bersama Aplikasi

Power! Yoga Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Melalui Aplikasi Ini, Lakukan Di Rumah Sahaja

Jadi, tatkala musim zumba masih lagi kuat, apa kata kita cuba yoga pula. Mari Hijabista berikan lima gaya yang pasti akan menurunkan berat badan anda pantas:

Gaya 1

Gaya ini bagus untuk menghilangkan berat di kawasan abdomen dan perut. Gaya ini juga dikenali sebagai ‘Pawanmuktasana’.

IKLAN

Power! Yoga Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Melalui Aplikasi Ini, Lakukan Di Rumah SahajaGaya 2

Gaya ini baik untuk mengetatkan punggung dan juga ‘toning abs’ anda. Meniarap di lantai dan pastikan tapak tangan anda terletak bersebelahan dengan dada. Angkat bahagian atas badan anda dari lantai.

Power! Yoga Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Melalui Aplikasi Ini, Lakukan Di Rumah SahajaGaya 3

Gaya ini juga dikenali dengan nama ‘Dhanurasana’ dan ia merupakan aktiviti yang boleh ‘toning’ dan juga menghilangkan lemak pada lengan dan kaki anda. Untuk melakukan ini, meniarap di atas lantai. Kemudian bengkokkan kaki anda bermula di lutut dan angkat sehingga seperti gambar.

IKLAN

Power! Yoga Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Melalui Aplikasi Ini, Lakukan Di Rumah SahajaGaya 4

Gaya ini pula mampu meningkatkan kadar jantung anda, membakar kalori dan juga mengurangkan lemak di bahagian tepi badan anda. Bermula dengan berdiri tegak, kunci tangan anda di belakang dan bengkok badan anda perlahan ke bawah sisi.

Power! Yoga Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Melalui Aplikasi Ini, Lakukan Di Rumah SahajaGaya 5

Gaya yang dinamakan Utthitha Parsvakonasana ini, boleh membantu mereka yang ingin menghilangkan lemak di sisi. Mulakan dengan berdiri tegak, turun badan perlahan-lahan dan bengkokkan badan. Pastikan satu kaki anda tegak seperti dalam gambar.

Power! Yoga Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Melalui Aplikasi Ini, Lakukan Di Rumah Sahaja

P/S: Yoga mungkin kelihatan sukar tetapi apabila banyak kali anda buat, pasti akan lebih mudah kemudian. Selamat beryoga!