Kardigan adalah salah satu pakaian paling serba boleh di almari pakaian setiap wanita. Tidak kira musim apa mahupun cuaca, ia dapat mengubah penampilan, di mana sahaja anda berada.

Sebagai salah satu lapisan paling abadi, terdapat banyak cara untuk anda memakainya. Selebriti dan model semuanya menyukai pakaian bersatu ini, jadi inilah cara anda boleh memakai sweater kardigan seperti bintang gaya jalanan.

Kardigan panjang

Kardigan panjang adalah gabungan yang tepat dan selesa. Dipakai dengan seluar jeans, ia boleh mengikat keseluruhan pakaian, atau memilih palazo dengan pakaian luar untuk memanjangkan kaki anda. Sekiranya suhu berada di ambang sejuk dan hangat, kardigan akan membuat anda berasa selesa tanpa terlalu panas. Sekiranya suhunya mula turun, pilih pakaian bersatu ini melindungi panas di bahu dan lengan anda.

PRODUK CADANGAN:

Ubah Pelbagai Gaya Dengan Kardigan Dari Kecil Hingga Plus Saiz

Kardigan kolar selendang

Letakkan putaran unik pada kardigan klasik dengan memilih satu dengan kolar selendang. Menggantungkan pakaian adalah cara mudah untuk memakaikan pakaian kasual tanpa kelihatan berlebihan dan anda boleh memakainya hampir di mana sahaja. Tetap sederhana dengan memasangkan pakaian luar ini dengan kemeja-T biasa dan seluar jeans atau ke atas dengan seluar kulit dan ‘turtle neck’ shirt. Ini adalah karya serba boleh yang berfungsi pada setiap usia dan pada setiap musim sepanjang tahun.

Ubah Pelbagai Gaya Dengan Kardigan Dari Kecil Hingga Plus Saiz

Kardigan Butang

Kardigan butang kelihatan klasik tapi tetap menawan. Sama ada anda menggayakan penampilan tradisional, atau mengenakan gaya moden, ini adalah pakaian yang abadi yang ada di setiap almari pakaian. Untuk pakaian yang segar, pakai pakaian luar sebagai bahagian atas dan gayakan dengan seluar jeans, atau lapis dengan kemeja atau kain rol dan skirt. Eksperimen dengan corak dan warna. Tidak ada peraturan dengan pakaian bersatu yang menyeronokkan ini.

Ubah Pelbagai Gaya Dengan Kardigan Dari Kecil Hingga Plus Saiz

IKLAN

Kardigan Chunky Knit

Dari panjang hingga pendek dan semua yang ada di antara, pakaian luar ini adalah sentuhan akhir yang hebat untuk pengayaan anda dan merupakan cara yang ideal untuk menjaga tubuh anda tetap hangat. Dari gaya klasik hingga oversized, anda tidak boleh salah guna dengan lapisan bergaya ini.

Ubah Pelbagai Gaya Dengan Kardigan Dari Kecil Hingga Plus Saiz

Kardigan ‘crop top’

Sweater kardigan yang dipotong dan melengkapkan pakaian dengan sepasang seluar jeans dan kasut kasut tirus. Sebagai alternatif, skirt pensil panjang atau seluar palazzo pinggang tinggi dengan jumper butang-bawah yang terselip adalah cara mudah untuk kelihatan bergaya tanpa memakai terlalu banyak lapisan. Ini adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka dari pejabat danbersantai selepas waktu kerja.

Ubah Pelbagai Gaya Dengan Kardigan Dari Kecil Hingga Plus Saiz

Sweater Kardigan Balut

IKLAN

Apabila angin menggigit tubuh anda, terasa selesa dengan kardigan yang membungkus badan. Sebagai pilihan abadi untuk pakaian luar, ini adalah ensemble pakaian khas untuk anda, tetap hangat tetapi meninggalkan banyak ruang untuk bergerak. Pilih dari pakaian bersatu panjang atau sweater yang dipotong, ini adalah kaedah yang mudah untuk menjaga kesegaran.

Sweater Cardigan Saiz Plus

Bawa pakaian anda ke tahap seterusnya dengan kardigan anggun. Sama ada anda lebih suka sesuatu yang panjang atau pendek terpulang kepada anda, tetapi pakaian bersatu ini akan menghilangkan penampilan yang anda pakai. Pakai butang sepanjang jalan dengan sepasang suar pinggang tinggi, atau buat pinggang kecil gayakan bersama tali pinggang di bahagian tengah. Ini akan menekankan pinggang anda dan membuat bentuk jam pasir. Monokrom adalah cara mudah untuk kelihatan bergaya serta-merta, dan kolar selendang membantu menjadikan anda kelihatan lebih cantik.

Ubah Pelbagai Gaya Dengan Kardigan Dari Kecil Hingga Plus Saiz

Masa sesuai untuk memakai kardigan

Kasual

Tidak ada cara yang lebih baik untuk berpakaian kasual daripada memakai seluar slack dan blaus. Untuk mengikat rupa, tambahkan kardigan yang menyentuh pinggul atau duduk tepat di bawah. Ini menjadikan penampilan menarik dan menambahkan lapisan tambahan pada keseluruhan gaya. Pilih skema warna monokrom, atau menonjol dari yang lain dengan kardigan chunky dengan warna yang berani. Cara mudah untuk membuatnya kelihatan glam adalah dengan menggoyangkan sebelah bahu.

Separuh Formal

IKLAN

Untuk acara separa formal, kardigan adalah cara mudah untuk digayakan dari siang ke malam. Sekiranya anda melangkah keluar dari pejabat, pilih seluar slack bahagian atas langsing, tambahkan jaket yang dipotong. Anda bersedia untuk acara korporat? Pilih sepasang seluar palazzo dengan pinggang tinggi dalam warna seperti pasir atau krim dengan butang ke bawah.

Temujanji Kasual

Bawa dari kedai kopi ke pejabat dengan kardigan yang comel. Jadikannya sederhana dengan sepasang seluar hitam dan kemeja, atau tukar seluar kerja untuk seluar jeans dan anda boleh keluar minum dengan cepat selepas itu. Daripada pakaian kerja, mengapa tidak mencuba skirt pleated dan gayakan pinggang anda dengan tali pinggang nipis? Terdapat banyak cara untuk memakai pakaian ini, dan anda boleh mencuba pakaian yang berbeza setiap hari dengan pakaian bersatu yang sama dan kelihatan seperti anda sudah bersedia untuk temujanji.

Rasmi

Sama ada anda menghadiri majlis perkahwinan atau pergi ke opera, kardigan adalah cara mudah untuk mengikat pakaian bersama. Dari gaya bolero hingga kain lap yang panjang, pakaian luar ini adalah cara yang ideal untuk tetap hangat. Tambahkan nuansa bergaya dengan penampilan monokrom, atau pakai pakaian bersatu dengan lengan baju yang besar. Ini juga merupakan cara cepat dan berkelas untuk mengubah pakaian separa formal menjadi sesuatu yang sesuai untuk acara mewah.

Apa yang Perlu Dipakai Di Bawah Kardigan?

Bergantung pada cuaca dan acara yang akan anda tuju, terdapat banyak cara untuk anda memakai kardigan. Idea klasik adalah seluar jeans dan kemeja-T, tetapi anda selalu boleh mencampurkannya dengan memakai sweater atau pakaian bersatu lain di bawahnya. Ini adalah risiko fesyen yang tinggi dengan hasil akhir. Jadikan kaki anda kelihatan sejauh satu batu dengan memakai pakaian luar yang panjang dan kasut yang tinggi, peha pinggang anda menggunakan tali pinggang dan akan kelihatan seperti bintang. Ada kalanya anda dapat menekan bahagian tengah pakaian bersatu dan menggegarkan apa-apa di bawahnya. Tidak ada peraturan dengan lapisan ini, bersenang-senang dan bereksperimen sedikit.

Bagaimana seharusnya kardigan sesuai dipakai?

Bergantung pada reka bentuk pakaian luar, kardigan mestilah selesa. Dari gaya yang besar hingga gaya yang nyaman yang terbaik adalah menjaga agar bahu disesuaikan dengan tepat. Sasarkan agar tidak terlalu ketat sehingga anda tidak boleh bergerak, tetapi tidak terlalu longgar, sehingga jatuh. Semasa menekan bahagian tengah, pilih ukuran yang tidak tegang di dada. Sekiranya ia berlaku, biarkan ia dibatalkan dan pakai sesuatu di bawahnya.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI