Solekan telah menjadi salah satu perkara yang paling penting terutamanya bagi wanita untuk mencantikkan penampilan mereka dan meningkatkan keyakinan mereka. 

Ini bermakna solekan bukan sahaja digunakan pada waktu-waktu tertentu tetapi telah menjadi kegunaan harian yang membawa kepada peningkatan trend solekan di Indonesia.

Artikel Berkaitan : ‘Igari Make-Up’ Kini Trending Di TikTok! Jadi Kegilaan Wanita Asia Jepun Dan Korea

Antara yang paling terkenal ialah trend solekan ala Korea, yang diinspirasikan oleh bintang drama Korea atau idola Korea yang mendapat permintaan tinggi di kalangan orang ramai.

Bintang drama Korea atau idola Korea sentiasa menarik perhatian dengan penampilan mereka, daripada pakaian yang mereka pakai hinggalah kepada solekan yang mereka pakai. 

Lihatlah beberapa penampilan solekan Korea yang anda boleh cuba di rumah untuk kelihatan seperti idola kegemaran anda.

IKLAN

Natural Look Makeup

Tip Solekan Ala ‘K-Pop Idol’ Agar Nampak ‘Fresh’ Dan Menawan!

Trend Korea yang kelihatan semula jadi bukan sahaja cantik, ia juga meninggalkan kesan baru pada wajah. Penampilan semula jadi bukan sahaja tidak dibesar-besarkan, tetapi juga sangat sesuai untuk kehidupan seharian atau ketika melancong.

Oleh itu hanya dengan gabungan Pinkflash 3 Shades Eyeshadow yang mempunyai tekstur lembut, ada gincu yang melembapkan kulit bibir kerana mengandungi vitamin E. Gabungan dua produk ini mampu menghasilkan wajah yang lembut dan cantik.

IKLAN

Natural Nude Colour Makeup

Tip Solekan Ala ‘K-Pop Idol’ Agar Nampak ‘Fresh’ Dan Menawan!

Trend solek Korea kedua paling popular ialah solek bogel semulajadi. Wajah anda akan kelihatan segar dengan penampilan minimalis ini. Apabila kita hanya memerlukan solekan muka seperti asas, celak dan maskara, kita kelihatan seperti idola yang kelihatan semula jadi.

Menampilkan Pinkflash Foundation Matte sebagai asas yang menghasilkan rupa tanpa solek, yang selamat dan kalis air, dan yang menjadikan bulu mata kelihatan lebih panjang dan semula jadi. Daripada gabungan ini anda boleh mencipta wajah segar yang memberi kesan tanpa solekan.

IKLAN

Glam Smokey Makeup

Tip Solekan Ala ‘K-Pop Idol’ Agar Nampak ‘Fresh’ Dan Menawan!

Trend solekan seterusnya memfokuskan pada kawasan solek mata. Dengan paparan yang kelihatan menarik tanpa berlebihan. Mula-mula, sapukan smokey eye yang lembut. 

Kemudian untuk kening, anda boleh menggunakan Pensil Kening yang mempunyai tekstur yang licin dan mudah digunakan untuk pemula, dan akhirnya, anda boleh menggunakan untuk membuat anda melengkapkan look yang elegan.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI