Biasanya kita hanya akan beri perhatian pada soal kecantikan muka dan tangan sahaja. Tetapi jarang sekali menitik beratkan soal penjagaan tapak kaki. Padahal dengan kedua kaki inilah membolehkan kita melangkah dan memudahkan pergerakan dalam membuat pelbagai kerja. Masalah utama yang sering dihadapi di bahagian tumit kaki adalah bila ia merekah.

Jadi bagaimana untuk mengatasi masalah tumit merekah yang biasa dialami oleh kaki ini. Jika diatasi akan menyebabkan berlakunya masalah lain seperti kulit kaki menjadi kasar dan menyukarkan pergerakan kaki.

Perkongsian wanita ini Siti Nurshafika Amran di laman sosial memberitahu cara untuk mengatasi masalah kulit merekah ini. Turut memuatkan sekali video cara membuat dan mendapat tontonan sehingga 2 juta di facebook.

Juga turut mendapat maklum balas dari netizen lebih 61K menekan butang ‘share’ dan hampir 5K untuk menghiasi ruangan komen.

Cara diajar cukup simple hanya menggunakan bahan alami esperti limau nipis dan juga garam. Kedua-dua bahan ini digunakan dengan cara menggosok bahagian tumit kaki yang merekah secara perlahan-lahan.

Dan anda akan lihat hasilnya tiada lagi kesan rekahan berkenaan dan tumit menjadi licin seperti sebelumnya.

IKLAN

tips tumit merekah bersinau dalam 5 minit hanya guna 2 barang je

jangan duk pandang rendah tang tumit merekah. tumit pun ada hak nak melawa, bergojes, ada skin haluih mulus bak muka ploles jugak

Yer korang, nampak tua bukan je pada paras rupa! orang tengok kaki pun boleh kata kita tua. bukan sorang je tapi ramai hat tegur kaki datin dah macam orang tua padahal umor baru 26. malu sungguh!

datin berlapang dada nak share tips basmi masalah tumit merekah hanya guna barang kat dapur je. mudah dan senang. anak2 tido mommy2 boleh la belai2 tumit

IKLAN

limau nipis boleh jugak guna lemon
garam

berus gigi murah guna bulu yang kasar
lepas limau dah lunyai gunakan berus pulak

IKLAN

kaki datin sebelum

taraaa kaki datin lepas berus

Cara Penggunaannya: