Adele buat kejutan di laman soial heboh dengan penampilannya di perkatakan di pelbagai laman sesawang, dari hari ke sehari semakin cantik dan langsing. Ketika dia mendedahkan foto transformasi rahangnya kepada peminatnya pada hari ulang tahunnya yang ke-32.

Yang luar biasa bukan hanya penyanyi pemenang Anugerah Grammy juga muncul sebagai badan yang ramping dan aggun. Ramai tertanya-tanya, bagaimana dia melakukannya?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele) on

 Diet sirtfood, yang menjadi amalan Adele untuk menurunkan 100 pound sejak tahun lalu, termasuk tiga jus hijau sehari dan diet yang merangkumi banyak makanan nabati yang sihat seperti kangkung, kubis Brussel, dan matcha . Berita baiknya ialah diet sirtfood juga membolehkan makanan kaya antioksidan seperti coklat gelap.

BACA JUGA ARTIKEL INI: Ramai Yang Kagum Dengan Penampilan Terbaharu Adele, Rupanya Selebriti Ini Amalkan Diet Jangka Pendek

Terbaharu Adele Kongsi Dua Rutin Senaman Yang Berjaya Turunkan Berat Badan.

Adele berkongsi bagaimana dia mendapatkan tubuh yang hebat, termasuk video Pilates Reformer yang mendorong bintang itu melakukannnya.. Menurunkan berat badan adalah satu perkara, tetapi mepamerkan otot yang ramping, kencang dan badan yang kuat memerlukan kerja keras, dan peluh. Dalam posting Oktober di IG, Adele berkata, “Saya biasa menangis tetapi sekarang saya berpeluh.” Ia berfungsi untuknya dan ia juga akan berfungsi untuk anda. Melaui artikel The Beet rahsia kejayaan Adele, dari bekas pelatih peribadinya dan pengajar Pilatesnya. Berita baiknya boleh lakukan di rumah sahaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Camila Goodis (@cagoodis) on

Perkara Yang Paling Penting adalah Mempunyai Motivasi dan Melakukannya Untuk Sendiri.

“Menjadi kurus tidak pernah menjadi tujuan”, kata Pete Geracimo, bekas pelatih peribadi Adele. Geracimo mendedahkan kepada Access Hollywood bahawa transformasi tubuh Adele bukan untuk perhatian, tujuan akhbar, atau penjualan album, itu hanya untuk dirinya sendiri.

Terbaharu Adele Kongsi Dua Rutin Senaman Yang Berjaya Turunkan Berat Badan.

“Metamorfosis ini bukan untuk penjualan album, publisitii atau menjadi contoh. Dia melakukannya untuk dirinya sendiri dan anaknya Angelo,” jelasnya.

IKLAN

Geracimo mengatakan bahawa ia sangat bermanfaat apabila dia “melihat pelanggannya mempunyai perkembangan sepanjang perjalanan latihan kecergasan dan dia juga menjelaskan bahawa motivasi terbaik adalah yang berasal dari dalam. Adele menghadapi penderitaan setelah perceraiannya, dan dia ingin menjadi lebih sihat untuk dirinya sendiri dan untuk anak lelakinya yang berusia tujuh tahun, Angelo.

Inilah Cara Tepat Adele Turunkan Berat Hanya Latihan Gim

Terbaharu Adele Kongsi Dua Rutin Senaman Yang Berjaya Turunkan Berat Badan.

Pilates nampaknya menjadi pilihan Adele. Tenaga pengajar pilatesnya, Camila Goodis muncul di sebuah video di Access Hollywood yang mengucapkan tahniah kepada Adele kerana berjaya mencapai matlamat kesihatannya. Yang paling mengejutkan ialah Goodis mengatakan untuk seketika bahawa dia tidak mengenali Adele setelah penurunan berat badan awal, ketika bintang itu masuk ke studio untuk hadiri kelas  tersebut. Adele lebih gemar menyertai latihan kumpulan kecil, yang banyak orang anggap lebih berkesan daripada latihan satu lawan satu.

Perkongsian Video Cara Yang Adele Amalkan

Dalam klip video pendek, Adele memaparkan perubahan badannya melalui senaman pilates dan kadio. Pilates adalah latihan senaman yang menyegarkan dan hebat untuk membina otot perut, kaki, dan penguat yang menyeluruh. Latihan berimpak rendah ini berkesan untuk menaikkan badan ketika anda menurunkan berat badan. Adele melakukan senaman ini Pilates untuk membina otot tanpa lemak, meningkatkan postur badan dengan kekuatan inti sasaran semuanya membolehkan anda memakai pakaian anda dengan lebih baik dan sempurna. Adele hanya hadir ke studio latihan beberapa kali seminggu untuk jalani senaman ini.

IKLAN

Terbaharu Adele Kongsi Dua Rutin Senaman Yang Berjaya Turunkan Berat Badan.

Goodis mengakui, “Saya rasa dia tidak gemar bersenam seperti Robbie Williams dan Ayda Field, isterinya yang merupakan teman latihan Adele, yang bersenam lima atau enam hari seminggu,” . Ayda dikreditkan sebagai orang yang pertama kali membawa Adele menjalani latihan Pilates. Dia memperkenalkan bintang itu untuk bersenam setelah bercerai untuk membantunya merasa lebih baik, lapor cerita The Sun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Camila Goodis (@cagoodis) on

“Suatu hari saya berada di rumah mereka [yang bermaksud Williams] di Los Angeles dan Ayda bertanya kepada saya jika saya akan melatih salah seorang sahabatnya yang sedang berkunjung,” kata Goodis kepada The Sun. “Jadi latihan itu harus sangat lembut. Pilates sangat sesuai untuknya. Dia mengatakan bahawa dia pernah melakukan Pilates sebelumnya di London, dan dia sangat menyukainya. Yang lucunya ialah saya tidak menangkap namanya dan saya tidak mengenalinya pada masa itu. Dia tidak memakai alat solek atau bulu matanya dan memakai baju sejuk dan bahagian atas yang longgar. Selepas dia pergi, saya menyebutkan kepada Ayda bahawa dia kelihatan seperti Adele dan Ayda memberi saya rupa ini … kelakar. ” Ketika Adele kembali ke LA, dia melakukan lebih banyak sesi dan berat badannya mulai turun.

Adele Juga Menjalani Latihan Berat Dengan Pelatih Peribadinya

Terbaharu Adele Kongsi Dua Rutin Senaman Yang Berjaya Turunkan Berat Badan.

Program latihan fizikal Adele juga menggabungkan latihan berat badan dengan dumbells, seperti yang anda lihat dari tulisan Geracimo, yang membantu merangsang pertumbuhan otot, meningkatkan metabolisme, dan membakar lebih banyak kalori semasa berehat. Mungkin apa yang paling mengejutkan bagi pemuja kardio adalah bahawa tidak ada bukti bahawa Adele melakukan banyak perkara hanya dengan cara kardio. Tetapi latihan kekuatan membantu membakar lemak walaupun anda berhenti bersenam, menurut beberapa penyelidikan.

IKLAN

Penyelidikan menunjukkan bahawa mengangkat berat lebih baik untuk membina otot. Perkara lain yang dapat kita pelajari dari Adele adalah anda tidak memerlukan alat berat secara besar-besaran untuk merasakan bebanan bahan bakar, seperti yang ditunjukkan oleh foto di bawah yang disiarkan oleh Geracimo. Ini bagus untuk diingat bahawa sekarang semua mereka yang bekerja di rumah dan mungkin tidak mempunyai akses ke mesin latihan berat badan.

Menariknya, Pete Geracimo kini mengadakan kelas Instagram Live secara percuma sehingga anda boleh bersenam seperti Adele secara percuma!

Meragui Transformasi Adele Ini Jawapan Pelatih Peribadi..

Terbaharu Adele Kongsi Dua Rutin Senaman Yang Berjaya Turunkan Berat Badan.

Dalam siaran akhbar, Pete Germacio menyebutkan ketidakpuasan netizen yang melontarkan komen negatif, “Menyakitkan hati membaca komentar negatif dan tuduhan fatphobic yang mempertanyakan keaslian penurunan berat badannya yang luar biasa.” Selebriti berbakat mendapat komen negatif tentang penurunan berat badannya, yang oleh beberapa pengkritik disebut “tidak sihat.” Sementara itu, peminat lain memberi komen dengan sokongan untuk Adele seperti “anda telah bekerja keras untuk kelihatan seperti ini dan saya sangat gembira kerana anda mencapai apa yang diingini, bintang ini dikagumi bukan dari segi bakat malah ketabahannya dan kecantikan asli Adele.

Terbaharu Adele Kongsi Dua Rutin Senaman Yang Berjaya Turunkan Berat Badan.
susuk tubuh bintang popular ini ketika mengadakan sebuah konsert pada tahun 2016.

Adele sendiri merasa bahagia dan sihat dengan penampilan barunya. Anda tidak perlu menjadi bintang terkenal di dunia untuk mengubah tubuh anda atau mencapai matlamat kesejahteraan peribadi anda. Rejim latihan Adele terdiri daripada sesi latihan peribadi dengan Pete Germacio dan kelas pilates, Goodis mempunyai video yang boleh anda cuba di ruang tamu anda sendiri.

Semoga perjalanan dan perkongsian latihan kecergasaaan bintang terkemuka ini menjadi satu motivasi pada anda semua untuk kekal sihat. Intipatinya hanya perlu ada matlamat untuk apa yang anda ingin capaikan kuncinya adalah mencari disiplin diri untuk melakukannya sendiri.

SUMBER: The Beat

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI