Baru sahaja pulang dari mengerjakan umrah bersama keluarga baru-baru ini. Dan nampaknya pelakon serta pengacara popular Mira Filzah tidak duduk diam, sebaliknya terbang pula bercuti ke Sydney Australia.


Percutian kali ini menjadi lebih bermakna kerana Mira Filzah berpeluang melakukan aktiviti lasak iaitu terjunan udara (skydiving) di sana.

Mira telah muat turun video dia melakukan aktiviti itu di laman instagramnya dengan menunjukkan rasa gembira kerana berjaya membuat terjunan dari 15,000 kaki langit Sydney, Australia dan merasai 60 saat terjun bebas.

Dia juga memberitahu ini adalah pengalaman terbaik pernah diterokai dan akan banyak lagi penerokaan lain selepas ini. Malah pelakon comel ini juga untuk menulis tanda pagar untuk mengambil lesen menyelam pula.


Kali ini Mira tidak keseorangan melakukan terjunan berkenaan, sebaliknya turut ditemani adiknya, Aina Fadhilah yang juga melakukan aktiviti berkenaan.

Ternyata walaupun Mira dan adiknya nampak berwajah penuh kelembutan, tetapi kedua-duanya berjaya melakukan sukan ekstrem ini.

IKLAN

Namun yang paling mencuri tumpuan selain terjunan Mira itu adalah kecantikan adiknya, yang terserlah kelembutan di wajahnya dan manis seperti kakak tersayang.

 

View this post on Instagram

 

I’m glad we did it baby! ❤️ 15,000 ft tandem skydive!

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on


Mira yang turut muat turut dua foto bersama adiknya itu sehingga mendapat pujian netizen.

Netizen bukan sahaja memuji hubungan mesra dan rapat yang terjalin antara dua beradik ini, tetapi juga keberanian mereka kerana berjaya melakukan aktiviti ekstrem bersama.

wadi_nasution salute…nmpak je lembut wataknya…tp aty nye berani bak gergasi…

IKLAN

rozainah90 macam kembar 

nonisndzrh Cutest siblings 

mira_natashaaa Adik mira cute gilerrr haha 

IKLAN

hellothere936 Y so cute both of you  

liyana_natawa02 so beautiful your adik bradik @mfmirafilzah

Turut serta adik Mira yang juga cantik dan berani seperti dirinya.

Pelakon Pujaan Hati Kanda dan Lelaki Kiriman Tuhan ini juga turut dipuji kerana menjaga batas pergaulan apabila memilih jurulatih wanita untuk bersama mengemudi terjunannya di udara.

Memilih jurulatih wanita untuk aktiviti terjunan berkenaan.

Hijabista ucapkan syabas buat Mira dan adiknya. So hijabi di luar sana, walaupun bertudung, tetapi anda juga boleh dan berani untuk melakukan aktiviti lasak ini.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM MIRA FILZAH

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI